Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Kısıtlı zamanda teknede tatil.

• *
Kısıtlı zamanda teknede tatil.
OP: 09 Aralık 2017, 14:55:18
DADD MARS konusunda bahsedildiği için sayfayı meşgul etmemek için yeni konu açtım.

Geçtiğimiz yaz DADD Karadeniz Rallisinin İnebolu'ya kadar bölümüne katıldık.Tekneyle yapılan ralli türü etkinlikte ortalama sürati birbirine yakın tekneler bir arada olmalı.Biz rallinin en küçük tekneleriydik daha erken çıkıp daha sonra bağlanma prensibiyle yolculuk ettik hep.
 Belirli gün ve saatte daha önce planlanmış noktalarda olma isteği (bazen zorundalığı) biz küçükleri epey zorladı.Bazen fırtına, arıza,yorgunluk gibi sebeplerle rötar yaptığımız olsa da çoğunlukla programa uyma ihtiyacıyla gerekli hazırlığımızı tam manasıyla yapamadan  yola çıktığımız oluyordu.
 Daha önceki tatillerde de buna benzer durumlar oldu.Şöyle ki.,Birkaç yaz önce yunan adalarına seyir yaptık.Epey Midilli (Lesvos )ta Setur marinada kaldık hatta tatilin tamamını adada geçirdik.İstanbul'a dönüşte zaman azlığından fırtınada Çanakkale'ye kadar bata çıka hanımla birlikte döndük ve hanım Çanakkale'de tekneyi terketti.Otobüsle İstanbul'a döndü.Daha sakin seyirle keyifle dönseydik hanım terk etmezdi tekneyi.

Velhasıl,kısıtlı zamanda tekne tatili zor iş.Tam zamanlı emekli olmak lazım.

• IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

C

Can Özsel

Ynt: Kısıtlı zamanda teknede tatil.
#1: 09 Aralık 2017, 16:40:54
Birkac sene once bozcaada donusu havadan dolayi sarkoye girip 3 gun kaldiktan sonra 4. Gun izin bitiyor diye yola cikmistik. 12 saat orsa seyiri ile buyukcekmeceye gelmistik. Boyle olunca tatilde oldugunu unutuyor insan. Sanirsin kendi teknende irgatsin. Ideali dediginiz gibi zaman siniri olmadan gezmek ama onu da kac kisi yapabiliyor ki bizim memlekette

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#2: 09 Aralık 2017, 17:45:23
Finike - Kuşadası arasını hep orsa ve sert havada yaptım.
Gerçekten yıpranıyor insan ve tekne.

Birilerinin dediği gibi ya denize çıkınca saatini ve takvimini evde bırakacaksın, ya da çıkmayacaksın .

Tam zamanlı teknede yaşayanlar saat ve takvimini alabilirler yanlarına gibime geliyor. :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#3: 10 Aralık 2017, 00:11:27
Birilerinin dediği gibi ya denize çıkınca saatini ve takvimini evde bırakacaksın, ya da çıkmayacaksın .
İşte yurdumuzda öyle olmuyor Öcal Abi. Bunu yapabilmek için ya şanslı doğmak lazım, yada çılgınca çalışıp emekli olunca tekneye geçmek lazım. O zaman da sağlık elveripte, halatı, çapayı, bilmem neyi atıp çekebilirsen. Eğer daha genç yaşta teknen varsa maalesef gönlünce tekne tatili falan yapma şansı olmuyor. Tekneye ayırdığın her bütçe ve zaman gelecekten bir şeyler götürüyor. 
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#4: 10 Aralık 2017, 00:52:17
Tekneye ayırdığın her bütçe ve zaman gelecekten bir şeyler götürüyor.

Ahmetcim, yaşım senden epeyce büyük olduğu için rahatlıkla, 'Tekneye ayırmadığın her zaman geleceğinden daha çok şey götürüyor inan ki' diyorum.
  • IP logged

• *
    • instagram
#5: 10 Aralık 2017, 00:53:58

Ahmetcim, yaşım senden epeyce büyük olduğu için rahatlıkla, 'Tekneye ayırmadığın her zaman geleceğinden daha çok şey götürüyor inan ki' diyorum.
Tam Ahmet reise acaba biz yanlış mı yapıyoruz diyecektim ki Eyüp reisin cevabını görüp derin bir oh çektim

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#6: 10 Aralık 2017, 10:25:44
Ekrem İnözü, "Dünya Varmış" isimli kitabında, "Teknem benim hayatım, sevgilim, aşkım, en önemlisi de doktorum."  diyordu. Sağlıkda, "Koruyucu Hekimlik" diye birşey var. Teknelerimiz bizim için Koruyucu Hekim ise, o zaman hastalığa vereceğimiz parayı ona harcıyor olmamız büyük kayıp değil; hatta isabetli.
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#7: 11 Aralık 2017, 09:39:30
Kısıtlı zamanda tekne tatili zor ama ben bu yıllarımı ileride emekli olacağım ve çoğu zamanımı teknede geçireceğim dönemin hazırlığı olarak görüyorum. İnsan ın emekliliği için hazırlanması, emekliliğinde kendisini mutlu edeceği bir uğraşısını beklemesi güzel bir şey. Meslek hayatında hırslı ve yoğun çalışan çoğu kişinin emekli edilince depreyon a girdiğini ve çöktüğünü görüyorum.
 Ne mutlu bize böyle sevdiğimiz bir uğraşımız var...
  • IP logged

• *
#8: 11 Aralık 2017, 16:40:52

Ekrem İnözü, "Dünya Varmış" isimli kitabında, "Teknem benim hayatım, sevgilim, aşkım, en önemlisi de doktorum."  diyordu.

Kısıtlı zamanda tekne tatili zor ama ben bu yıllarımı ileride emekli olacağım ve çoğu zamanımı teknede geçireceğim dönemin hazırlığı olarak görüyorum. İnsan ın emekliliği için hazırlanması, emekliliğinde kendisini mutlu edeceği bir uğraşısını beklemesi güzel bir şey. Meslek hayatında hırslı ve yoğun çalışan çoğu kişinin emekli edilince depreyon a girdiğini ve çöktüğünü görüyorum.
 Ne mutlu bize böyle sevdiğimiz bir uğraşımız var...

Bu yazılanları okuyunca çok mutlu oldum... İyi ki sayımız bir hayli fazla... Cumartesi günü tekneyle uğraşırken biraz abartmışım her yerim tutulmuş, ama hallettiğim işleri düşündükçe o kadar mutlu oluyorum ki, tarif edemem...
  • IP logged

T
  • *
#9: 11 Aralık 2017, 22:08:40
Her tekneye bir hatırlatıcı  ;)

Gerçi sayfasından bu görseli aldığım abla, Bahamalar'da ki teknesinden şöyle yazıyordu ama ;
"What is the most dangerous piece of equipment aboard? A calendar.
Only fools or landlubbers have them"

::)  :P
 ;D

• IP logged

• *
    • instagram
#10: 11 Aralık 2017, 22:13:33
Her tekneye bir hatırlatıcı  ;)

Gerçi sayfasından bu görseli aldığım abla, Bahamalar'da ki teknesinden şöyle yazıyordu ama ;
"What is the most dangerous piece of equipment aboard? A calendar.
Only fools or landlubbers have them"

::) 
 ;D
Bu çok iyiymiş Heyamola logolu yaptırabilir miyiz?

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#11: 11 Aralık 2017, 23:08:08

Tam Ahmet reise acaba biz yanlış mı yapıyoruz diyecektim ki Eyüp reisin cevabını görüp derin bir oh çektim

Evet Erman bende biraz rahatladım. Eyüp Abi çok teşekkürler. Çevremdeki herkes ne işin var hala kayıkla kızakla derken arada bir sizinki gibi teşvik edici yorumları görünce çok mutlu oluyorum
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#12: 12 Aralık 2017, 11:01:06
Bence de bu saat çok güzel fikir Erman Kaptanım. Heyamola logolu çok hoş durur..
Aynı fikirdeyim sizinle..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 13 Aralık 2017, 22:26:22
Eski süngerciler genelde çok derinlere daldıkları için, arada sırada 30-40 metrelere dalacakları zaman sevinçten göbek atmak eyleminden esinlenerek bu derinlikteki sulara “Göbek Suyu” derlermiş. Şimdi Mustafa Abi’nin bahsettiği 2-3 haftalık Karadeniz Rallisi süresi, bizim gibi kendi işinin işçileri için kısıtlı zaman değil, Göbek Zamanı olur  :)

Şaka bir yana bütün tatillerin bitmesine yakın moral seviyesi aşağılarda oluyor. Denizin ve havanın verdiği yorgunlukla birleşen moral düşüklüğü dönüşlerin zor olmasına neden oluyor. Mustafa Reisin bahsettiği zorlu tatil dönüşünü daha önce kendisinden de dinlemiştim. Geçen yaz Hulusi Reis de ailesiyle tatilden dönerken uzun ve zorlu bir yolculuk  yapmıştı. Onları merak edip marintrafikten  takip ederken ben bile yorulmuştum. Tatiller kısa veya uzun olsa da dönüşleri aceleye getirmeyip Ersin Reis ve Bülent Reislerin yaptığı gibi diğer reislerimizden de destek almak daha az yorucu, daha çok güvenli olabilir. Bu konuda kendi aramızda gönüllü ekipler kurup vaktimiz olduğu kadar birbirimize destek verebiliriz. Hem de farklı teknelerle seyir deneyimimiz de olur. 
Bu arada saat çok güzel gerçekten.  :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 13 Aralık 2017, 22:28:51 Gönderen: Mücahit Karabaş »

Yukarı git