Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Balon Yelken

• *
Ynt: Balon Yelken
#45: 11 Şubat 2018, 14:17:51
Millet geride kalmış biraz sanki.. :)
  • IP logged

• *
Balon Yelken
#46: 11 Şubat 2018, 18:10:02
Videoyu yükleyemedim ve sildim.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 11 Şubat 2018, 18:16:40 Gönderen: Oğuzhan Oğuz »

T
  • *
#47: 11 Şubat 2018, 18:15:18
Nope..
Kullanılamıyor
  • IP logged

• *
#48: 12 Şubat 2018, 00:40:24
Kaan reis umarım bu sefer olmuştur. Aslında bir video daha çektiğimi sandım ama kapanmış kamera. Rüzgar 15 knota çıkınca poseidona söylediklerim biplenmeden yayınlanamazdı.

• IP logged

T
  • *
#49: 12 Şubat 2018, 12:22:25
 :)xx :)xx :)xx

Eline sağlık. Çok teşekkür ederim.

Her şey kolayına ve gönlünde ki gibi olsun.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#51: 12 Şubat 2018, 14:21:17
Vay Oğuzhan, ikinci balon ha, süpermiş , tebrikler.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#52: 12 Şubat 2018, 14:59:17
Sevgili Oğuzhan Reisim,

Videoları hayranlıkla izledim.

Balon seyri ile ilgili trim, balon basmak, indirmek vb konularda yeri geldikçe yorum yaparız ama öğrenmenin en iyi yolu denemekten geçer.
İşte benim hayranlığım bundan.. :)

Belki bazı konularda amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yoktur, ama yelken seyri ve daha ilerisi balon seyri için deneme yanılma iyi bişeydir. :)

Selametle..

Not: Son videodaki trim sorunlarını tartışmayı sonra yaparız..  ;)
  • IP logged

• *
#53: 12 Şubat 2018, 18:44:59
Sevgili Oğuzhan Reisim,

Videoları hayranlıkla izledim.

Balon seyri ile ilgili trim, balon basmak, indirmek vb konularda yeri geldikçe yorum yaparız ama öğrenmenin en iyi yolu denemekten geçer.
İşte benim hayranlığım bundan.. :)

Belki bazı konularda amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yoktur, ama yelken seyri ve daha ilerisi balon seyri için deneme yanılma iyi bişeydir. :)

Selametle..

Not: Son videodaki trim sorunlarını tartışmayı sonra yaparız..  ;)

Teşekkür ederim Eyüp reis. En kısa zamanda denk gelip trim konusunu konuşmayı iple çekiyorum. Az tecrübemle böyle kritik bir seyirde video çekmeye yeltenmemin asıl sebebi buydu .

Selametle

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

B

Burak Doneray

#54: 12 Şubat 2018, 23:08:20
Bir elinde kamera diğer elinde yeke ıskotayı nerenle tuttunda trim yaptın valla pes dedirttin bana .😀
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#55: 12 Şubat 2018, 23:22:37
Geçen yaz boyunca Oğuzhan Reisle aynı marinada olma şansımız oldu. Kendisini her görüşümüzde yeni bir şeyleri araştırıp öğrenmiş oluyordu. Bizimle de büyük bir nezaketle paylaşıyor, öğretiyordu. Hem zeki hem girişimci olduğu için çok hızlı ilerledi. Sezona kadar eksiklerini de tamamlar. Dorko 15 eğitim ve araştırma teknesinde bize de anlatır balonun inceliklerini. :D
Tebrikler viya böyle...
  • IP logged

• *
#56: 13 Şubat 2018, 00:24:10
Bir elinde kamera diğer elinde yeke ıskotayı nerenle tuttunda trim yaptın valla pes dedirttin bana .😀

tableti bırakınca yaptım :) videolardan kestim o anları
  • IP logged

• *
#57: 13 Şubat 2018, 00:27:29
Geçen yaz boyunca Oğuzhan Reisle aynı marinada olma şansımız oldu. Kendisini her görüşümüzde yeni bir şeyleri araştırıp öğrenmiş oluyordu. Bizimle de büyük bir nezaketle paylaşıyor, öğretiyordu. Hem zeki hem girişimci olduğu için çok hızlı ilerledi. Sezona kadar eksiklerini de tamamlar. Dorko 15 eğitim ve araştırma teknesinde bize de anlatır balonun inceliklerini. :D
Tebrikler viya böyle...

Estağfurullah Zekama çok güvenmediğimden doğrulama amaçlı ve yanlışsa doğrusunu sorma amaçlı yayınladım. Rüzgar artınca kontrol gerçekten güçleşiyor.  :) Iskotayı tutarak bungee jumping yapan arkadaşların videoları eğlenceli gözükse de ürettiği güç az buz değil. Birden fazla kişi olursa çok daha kolay olur riskli durumlarda kontrolü. Beraber tecrübe ederiz ne zaman isterseniz  :)
  • IP logged

B

Burak Doneray

#58: 13 Şubat 2018, 00:40:34
Balon ıskotası vinçte sabitlenmez ve sabit bir trimle kullanılmaz ıskota sürekli elinde olmalı ve sürekli hafif boşlayarak ve geri alarak sürekli çalışır durumda doğru trimde tutulmaya çalışılır o anlamda nasıl becerdiğini merak ettim. Balon ıskotası gerektiğinde  broş durumunda boşlamak için ıskotanın sonuna düğüm atılmaz.

Yalova seyrinde 6 knot rüzgarda Asterix oldukça küçük bir asimetrik ile uygun olmayan donanımla 5 knot ortalama hız yapmıştı . Dorko 15 te bu hızlara ulaşabilirsin doğru trimle ve temiz tekne altı ile.
  • IP logged

• *
#59: 13 Şubat 2018, 00:43:15
Balon ıskotası vinçte sabitlenmez ve sabit bir trimle kullanılmaz ıskota sürekli elinde olmalı ve sürekli hafif boşlayarak ve geri alarak sürekli çalışır durumda doğru trimde tutulmaya çalışılır o anlamda nasıl becerdiğini merak ettim. Balon ıskotası gerektiğinde  broş durumunda boşlamak için ıskotanın sonuna düğüm atılmaz.

Yalova seyrinde 6 knot rüzgarda Asterix oldukça küçük bir asimetrik ile uygun olmayan donanımla 5 knot ortalama hız yapmıştı . Dorko 15 te bu hızlara ulaşabilirsin doğru trimle.

Vince sarmadım. Telefonda da konuştuğumuz gibi ucuna düğüm atmadım ki bırakınca makaraya takılmasın diye. Iskotayı trimi yapınca küçük koç boynuzuna kilitlemeden voltaladım. Bunun yerine Kıça sancak ve iskeleye 1 er tane jam kilit koymayı planlıyorum.
  • IP logged

Yukarı git