Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Balon Yelken

• *
Balon Yelken
OP: 30 Aralık 2017, 01:39:40
Ön ve ana yelkenimi kış şartlarından kötü etkilenmemeleri için indirip katladım. Geçtiğimiz hafta havalar müsait olduğu için yazın almış olduğum ama henüz kullanmadığım balon yelkenlerimi kurutmak için bastım.

Kıbrıs gezisinden sonra da tack ve ıskota halat - makara düzeneklerini kurup hazırlamayı planlıyorum.

Değerli katkılarınıza açığım :)
  • IP logged

• *
Ynt: Balon Yelken
#1: 30 Aralık 2017, 02:15:53
Katkı olarak söyleyeyim , bendekini tek başıma cesaret edip basamıyorum. En son İzmir deki evin ikinci katından basmıştım. Sonrasında yirmi senedir torbasında duruyor, sen şanslısın. :)
  • IP logged

B

Burak Doneray

#2: 30 Aralık 2017, 03:07:06
Oğuzhan güzelmiş Balonların birisi asimetrik diğeri simetrik .Simetrik olan eski simetriklerden balon gönderin yoksa asimetrik gibi basılabilir şekli uygun.10 knot havaya kadar otopilot destekli tek başına çok rahat kullanırsın çok büyük değiller keyifli seyirlerin olsun.

Barber hauler da ekliyecekmisin iskota ve makara alırken onuda hesaba kat faydasını görürsün .
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2017, 03:10:54 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#3: 30 Aralık 2017, 03:09:30
Öcal abi, ben göndersiz kullanacağım asimetrik balonu. Tack köşesinden ıskota köşesine doğru toplamaya başlayınca alt yakayı kalanı aşağı indirmek zor olmamıştı. Ancak rüzgar 4-5 knot esiyordu. Zaten çok hafif havada kullanmayı planlıyorum.

Sağol Burak. Dediğin gibi 10 knot ve üzeri rüzgar varsa kullanmam. Zaten o rüzgarda ön yelkenle yürüyor teknem hafif olduğu için. Seninle telefonda da konuştuğumuz gibi bow spritin ucuna soft shackle bağlayacağım makarayı takmak için. Kıç koç boynuzlarına da soft shackle ile 1 er makara koyacağım. Iskotaları da yarın alıp uçlarına paslanmaz shackle bağlayıp küçük bir çantada makara ve ıskotaları saklayacağım.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2017, 03:14:05 Gönderen: Oğuzhan Oğuz »

• *
#4: 30 Aralık 2017, 04:10:13
bu gidişle heyamola reislerinin en büyük farkı balon basabilmeleri olacak.. :) Sağolasın Burak..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#5: 30 Aralık 2017, 14:35:28
Her zaman Geneker hafif havada kurtarıcım olmuştur. Kendimce koydum kural gereği 12kt'a kadar kullanıyorum. Sonrasında Genoa'ya geçiyorum. Geniş Apaz ile Dar Apaz'a kadar sorunsuz kullanımı olası ancak, Pupa'da mutlaka gönder gerekiyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#6: 30 Aralık 2017, 14:44:39
Gennaker dar apazda doluyorsa da pek götürücü olmuyor. Benzer teknelerde dar apaz denememizde genovalı olan tekne daha süratli idi.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
#7: 30 Aralık 2017, 15:26:11
Evet ancak 3-4kt gibi Gezi Genoa'ları için yeterli olmayan düşük havalarda Genoa'dan daha iyi performans veriyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

B

Burak Doneray

#8: 31 Aralık 2017, 00:12:35
Gönderli kullanılan cenoadan %7 daha hızlı gidersiniz Asimetrik ile  Gönderli cenoa kullanımı daha konforludur.ikinci sırada asimetrik gelir konfor olarak.Sonra simetrik gelir en hızlı yelkendir.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#9: 31 Aralık 2017, 00:21:23
Suat reisin dediği gibi çok düşük havalarda ise asimetrik yada simetrik veya drifter ,code zero kullanımı fark yaratır ozaman siz giderken diğerleri arkanızdan bakar.
  • IP logged

• *
#10: 31 Aralık 2017, 00:49:37
Gönderli kullanılan cenoadan %7 daha hızlı gidersiniz Asimetrik ile  Gönderli cenoa kullanımı daha konforludur.ikinci sırada asimetrik gelir konfor olarak.Sonra simetrik gelir en hızlı yelkendir.

Konforda oluşan fark nedir merak ettim bilmediğimden Burak reis.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#11: 31 Aralık 2017, 01:19:24
Konfordan kastım asimetrik ile daha fazla kavança ihtiyacı doğarken gönderli cenoada buna ihtiyaç dahaz az duyuluyor. Bu kadar.
  • IP logged

• *
#12: 31 Aralık 2017, 02:27:54
Konfordan kastım asimetrik ile daha fazla kavança ihtiyacı doğarken gönderli cenoada buna ihtiyaç dahaz az duyuluyor. Bu kadar.

Açıklayıcı cevap için teşekkür ederim Burak reis.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#13: 31 Aralık 2017, 07:18:56

Yanlış anlaşılmasın diye bir düzeltme yapmak istedim yukarıda yazılan pupa seyri içindir gerçi düzeltme yapmam gerekmiyor gönderle  cenoa kullanımı pupa seyrinde olduğu için ama yanlış anlaşılmasın diye tekrar yazıyorum pupa seyirde yukarıdaki bilgi geçerlidir.

Ahmet reisin verdiği  Apaz seyrinde (90 derece) Asimetrik cenoa örneğinde eğer runner bir asimetrik kullanılıyorsa cenoa ile daha hızlı gidilmesi doğru olabilir Asimetrik reacher ise (A0,A1,A5,Drifter,Code 0) Asimetrik her zaman daha hızlıdır Cenoa seyrine göre.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2017, 07:27:18 Gönderen: Burak Doneray »

B

Burak Doneray

#14: 31 Aralık 2017, 07:51:28
Oğuzhan reis bu arada senin simetrik yelken IYRU zamanından kalma TK 1818 numarasından anlaşılıyor kim kullanmış bulamadım zaten arşiv tutma bizim DNA mızda yok en genç 21 yaşında olabilir.Bilgine.
  • IP logged

Yukarı git