Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Bi'şi sorucam - Tekne Ağırlığı

R

Recep Ertürk

Bi'şi sorucam - Tekne Ağırlığı
OP: 11 Kasım 2017, 23:23:23
Soru 1-

Teknelerin kaç kg oldukları bağlama kütüğünde yazıyor. ama gerçek kiloyu merak ettiğinizde veya bağlama kütüğündeki kg yanlış ise ya da size yanlış gibi geliyorsa bunu lifte alarak mı ölçüyoruz?

Ya da römorka koyup kantara çıkmak dışındaki yolu nedir?

• IP logged
« Son Düzenleme: 21 Nisan 2018, 20:22:12 Gönderen: Hasan Toparlak »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: Bi'şi sorucam
#1: 11 Kasım 2017, 23:31:57

Soru 1-

Teknelerin kaç kg oldukları bağlama kütüğünde yazıyor. ama gerçek kiloyu merak ettiğinizde veya bağlama kütüğündeki kg yanlış ise ya da size yanlış gibi geliyorsa bunu lifte alarak mı ölçüyoruz?

Ya da römorka koyup kantara çıkmak dışındaki yolu nedir?

Bildiğim kadarıyla , bazı marinalarda bulunan liftler askıya aldıklarında aynı zamanda ölçüm yapabiliyorlar. Hatta kamyon üzerinde bulunan  vinçlerin gelişmiş olanlarında da  bu özellik var, sanırım limit üstü yük kaldırmayı engellemek için.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

T
  • *
#2: 11 Kasım 2017, 23:39:15
Üreticilerin verdikleri rakamların doğru olduğunu düşünmüyorum. Bir çok nedeni olabilir, el yatırması olması, vakum tekniği farketmez. Düşünülen rakamla, gerçkleşen farklı olacaktır bence.
Tabii birde Tekne ağırlığı ile deplasman farkıda var.

Üstüne, Liftinlerin doğru ölçüdüğünü hiç duymadım.

Gamlı baykuş gibi oldu yazdıklarım ama  ;D
  • IP logged

• *
#3: 11 Kasım 2017, 23:42:12
Kalibrasyonu yeni yapılmış marina liftleri gerçek ağırlığı v eriyor.Bazı yarış tekneleri yarış kategegorilerini belirlemek için arada tartılıyorlardı Ataköy marinada.Ama bu söylediğim 1999 yılındaydı.Şimdi nasıl bilmiyorum.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#4: 11 Kasım 2017, 23:44:49
Bizim lift in kantarı iyi tartıyor diyen marinayı da duymadım.:) En iyisi tır a yükleyip yol kenarı denetim kantarına girmek gibi gözüküyor galiba :-\
  • IP logged

• *
#5: 11 Kasım 2017, 23:49:13
İki yıl önce WIM de yeni bakımdan geçmiş ve kalibre edilmiş liftte  Cemre'yi tarttırmıştım.Tahminimden hafif gelmişti.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • instagram
#6: 11 Kasım 2017, 23:57:11
Kri-Kri boş tanklarla karaya alınırken 10 ton, 5 ay sonra epoksi, kontraplak, polyester kaplı şekilde  suya indirilirken 8 ton gelmişti. Tahta 2 ton su çeker miymiş demiştim.. Yanlış tartım olabileceği aklıma hiç gelmemişti..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

C

Cem Eğrikavuk

#7: 12 Kasım 2017, 08:44:33
Birkaç sene önce, Marmaris'te yarış öncesi sertifika için tekneleri portatif bir terazi ile tartiyorlardi. Liftle üzerine getirip kayışlarda yük kalmayacak şekilde üstüne indiriyorlardi.

• IP logged

R

Recep Ertürk

#8: 12 Kasım 2017, 23:18:53

Soru 2

Deniz suyu soğutmalı Volvo Penta motorlar hakında bilgisi olan var mı?

Motordan çalışırken motordan şıpır şıpır sular damlamsı ve motorun altında birikmesi neyin alametidir?

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#9: 12 Kasım 2017, 23:31:40
Motorun neresinden geliyor?
Hortumlardan başlayan bir dizi sorunu çağrıştırır.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#10: 12 Kasım 2017, 23:37:00
  Suyun kaynağını bulmanız şart. Mümkünse fotoğrafını da eklerseniz fikir
yürütebiliriz.
Suyun motorun altında birikmesi ise çok normal.
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#11: 12 Kasım 2017, 23:41:08

Teşekkür ederim cevaplar için..

Ayrıntılı bakmadım. Daha doğrusu bakamadım. Motor oldukça sıkışık yerde olduğundan. Motorun altında 6-10 cm bir hazne var. Oraya damlıyordu. O haznenin gerisine sintine pompası konmuş onunla da dışarı atılıyordu.

Motorun deniz suyu soğutmalı olduğu söylendi. Yanlış bilebileceğini düşünüp sordum. Yok bu böyle, sadece deniz suyu soğutmalı imiş. İçerde tatlı su dolaşımı yokmuş. Araştırdım Volvo Penta'nın böyle modelleri var..

Herhalde hortum veya bağlantı yerlerinden, kelepçelerden filan olmalı. Ama emin olamadım tabii.

Daha fazla bilgi yanında biraz denemeye de ihtiyacım var sanki.. Bu hafta sonu daha bilgili ve dikkatli bakmayı planlıyorum.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#12: 13 Kasım 2017, 12:00:50

Teşekkür ederim cevaplar için..

Ayrıntılı bakmadım. Daha doğrusu bakamadım. Motor oldukça sıkışık yerde olduğundan. Motorun altında 6-10 cm bir hazne var. Oraya damlıyordu. O haznenin gerisine sintine pompası konmuş onunla da dışarı atılıyordu.

Motorun deniz suyu soğutmalı olduğu söylendi. Yanlış bilebileceğini düşünüp sordum. Yok bu böyle, sadece deniz suyu soğutmalı imiş. İçerde tatlı su dolaşımı yokmuş. Araştırdım Volvo Penta'nın böyle modelleri var..

Herhalde hortum veya bağlantı yerlerinden, kelepçelerden filan olmalı. Ama emin olamadım tabii.

Daha fazla bilgi yanında biraz denemeye de ihtiyacım var sanki.. Bu hafta sonu daha bilgili ve dikkatli bakmayı planlıyorum.

Sıkıntılı bir durum. Motorunuz direk deniz soğutmalı tabir ettiğimiz bir motormuş. Kondese ve tatlı su devir daim derdi yok. Onunda başka problemleri var kendine göre. Bu bahsettiğiniz problem muhtemelen  bağlantı elemanlarından kaynaklıdır. Bildiğim kadarıyla bu tip makinalarda emişte ve tahliyede  çok fazla hortum kullanılmıyordu, doğrudan borularla sağlanıyordu. Birde motor çalışırken  damlatıyor demişsiniz buna göre emiş kanalında sorun olma ihtimali daha az.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
#13: 13 Kasım 2017, 16:35:57
Bir de Motor Volvo penta ne? Onu da yazarsanız.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

R

Recep Ertürk

#14: 13 Kasım 2017, 19:58:24

Yok yok...
Vazgeçiyorum herhalde...

İçine sinmeyen şeyler rolunca olmuyor..
  • IP logged

Yukarı git