Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: El rendesi

• *
Ynt: El rendesi
#15: 19 Kasım 2017, 22:47:47
Scarfing işini çok yaptım. Birkaç denemeden sonra ustalaşırsın..Hangi aleti kullanırsan onun ustası olursun.
Esas scarf işleminin en önemli kısmı her iki parçanın hazırlanması .Çizemiyorum ama anlatayım.malzeme kalınlığının 7 katı  mesafeyi işaretleyip sıfıra kadar üçgen biçimde rendelemek lazım.Kontranın katları arasındaki mesafenin sizi yönlendireceğini göreceksiniz.Fazla ya da az rende yapyığınızda düz olması gereken kat çizgileri bozulur.İşin yapılması esnasında eldiven kullanmanız iyi olur. Elinizden gelen yağ,kir,epoksinin gerçek yapışma gücünü azaltır.Doğru yapıştırma ve bekleme süresinden sonra scarf yerinden asla kırılmaz ve kalınlık x 7 oranı genel kuraldır.Değişebilir .Marin kontraplakta bu oran yeterli oluyor ve birleşen parçalar sanki bütünmüş gibi esneklik gösteriyor. 
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#16: 19 Kasım 2017, 22:55:23
Enes kolu çevirilen matkaplar da gördüm,kola çeviriyorsun elektrik istemez :)
bir deliği 2,3 saat te delersin:)rahmetli dedemde kullanıyordu,hey gidi günler:)

Abi bende kullandım, o kadar uzun sürmüyor.Kısa bir süre marangoz çıraklığı yaptıydım,her aletin elektriklisi olmasına karşı herşeyin manuelini kullanırdı kendileri, bende baş parmağıma iskarpela kaçırınca bıraktıydım. O kolla çevrilenlerde dişli sistemi var çok hızlıdır onlar. Biz omurgaya levke deliği açıyorduk hemde burguyla. T saplı burgu hemide.
Kendileri şunun atası olurlar;

• IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#17: 19 Kasım 2017, 22:58:49
İstersen Kuşadasında meşhur Arap Mustafa ve Bahadır ın yanında bir staj ayarlayabilirim Enes, Böylece bilirsin rende mi,tank zımpara mı yoksa titreşim mi kullanacaksın ve nerede kullanacaksın. C:-)
Teşekkür ederim Öcal abi. Aklımda tutacağım.
  • IP logged
Güvenlik daha çok batıl bir inançtır. Doğada bulunmaz... Helen KELLER

• *
#18: 19 Kasım 2017, 23:02:04
Enes kolu çevirilen matkaplar da gördüm,kola çeviriyorsun elektrik istemez :)
bir deliği 2,3 saat te delersin:)rahmetli dedemde kullanıyordu,hey gidi günler:)

Abi bende kullandım, o kadar uzun sürmüyor.Kısa bir süre marangoz çıraklığı yaptıydım,her aletin elektriklisi olmasına karşı herşeyin manuelini kullanırdı kendileri, bende baş parmağıma iskarpela kaçırınca bıraktıydım. O kolla çevrilenlerde dişli sistemi var çok hızlıdır onlar. Biz omurgaya levke deliği açıyorduk hemde burguyla. T saplı burgu hemide.
Kendileri şunun atası olurlar;

Ahmet benim kast ettiğim böyle bişiydi :)Hangi devirdeyiz kollu matkap mı kaldı :)
En dandik Çin malı şarzlı matkap kolluya 10 çeker :)

Bu arada dedemde senin fotoğrafını attığın matkapdan vardı:)
Bana kanı yapardı,ahşap tekerlerini bu matkapla delerdi:)

• IP logged
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2017, 23:05:12 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
#19: 19 Kasım 2017, 23:07:18
Fotoğraftakinin birebir aynısı var  bende Ali. :)
  • IP logged

• *
#20: 19 Kasım 2017, 23:08:03
Elle çevrilen matkaplar teknede elektrik yoksa çok işe yarar.Dedemin yanında çıraklık yaptığım dönemlerde ülkede günde 2kere kısıntı yapılıyordu.Manuel aletlerin hepsini kullanıyorduk.Dedem demirci ustasıydı.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#21: 19 Kasım 2017, 23:08:37

Kolun karşısındaki  soldaki civatanın olduğu delikten dişli sistemini yağlardık, sesi bile hemen değişirdi. Bu arada bende var bir tane, bir tane de dişli sistemi açık olandan var.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#22: 19 Kasım 2017, 23:08:55
Mustafa abi,

Değişik konularda zaman zaman aşmam gereken noktalar olabiliyor. Bu da onlardan biriydi. Bunu profesyonel birine bedelini verip yaptırmak kolay. Ama ben öğrenmek istiyorum. Elektriğin olmadığı bir ortamda kendim halletmem gerekirse diye bu uğraşın içine gireceğim.

Teşekkür ederim.
  • IP logged

• *
#23: 19 Kasım 2017, 23:13:08
Ali alttaki bağlantıda matkabı göreceksin.  Benimki ona benziyor.Ahşabı gayet iyi deliyor.

http://www.adnhirdavat.com/uploads/urunler/323236.jpg
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Kasım 2017, 23:15:47 Gönderen: Enes Save »

• *
    • S/Y DUA-1 SEYİR DEFTERİ
#24: 19 Kasım 2017, 23:19:09

Kolun karşısındaki  soldaki civatanın olduğu delikten dişli sistemini yağlardık, sesi bile hemen değişirdi. Bu arada bende var bir tane, bir tane de dişli sistemi açık olandan var.
Ben Perpa'dan Çin Malı  bu el breyzi/matkabından aldım; ilk kullanımda içindeki dişliler dağıldı. Bir açtım ki çarklar zamak mlz.den dökülmüş. Hemen iade ettim. Bunların Polonya malı olanları var; tank gibi; ondan arıyorum. Bence teknenizin olmaz ise olmazlarından bir alet. Var mı satıldığı yeri bilen?
  • IP logged
S/Y DUA-1 Hayatta olabileceğiniz en güzel yer, bir DUA'nın içinde yer almaktır. Şems-i Tebrizi

• *
#25: 19 Kasım 2017, 23:21:42
Fotoğraftakinin birebir aynısı var  bende Ali. :)
Öcal ağbi eski püskü bişiyse,gözden çıkardısan ben talibim :)
  • IP logged

• *
#26: 19 Kasım 2017, 23:27:15

Ben Perpa'dan Çin Malı  bu el breyzi/matkabından aldım; ilk kullanımda içindeki dişliler dağıldı. Bir açtım ki çarklar zamak mlz.den dökülmüş. Hemen iade ettim. Bunların Polonya malı olanları var; tank gibi; ondan arıyorum. Bence teknenizin olmaz ise olmazlarından bir alet. Var mı satıldığı yeri bilen?
Hulusi tekneye bir tane dewalt şarjlı matkap aldım yedek bataryası da,var al böyle bişiy unut.
  • IP logged

• *
#27: 19 Kasım 2017, 23:38:52
Okyanusun ortasında şarjlı matkabın içi çoktan paslanmış olur Ali. Çok iyi izole etmek lazım.

Ayrıca yeterli elektriği de sağlayamayabilirsin. Güneş paneli bozulabilir v.s.
  • IP logged

• *
#28: 20 Kasım 2017, 01:03:47
Okyanusun ortasında şarjlı matkabın içi çoktan paslanmış olur Ali. Çok iyi izole etmek lazım.

Ayrıca yeterli elektriği de sağlayamayabilirsin. Güneş paneli bozulabilir v.s.

Yeni çıkan nanotech denilen spreyler var. Şarjlı, şarjsız matkap suyun altında bile çalışıyor Enes.
Sen yola çıkarken hediye ederim bir tane. :)
  • IP logged

• *
#29: 06 Şubat 2018, 19:19:11
Sevgili Heyamolahey Ailesi,

Biraz reklam yapayım :)

Dün Koçtaş'tan el rendemi aldım. Bugün bir su kontrasında denedim. Çalışıyor.

Hangi yöntemin  daha iyi olduğunu tabii ki bilmiyorum. Ancak bununla aynı  zamanda ucuz bir çözüm bulmuş oldum. 

Yardımlarınız, yorumlarınız için teşekkür ederim.
  • IP logged

Yukarı git