Gönderen Konu: Balık Nasıl Saklanır?  (Okunma sayısı 5726 defa)

Çevrimdışı O.Utku Uçkan

  • *
  • İleti: 1204
  • Bilen bilir
Ynt: Balık Nasıl Saklanır?
« Yanıtla #15 : 26 Ocak 2017, 09:11:25 »
Bir kaç kez çözdürmenin önemi vurgulanınca bir de ben yazayım dedim  :)

Selimiye'de kaldığımız pansiyonun aşçısı söylemişti.Balığı deniz suyunda çözdür.Denize yakın değilsen tuzlu su kullan dediydi.

Bence en önemlisi ızgara yapılıyor ise ateşin hızı geçmiş olmalı ve de balığın üzeri uygun büyüklükte bir tencere kapağı ile

kapatılmalı ve balık ızgaradan kendini salacak kıvama kadar pişince bir kez çevrilmelidir.Üzeri kalite bir zeytin yağı ile yağlanırsa

Kabukta kuruma minimuma iner ve dadından yenmez olur  !O__

Dipfrizde saklanan balık ayıklanmadan dondurulursa iç organlara yakın kısımlarda ki nahoş kokuyu maalesef ben alabiliyorum :-\

En iyisi taze iken işi halletmek  :)
DeDe