KOLAY EKMEK. & BAZLAMA

Başlatan Mümtaz Möröy, 19 Kasım 2017, 17:17:35

« önceki - sonraki »

Mümtaz Möröy



Malzeme:

4 su bardağı un

1,5 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya (ya da yarim paket yas maya)

1 tatli kaşığı şeker

1 tatli kaşığı tuz



Hamuru yapacağınız kabın icerisine su, maya ve şekeri koyup 5 dk bekletin.

Daha sonra un ve tuzu ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Üzerini filmleyin ve 1-2 saat hamur iki katı kabarana kadar bekletin.

Daha sonra hamuru 10 parçaya  bölün ve merdaneyle küçük küçük  20 cm  boyutunda açın.

Teflon tavada yağsız arkalı önlü pişirin.

Eyüp Oğan

Mümtaz reisim hoşgeldiniz.. :)

Ersin Böke

her gelen böyle gelse..  :) Hoşgeldiniz..

Öcal Turan

Hoşgeldin Mümtaz Ağabey. :)

Ali Ünalan

Mümtaz Ağbi Hoşgeldiniz.
"Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat..."

Ahmet Kabaalioğlu

Teknede kısıtlı imkanlar ile yapmak için çok güzel. Bu vesile ile Hoşgeldiniz Mümtaz Abi.
S/Y  Pruva S / Fatih / İstanbul
M/V Espadon / Fatih / İstanbul
M/V Deli Ağa  / İnebolu / Kastamonu

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"


https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Serkan Güvenen

Çok güzel ve pratik bir tarif olmuş ,hoş geldiniz .

Cem Eğrikavuk

İki soru:

1) Tarif ölçeklenebilir mi? Yani yarısı kadar malzeme ile yapılabilir mi? (Mayalama söz konusu olunca...)
2) Kabarmış hamurun bir kısmı buzdolabında saklanıp ertesi gün pişirilebilir mi?

Bülent Büyükdağ

Alıntı yapılan: Ersin Böke - 19 Kasım 2017, 17:32:15
her gelen böyle gelse..  :) Hoşgeldiniz..

Pek güzel olur;
Mümtaz abicim hoş geldiniz.
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

nuri_kongur

Hoş geldiniz Mümtaz reis


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi