Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Cumhur Gökova’nın teknesi Göcek açıklarında battı

• *
Ahmet ne anlattı bize?
Şunu; deliğanlılığın lüzumu yok. Baba Kabaalioğlu Dede Kabaalioğlu bunu demiş. Öyleyse bunu belleyeceğiz.
Yani neymiş Erman Yerman? Şamandıra deniz üstü süsü değilmiş, güneyimden geç diyorsa geçeceksin! Efelenmeyeceksin, şamandıra yoksa da derinliklere bakacaksın, 5 metre 5 metredir demeyeceksin, düşer mi derinlik, düşer, deyyus bu, ben az açık geçeyim diyeceksin.
Ahmet'in hep bana dediğini diyeceksin: Denizden korkacaksın , ben büyüğüm demeyeceksin.

Tamam güneyimden geç dediyse güneyinden geçeceksin ama Bülent gibi 10 mil güneyinden geçmeyeceksin..  :)

Bak bir anım canlandı gene.. Meşhur Bodrum KAş seyrindeyiz. Tiryaki , Bülent'i uyarmış. ' yedi burunların açığından geç ' diye.

Biz de öyle yaptık.. Biraz açık aldık. Rodos ta sahil yolunda arabalar görünmeye başladıydı..  :) :) :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Allahsiz:)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

T
  • *
Bu olayı ilgiyle izliyorum. Bir çok yerde konuşuluyor.
Ciddi tecrübe sahibi kişiler tarafından eleştirildiğini de görüyorum.
Örneğin, bu olay, yani eğitim seyrinde bu olay, Türkiye yerine Amerika'da olsaydı, devreye girecek soruşturma mekanizmasından, bu tarz eğitimlerde en az iki eğitmen olması şartına kadar, aslında tam da kişiler hakkında değilde, yapılan ve olması gerekenler hakkında eleştiriler.
En çokta kişileri savunmak adına, gerçek olayların gözardı edilerek, gelişimin önünün kapatılması.
  • IP logged

• *
En azından tecrübeli denizcilerin vardevela ya bıçak astığını öğrendik. Biz de asarız artık.  8)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
En azından tecrübeli denizcilerin vardevela ya bıçak astığını öğrendik. Biz de asarız artık.  8)

Bende asılıdır
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *

Bende asılıdır

Bende kamara girişinde iki tane , belimde sürekli bir tane vardır. Ayrıca elime yakın ambarda 1 balta ve 1 tel kesme makası bulunur.
Vardevelaya dıştan takma motor , kıç demiri ve bardaklıkları asıyorum .

Bıçaklarım kılıfları dahil özeldir ve denize düşürme riskini alamam ,kimse kusura bakmasın. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2017, 15:41:06 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

T
  • *
Şunu da ekleyelim. Cumhur hoca'nın kendi ağzından ;

"İzahı mümkün olmayan bir şekilde dümendeki kardeşimiz 7.4 hız ile rotayı az önce iskele kemerede bıraktığımız yani kısmen geçtiğimiz Peksimet adasına geri kırıyor. Ben tuvalette kafamı pis su tankına çarpıyorum. Boynumdan inanılmaz sesler çıkarken dışarıya fırlayıp rotayı Göcek e çeviriyorum, bütün pompaları çalıştırıyorum, gelen suyun boşalttığımızdan fazla olduğunu görünce can salını denize atıyor, açıyor önce en gencimizi sonra onun can salından benim tekneden yardımı ile bayan Japon kardeşimizi sonra en yaşlımız dümenci abimizi sala alıyoruz. Salın içinde aramamak için dümene bağladığım bıçağımı alıp sala giriyor, teknemi öpüyor ve aramızdaki ipi kesiyorum. 1.5 dakika sonra teknemiz 380m derinliğe son seferine gidiyor. Devamlı irtibat halinde olduğumuz Sahil Güvenlik 35 dakika içinde bizi can salında alıp kıyıya götürüyor ifade veriyoruz. Her birimiz kimseden şikayetçi olmadığına dair belge imzalıyoruz. Alkol muayenesindede herkes temiz çıkıyor. Olay bu..Sevgiler"
  • IP logged

• *
Tekneyi öpme kısmı.. etkilendim açıkçası..

Kim ne derse desin.. kazalar olur. Dersler çıkartılır.. doğaldır. Gelişim böyle oluyor ne yazık ki.

Burada en önemli olay, aynı zamanda eğitmen olan kaptanın , sağ salim tüm mürettebatı kurtarmış olmasıdır. 35 dakikada yetişen sahil güvenliği de tebrik etmek gerekir..
  • IP logged

e

erdal duran

Şunu da ekleyelim. Cumhur hoca'nın kendi ağzından ;

"İzahı mümkün olmayan bir şekilde dümendeki kardeşimiz 7.4 hız ile rotayı az önce iskele kemerede bıraktığımız yani kısmen geçtiğimiz Peksimet adasına geri kırıyor. Ben tuvalette kafamı pis su tankına çarpıyorum. Boynumdan inanılmaz sesler çıkarken dışarıya fırlayıp rotayı Göcek e çeviriyorum, bütün pompaları çalıştırıyorum, gelen suyun boşalttığımızdan fazla olduğunu görünce can salını denize atıyor, açıyor önce en gencimizi sonra onun can salından benim tekneden yardımı ile bayan Japon kardeşimizi sonra en yaşlımız dümenci abimizi sala alıyoruz. Salın içinde aramamak için dümene bağladığım bıçağımı alıp sala giriyor, teknemi öpüyor ve aramızdaki ipi kesiyorum. 1.5 dakika sonra teknemiz 380m derinliğe son seferine gidiyor. Devamlı irtibat halinde olduğumuz Sahil Güvenlik 35 dakika içinde bizi can salında alıp kıyıya götürüyor ifade veriyoruz. Her birimiz kimseden şikayetçi olmadığına dair belge imzalıyoruz. Alkol muayenesindede herkes temiz çıkıyor. Olay bu..Sevgiler"
     Yanlış anlaşılmasın, anlamak için soruyorum. Kaptan izahı mümkün olmayan bir şekilde dümeni kırmış deniyor. Kaptan böylemi söylemiş? Dümeni kırdım ama izah edemiyorum mu demiş? Başka hiç bir şey söylememiş mi? Üzerinden kaç gün geçti, bir çok şey söyleniyor ama hala kaptanın durumu nasıl anlattığını bilmiyoruz. Öğrendiklerimiz hep ikinci üçüncü şahısların aktardıkları. Halbuki olayın tek tanığı kaptan. Kazadan sonra kaptanla konuşmak için çok uzun süre var, hiç bir şey söylememiş mi? Ciddi olarak soruyorum; kaptan susma hakkını mı kullanıyor?
  • IP logged

T
  • *
Şimdilik, Cumhur hocanın dedikleri bunlar.
Dümende olan kursiyerin ne söylediğini yada söyleyeceğini şimdilik bilemeyiz sanırım.

Ha, kursiyer tecrübesiz mi ?
Yine Cumhur hocanın söylediği söylenen ;
"Dümendeki kardeşimiz Emekli bir Tuğgeneral. Efendi, centilmen hayat tecrübesi dolu biri.
Bizim okuldan 3 kurs bitirme belgesine sahip.
RYA ingiliz okulundan Day Skipper ve Coastal Skipper lisansları var.
Yat kaptanlık kursunu ve stajını bitirmiş.
Bir Atlantik geçiş tecrübesi var. "

Maalesef, böyle durumlarda, belli bir camia içindeyseniz, kısa bir açıklama yapmak hiçbir zaman yeterli olmuyor. Merak herşeyin ötesine geçiyor ve bilgi ne kadar eksik verilirse, kulaktan kulağa aktarılırken, senaryolar önce çoğalıyor sonra çirkinleşiyor.

En güzeli, sakin bir kafayla, herkesi doğru bilgilendirmek ve hatta "çenesini kapamak için" net bir açıklama yapmak, bu tür olaylarda alınması gereken derslerden biri bu olmalı.

• IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Bir zamanlar Atlantik geçişinden sonra tekneyi geri getirmek için Cumhur Gökova bir ekiple beraber yola çıktı. Aldıkları hava raporlarının pek parlak olmadığını hatırlıyorum. Ekip hatırladığım kadarı ile acemi idi. Bumba kırıldı, ekipten biri denize düşüp kurtarıldı ve Azorlara ulaştılar. Ekip bu konuda bir de kısa bir film yayınladı. Durum ekip açısından hiç de iç açıcı değildi. Uz<un uzun tartışıldı. sonunda Cumhur Gökova açıllama yaptı:

Ben macerayı seven bir adamım, ileride kutuplara gitmeyi planlıyorum. Macerayı sevmeyenler benim tekneme binmesin.   
  • IP logged

• *
Konuda acil durum bıçağının önemi geçiyor,1 yıldır tekneme acil durumlar için aldığım bıçaktan bahsedeyim,dalgıçların kullandığı bir bıçak,bıçak kılıfını vida ile teknede çok kolay ve hemen ulaşılabilen bir yere monte ettim,
Sürekli bıçak kılıfta takılı duruyor paslanma deforme görmedim 1 yıldır.
Aldığım yerin ve bıçağın linkini atıyorum,böyle bir şeye ihtiyacı olanlar incelemesi adına. 

http://www.deepstore.net/p_knives_spinner.html#.Wg7H_tJl_m5
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Kendi çapımda çakı-bıçak biriktirdiğim için, hatırı sayılır bir biçimde çakılarım ve bıçaklarım var. Hepsi değişik yörelere özgü şeyler. Tabi teknem de bunlardan nasibini almış durumda. Hemen her yerde el altında iyi bilenmiş halat kesme bıçaklarım ve baltam var. Bir kaç tanesi de titanyum olmak üzere . Ben öyle vardevelaya falan asamam, seyir öncesi, Bayrağın yerine takılmasının ardından bıçakta yerine çıkartılır. Ayrıca üzerimde de her zaman bir Sürmene Ağ çakısı yada Tosya Dal bıçağı bulunur.
Benimde size önerim şu sıralar decathlonda harika bir ürün var. İkili bıçak seti şeklinde  orjinal kılıfında sologna markalı 69 Tl ye satıyorlar. İnternet mağazalarında yok,indirimde ve Marmara Forumdaki mağazada son bir tane kalmıştı. İçinde bileme taşı da mevcut olan model
  • IP logged
« Son Düzenleme: 17 Kasım 2017, 16:48:03 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
En başta kazayı geçirenlere çok geçmiş olsun cana gelmemesi en sevindirici yönü .Konuyu bölmemek adına ben bıçak konusuna girmemek istemiştim , yalnız cidden önemli bir konu. Can hocanın kulakları çınlasın bildiğim kadarıyla kendisi yapıyordu damascus çeliğinden . Başka bir başlıkta detaylı konuşask mı acaba :) ?
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
En başta kazayı geçirenlere çok geçmiş olsun cana gelmemesi en sevindirici yönü .Konuyu bölmemek adına ben bıçak konusuna girmemek istemiştim , yalnız cidden önemli bir konu. Can hocanın kulakları çınlasın bildiğim kadarıyla kendisi yapıyordu damascus çeliğinden . Başka bir başlıkta detaylı konuşask mı acaba :) ?

Hemen bıçak başlığımızı açalım o zaman
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Yukarı git