Cem Reisim, çok güzel bir video. Sonrasında kendimi bir dolu latin yelken videosu seyrederken buldum. Gerçekten de tarih ve büyü kelimeleri benim de ilk aklıma gelenler. Forumdaki Istanbul reisleri bir araya gelip ortaķlaşa latin yelken bir kayık yapsak ya da satın alsak, dönüşümlü kullanabiliriz. Insan seyrederken bile huzur buluyor.
İçselleştirdiğine sevindim Mücahit Kardeşim. Latin yelken bizim geçmiş ve unuttural denizciliğimizin de başat bir elemanı. Bütün Ege-Akdeniz-Marmara biraz da Karadeniz nerdeyse tarihin uzun geçmişinden beri kullandılar.
Elimde çok değerli yazılı ve görsel kaynaklar var. İnşası için gerekli elemanlara sahibiz.
Konuya ilgi duyan arkadaşlar okumalara başlar ve sonunda da ortaklaşa bir model üzerinde karar verilirse proje düşünülebilir. İlle İstanbul olması da gerekmiyor.
Veya Ege geleneğinde 7,5-9 metre bir tırandil edinilip latin arma donatılabilir. Ve bütün bu proje
Heyamolahey grubunun ortak projesi ortak teknesi olur. Eğitim amaçlı kullanılıp, şenliklerde, yarışlarda bayrak gösterir.
Bu proje için Katalan Yunan ve Fransız arkadaşlardan da yardım ve destek alabiliriz.
Bütün iş baş koyup, projeyi hayata geçirmek sonra da yaşatmakta.
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.