Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Vallahi değmez billahi değmez..

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Vallahi değmez billahi değmez..
#75: 16 Ocak 2018, 22:11:57
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

B

Burak Doneray

#76: 16 Ocak 2018, 22:37:38
Akşam akşam aklıma Zeki Müren’i getirdiniz .Çok yaşayın emi.😄(Muhtacım)

• IP logged
« Son Düzenleme: 16 Ocak 2018, 22:45:01 Gönderen: Burak Doneray »

S

Servet

#77: 17 Ocak 2018, 00:56:51
Ersin kusura bakma ama, senin yazılarını okuyanlar da, "koylarda, restaurantlarda yemek yiyemeyen, gün batımına doğru 110 TL'lik monosepaj Boğazkere şarabı içemeyen, yanına yine pahalı Cohiba purosunu kibritle yakıp tüttüremeyen tekne mekne almasın" anlayacak. hangisinin insanları denizden tekneden daha fazla soğuttuğunu bir düşünmek gerek.
Kimi insanlar minimalist yaşamayı, 5 yıldızlı oteli satın alacak parası varken, çadırda uyku tulumunda yatmayı, çalı dibine hacet gidermeyi tercih eder, kimisi de tüm imkanlarını zorlayarak konformist yaşamı.
Bu seçimlerde genellikle para değil duygu ve düşünceler etkili olur.
Aslında sıkıntı şurada... Ortaya bir görüş sunuyorsun, sonra bunu ölümüne savunuyorsun... (burada Bülent'in "kendi doğrularını evrensel doğru olarak görüyorsun" sözüne hak vermemek elde değil). En sonunda "herkesin kendi tercihi" diyorsun.
Hani derler ya, "en son söyleyeceğini en başta söylüyor" diye, sende bu yam tersi. En baştan söylemen gerekeni en son söylüyorsun. Bütün tepkiler bu yüzden.
Alıntı yaptığım mesajın ve o son cümle bende senin gibi düşünmeyen, senin gibi yaşamayanlara tepeden baktığın, küçümsediğin duygusunu yarattı.
Sır bu nedenle, o mesaja cevap dahi yazmadan forumdan ayrılmayı düşündüm ama kapıyı bulamadım. Ciddiyim.
Arzu eden bana kapıyı gösterebilir. Alınmam, gücenmem.

Yahu ne kapısı..Biz Güzel Marmara kuşagıyız :D..
  • IP logged

• *
#78: 17 Ocak 2018, 07:50:14
  Günaydın,
Hatta Dimitrakopulo.
  • IP logged

• *
#79: 17 Ocak 2018, 08:50:06
Çakmak ne zaman icad edildi bilmiyorum. Ancak kibrit ile kıyaslandığında daha çok yeni olduğunu söyleyebiliriz. Serda Çırak 'ın bahsettiği havalı puro çakmaklarını biliyorum. Gerçekten de bu iş için yapılmışlar. Hem Aynı Serdar Çırak 'ın söylediği gibi gerçekten de kullanışlılar. Her havada da yakmak mümkün.

Her durumda kibritten avantajlı. Peki ben neden ısrarla kibrit kullanıyorum? Anlatması öyle zor ki.. bir kere basit.. Bozulmaz etmez.. Belki nemlenir biraz , kurutursanız yine aynı işlevini görür. Ama nedeni bu değil..

Bana göre kibrit bir gelenek. Yine bana göre eşyaların da bir ruhu var . Daha doğrusu oluşuyor.  Bir eşya ne kadar kullanılırsa sanki o kadar ruhu varmış gibi geliyor bana. Eskiden beri kullanılan bu eşyalar sanki geçmiş ile bir bağ kurmama neden oluyor.

Sevdiklerimi hatırlatıyorlar bana. Babam çakmak kullanmazdı. Dedem de.. Uzun sigara takılan piposunu kibrit ile yakardı. Babam kibrit yanar yanmaz, kutusunu siper edip avucunun içine alır , sigarasını öyle yakardı.

Yelken yaparken babamın kayığına flok basması ve o keyifli yüz ifadesi gelir gözümün önüne.. O kadar atıp tuttuğum rakıyı ilk açtığımda da o ilk anoson kokusu geldiğinde de babam aklıma gelir. Akşam üstü tek katlı evimizde , mutfakta basit ama lezzetli mezeler hazırlar , annemle birlikte çay bardağında rakı içerlerdi. Yeni rakının o doğru dürüst açılmayan kapağını babam, hızlıca ve sertçe çeviriverir, böylece metal kapak kaymadan açılıverirdi. Açılır açılmaz da anoson kokusu gelirdi.

O yüzden o ince belli çay bardaklarını da çok severim. Daha böyle bir sürü şey.. Babamdan , Annemden , aile büyüklerimden gördüklerimi kullandıkça bu çok sevdiğim  ancak kaybettiğim insanları hatırlıyor, o anları yeniden yaşıyorum sanki.

Bir de işin başka bir yönü var. Serdar Çırak alınmasın.. Şimdi koca bir cohiba çıkarmışsınız.. zaten bu puronun algısı , imajı başka. İçmeyene de kokusu çok kötü gelir. Bir de bunu havalı bir çakmakla ve ustalıkla yakınca bu kötü imaj pekişiyor sanki. Ben biraz bunun için de kibrit ile yakıyorum .

• IP logged

S

Serdar Çırak

#80: 17 Ocak 2018, 08:59:02
Kullanılan bir şeye tüü kaka demedikçe..., nostalji güzeldir,duygusallıktır..hepimizi bir yerlere götürür..hüzünlendirir..gülümsetir ve bu da bir ihtiyaçtır.
  • IP logged

• *
  • YAZDIKLARIMA O KADAR ÖNEM VERMEYİN.İHTİYAR İŞTE !!
#81: 17 Ocak 2018, 09:24:36
Ersin  senin çocukluğunda babanın açtığında kokusu yayılan YENİ RAKI  sakın MANTAR tapalı olmasın? ne dersin!!
  • IP logged

• *
#82: 17 Ocak 2018, 10:31:20
Ne buzdolabıymış arkadaş ortalık karıştı. Daha öncede söyledim Ersin Böken'nin yan komşusu benim ve benim teknede 2 buzdolabı 1de buz makinesi var. Adamın benim gibi komşusu varken ne yapıcak buzdolabını boşuna tartışıyorsunuz.  ;D  Ersin Böke bir şeye karşı ise anlayın ki o çok konforlu ve pratik bir şeydir ve hemen teknenize takın..  :)
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#83: 17 Ocak 2018, 11:10:39
Ne buzdolabıymış arkadaş ortalık karıştı. Daha öncede söyledim Ersin Böken'nin yan komşusu benim ve benim teknede 2 buzdolabı 1de buz makinesi var. Adamın benim gibi komşusu varken ne yapıcak buzdolabını boşuna tartışıyorsunuz.  ;D  Ersin Böke bir şeye karşı ise anlayın ki o çok konforlu ve pratik bir şeydir ve hemen teknenize takın..  :)

Oğuzhan bu süperdi işte.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#84: 17 Ocak 2018, 15:16:31

Tahta Ada'mın ruhuna işlemiş yav.
Şimdi niye yaksın purosunu ,içi Demir üstü laylon çakmakla, mis gibi odun varken.
Kendisi ile ters düşürmeyin Ersin'i.  :)
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
  • Donatan Temsilcileri
#85: 17 Ocak 2018, 15:44:36

:D :D
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#86: 17 Ocak 2018, 17:10:00
Çakmak ne zaman icad edildi bilmiyorum. Ancak kibrit ile kıyaslandığında daha çok yeni olduğunu söyleyebiliriz. Serda Çırak 'ın bahsettiği havalı puro çakmaklarını biliyorum. Gerçekten de bu iş için yapılmışlar. Hem Aynı Serdar Çırak 'ın söylediği gibi gerçekten de kullanışlılar. Her havada da yakmak mümkün.

Her durumda kibritten avantajlı. Peki ben neden ısrarla kibrit kullanıyorum? Anlatması öyle zor ki.. bir kere basit.. Bozulmaz etmez.. Belki nemlenir biraz , kurutursanız yine aynı işlevini görür. Ama nedeni bu değil..

Bana göre kibrit bir gelenek. Yine bana göre eşyaların da bir ruhu var . Daha doğrusu oluşuyor.  Bir eşya ne kadar kullanılırsa sanki o kadar ruhu varmış gibi geliyor bana. Eskiden beri kullanılan bu eşyalar sanki geçmiş ile bir bağ kurmama neden oluyor.

Sevdiklerimi hatırlatıyorlar bana. Babam çakmak kullanmazdı. Dedem de.. Uzun sigara takılan piposunu kibrit ile yakardı. Babam kibrit yanar yanmaz, kutusunu siper edip avucunun içine alır , sigarasını öyle yakardı.

Yelken yaparken babamın kayığına flok basması ve o keyifli yüz ifadesi gelir gözümün önüne.. O kadar atıp tuttuğum rakıyı ilk açtığımda da o ilk anoson kokusu geldiğinde de babam aklıma gelir. Akşam üstü tek katlı evimizde , mutfakta basit ama lezzetli mezeler hazırlar , annemle birlikte çay bardağında rakı içerlerdi. Yeni rakının o doğru dürüst açılmayan kapağını babam, hızlıca ve sertçe çeviriverir, böylece metal kapak kaymadan açılıverirdi. Açılır açılmaz da anoson kokusu gelirdi.

O yüzden o ince belli çay bardaklarını da çok severim. Daha böyle bir sürü şey.. Babamdan , Annemden , aile büyüklerimden gördüklerimi kullandıkça bu çok sevdiğim  ancak kaybettiğim insanları hatırlıyor, o anları yeniden yaşıyorum sanki.

Bir de işin başka bir yönü var. Serdar Çırak alınmasın.. Şimdi koca bir cohiba çıkarmışsınız.. zaten bu puronun algısı , imajı başka. İçmeyene de kokusu çok kötü gelir. Bir de bunu havalı bir çakmakla ve ustalıkla yakınca bu kötü imaj pekişiyor sanki. Ben biraz bunun için de kibrit ile yakıyorum .

Çakmak Kibritten çok daha önce icad edildi  :)
  • IP logged

B

Burak Doneray

#87: 17 Ocak 2018, 18:20:35
Benzin yada türevleriyle Puro yakılmayacağına göre ilk puro kibritle yakılmış olmalı Çakmakla kibritin bulunması arasında 3 yıl varmış 1823-1826 Çakmağı Almanlar kibriti İngiliz bir kimyager bulmuş Tamamen google'ın yalancısıyım.😎
  • IP logged

S

Servet

#88: 17 Ocak 2018, 19:00:53
Benzin yada türevleriyle Puro yakılmayacağına göre ilk puro kibritle yakılmış olmalı Çakmakla kibritin bulunması arasında 3 yıl varmış 1823-1826 Çakmağı Almanlar kibriti İngiliz bir kimyager bulmuş Tamamen google'ın yalancısıyım.😎

1823-1826 öncesi ateş neyle yakılıyormus? :)
kav-çakmak taşı vb sanırım..
  • IP logged

• *
#89: 17 Ocak 2018, 19:04:16
Bence bu mevzu ateşin insan tarafından ilk yakıldığı çağlara kadar gider. İlk ateş neyle yakıldıysa kanımcà ilk sigara benzeri şey de onunla yakılmıştır. Bir akrabam karaborsa zamanı askerde sigara yerine yolduğu kuru otları sarıp içtiğini söylerdi. Onun yalancısıýım.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

Yukarı git