Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Su Sızdırmaz Seyir Kutusu Yapımı

• *
Su Sızdırmaz Seyir Kutusu Yapımı
OP: 05 Ocak 2017, 13:19:14
İyi Günler,

Islanmaması için eşyalarımı içine koymak üzere bir kutu yapacağım.

Kullanacağım malzemeler :

- Su Kontrası,

- Ahşap Çıta,

- Galvanizli çivi veya krom vida

- Kutuyu yaparken sızdırmazlığı sağlaması için su kontrası ve çıtalar için epoksi, kenar boşlukları için de sika kullanmayı düşünüyorum.

Siz ne dersiniz?
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: Su Sızdırmaz Seyir Kutusu Yapımı
#1: 05 Ocak 2017, 13:40:44
Kapak kısmına ne düşünüyosun?
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

T
  • *
#2: 05 Ocak 2017, 13:55:14
İçine ne tip eşyalar girecek ?

Böyle durumlarda düşünce şeklim şu olur ;

* İçine koyacağım malzemeler yerine tekrar ucuz ve kolay şekilde koyabileceğim eşyalar mı ? Evet ise, koruması için el işciliği ile uygun fiyata çıkarabilirim.
* İçine koyacağım eşyalar, kesinlikle su, toz vs. ile temas etmemesi gereken, elektronik gibi ve kaybı pahalıya sebep olacak eşyalar ise en az IP65-66, batmayacak özellikli hazır ve garantili ürünleri tercih ederim.

Biliyorum sorunuzun cevabı değil hatta biraz ukalalık gibi oldu yazdıklarım ama konu deniz olunca hep her yönü ile bakmak lazım diye üşünüyorum.
  • IP logged

• *
#3: 05 Ocak 2017, 13:56:17
Kapak da aynı olacak. Su kontrasını diğer kontraların kenarlarındaki çıtalara vidalayacağım.

Tabi vida sök, tak çıtalar zaman içinde laçka olacağından bir de metal vida yuvası kullanmam gerekecek.

Eşyaları alacağım zaman vidaları söküp alacağım.

Menteşe, sürgü v.b. sistemlere ısınamadım. Bu düşündüğüm pratik değil ama sağlıklı olacağı ümidindeyim.

Zaten kutuya karada kullanacağım kamp malzemelerini, kuru giysilerimi v.b. koyacağım.

Sair acil durum eşyaları yine pvc torbaların içinde duracak.

Benim kavanozlardan kurtulmam lazım. Sağlıklı ama kavanozlarda epey zor olabiliyor.
  • IP logged

• *
#4: 05 Ocak 2017, 14:02:04
Sevgili Tan,

Olur mu öyle şey. Fikrinizi sordum, konuyla ilgili ne isterseniz yazma hakkınızı baştan belirtmiş oldum.

Kamp malzemesi derken hepsini hemen sıralayamasam da :

- Çadır, Mat, uyku tulumu,

- Tüp, tencere, litrelik zeytinyağı tenekesi, çakmak, rakı bardağı, çatal, çakı,

- Elbiselerim ıslanırsa yedek elbiseler

diye gider.
  • IP logged

T
  • *
#5: 05 Ocak 2017, 14:21:08
Eşyalarımı koyacağım derken tüm kamp malzemesini kastettiğinizi düşünmemiştim.
Bu durumda büyük bir kutu yada daha küçük iki adet olacak herhalde.

Sizin düşündüğünüz tarz sanırım şu su geçirmez elektrikçilerin kullandığı alüminyum kutuların büyüğü gibi.

Peki, çemberli plastik bidonlar çok mu kullanışsız oluyor.

Yani, vidalı sistem sürekli kullanımda gerçekten çok kullanışsız olacak gibime geldi de
  • IP logged

• *
#6: 05 Ocak 2017, 14:27:50
Dışını neopren malzeme ile sararsanız hiçbir şekilde batmaz. Hatta kapağın oturacağı ağız için düşündüğünüz contayı sağlam yapıp sızdırmazlığı sağlarsanız kutu günlerce denizde yüzse de içindekiler kupkuru kalır. Ben su altı fotoğraf makinemin housing kısmına neopren yapıştırdım. Dipte elimden düşürürsem direkt satıha çıkıyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#7: 05 Ocak 2017, 14:31:25
Tan,

Bu resimdekine benzeyecek, evet.

Bahsettiğiniz bidonlar botuma büyük geliyor.

Vida, civata olmazsa mecbur menteşe, sürgü v.b. bir şey ile halletmeye çalışacağım.

Aslına bakarsan şu sizin teknelerdeki buzluklardan alacağım ama altı kapalıçarşı üstü şişhane benzeri o buzluk o fiyatla botuma biraz fazla ))
  • IP logged

T
  • *
#8: 05 Ocak 2017, 14:38:11
Çemberli bidonların yükseklikleri 35 cm den başlıyor ya (20 lt), onun için düşünmüştüm. 60lt bidon yüksekliği 65 cm.
Tabii ki, kullanım açısından ne getirir ne götürür bot içinde bilemiyorum.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#9: 05 Ocak 2017, 15:00:44
Enescim, ben sancak kıç kamarayı su sızdırmaz yapsam, bana yetecek.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#10: 05 Ocak 2017, 16:11:22
Bana göre denizde depolama mümkün olduğunca torbalama tarzında olmalıdır. Bu torbalar , içine konulacak malzemelerin türüne göre, nefes alan, su geçirmeyen.güneş korumalı....gibi birçok tip içinden amaca uygun seçilmelidir.
Enes in kullanım amacına en uygun çözüm bence su geçirmez sırt çantalarıdır. Doğa sporlarında sıkça kullanıldıklarını görmüştüm.
  • IP logged

• *
    • KUTUP YILDIZI
#11: 05 Ocak 2017, 16:27:03
Enes, su kontrası epoksi işini bir kere daha düşün istersen.

Bak filikalarda bile ilacından haritasına, ıslanmaması gerekli önemli eşyalar için,
bildiğin kapaklı palstik kavonoz kullanmışlar. 

Diyelim  başına acil bir durum geldi  kutunun bilmem kaç adet civatasını söküp içindekini almaya mı çalışacaksın o hengamede.

Epoksi elyaf ve su kontrası ile çalışmak istiyorsan 5 metrelik çok güzel yelkenli tekneler var.
onlardan yap bir tane.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • KUTUP YILDIZI
#12: 05 Ocak 2017, 16:31:38
PVC kavonozları istediğin ölçülerde bulamazsan  50 lik 70 lik 100 lük 150 lik 200 lük Pimaşlardan çok dayanıklı
ve su geçirmez kutular yapabilirsin.

Mesela 50 lik 30 cm uzunluğunda ki pimaştan 6 adet çay bardağını saklayabilecek su geçirmez bir kutucuk,
200 lük pimaştan uyku tulumun ya da matın için, su geçirmez dayanıklı bir kutucuk çok daha güzel olur.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

C

Cengo

#13: 05 Ocak 2017, 18:23:25
Bir milyoncularda envai cesit kapakli kutu var plastikler kilitli ve su gecirmez.
  • IP logged

• *
#14: 05 Ocak 2017, 23:14:42
Can Abi,

Bu kutuya denizdeyken acil durumda kullanacağım malzemeleri koymayacağım. Bu yüzden böyle düşünüyorum. Aciller için PVC marin torba ve plastik kavanoz bidonlarım zaten var.

Epoksi elyaf ve su kontrası ile çalışmanın zorlu tarafı nedir? Pek önermiyorsun diye algıladım.
  • IP logged

Yukarı git