Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Her şey elektronik olmak zorunda mı.. ?

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
Bir de Almanca olmayaymış... Teşekkürler efenim.
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
sende google tercuman yok mu.. ? :) Bak bu da ilginç bir gelenekmiş..

Ahmet, Ne malum belki kargaları kaçırır bile.. Bülent , Tayo Mar 'ın her yanı kurdele. Bu şiştikçe rüzgarın hızını gösteriyor. BUnların büyüklerini Kalamış marina da çok görüyordum. Bunun bir adı var mı ?
  • IP logged

• *
Rüzgar tulumu
  • IP logged

T
  • *
Adı çok, Rüzgar tulumu, Rüzgar yön balonu, Rüzgar çorabı...
  • IP logged

• *
Bana en az 20 knot rüzgar lazım üstünü merak etmem zaten diyorsanız fena bir sistem değil, sağlamlık ayrı mevzu tabii :)
  • IP logged

T
  • *
15 knot'a kadar abi, sonrasın da kaç kaç diye çırpınmaya başlıyor  ;D

• IP logged

• *
Bak, esas mesajı kaçırıyorsun.

Benim şu miğfer dediğim şey bir Hollanda geleneği imiş.
Eski zamanlarda altından yapılırmış ve geminin borcu olmadığı anlamına gelirmiş.

Ama 1887 yılında yapılmış bu gemi (Amphitrite), uzun süreden beri Flensburg limanında yatıyormuş ve gelen gidenler gemiyi seyrediyorlarmış limana borcu çokmuş. Gelen gidene seyrettirip yardım topluyorlarmış.
  • IP logged

T
  • *
Sadece gemi için mi ? yoksa direk başlığı için olan gelenek mi ?

Yani gelenek öyle söylese de geminin borcu mu varmış ?
Almanca olunca çeviri sıkıntı haliyle.
  • IP logged

T
  • *
Şüpheye düştüm Zafer abini mesajını görünce,
Yanlış bir bilgi vermeyeyim diye sağolsun, Ali San abi'ye sordum çevirisini, Almanca bilmiyorum ve çeviri programından anladığım şekliyle söylemiştim. Neyse ki gelenek olan borçsuzdur, doğruymuş

So ein altes und großes Schiff zu unterhalten erfordert einen entsprechenden Aufwand an Zeit und Geld. Um so erfreulicher ist die Botschaft die von Ihren Masttoppen ausgeht. Nach altem holländischem Brauch glänzen sie in purem Gold, um anzuzeigen: "Dieses Schiff ist schuldenfrei!"
Wer deswegen annimmt, dass AMPHRITITE auch in Geld schwimmt, wird von einem Blick ins Hafenbecken bitter enttäuscht. Auch AMPHRITITE schwimmt in nichts anderem als purem Wasser.

"Bu büyüklükte ve eskilikte bir tekneyi yaşatmak yeterli para ve zaman harcamayı gerektirir. Bu nedenle direk şapkalarının verdiği mesaj sevindiricidir. Eski Hollanda adetine göre bunlar ( direk şapkalari ) saf altından olup, öyle de parlarlar. Bunun anlamı : Bu tekne borçsuzdur ! demektir. Bu nedenle Amphritite"nin para içinde yüzdüğünü düşunen onu liman çanağinda görunce acı biçimde hayal kirikliği yasar, zira Amphritete de sadece suyun ıçinde yüzmektedir..."
  • IP logged
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2017, 21:45:24 Gönderen: Tan Kaan Özkan »

• *
Bu arada Aali hala gelmedi.. Öyle bir konu bulmalı ki dayanamasın yazssın.. Dur ben biraz düşüneyim.. Hah.. Buldum..

Aali bey, Sanela 'yı güneye götürüp, yabancılara satarım diyordunuz.. Nedir son durum ?
  • IP logged

S

Servet

Bu arada Aali hala gelmedi.. Öyle bir konu bulmalı ki dayanamasın yazssın.. Dur ben biraz düşüneyim.. Hah.. Buldum..

Aali bey, Sanela 'yı güneye götürüp, yabancılara satarım diyordunuz.. Nedir son durum ?

İnsanları cözememissin E.Böke..Aali Şan'ı konuya dahil etmen için ''tekne imalat'' konusu olmalı ama ''şıkı'' bir konu olmalı :)..
  • IP logged

• *
Servet reis , sıkıldı o konulardan.. O yüzden Sanela diye girdim.. :)
  • IP logged

• *
Doğrusun Tan, ben yanlış yapmışım. Başka kaynaklardan da bakmıştım. Atlamışım, zaten iki gündür limandaymış :) borcu olamaz. Fakat ironik bir durum: "Para içinde yüzdüğü sanılır ama yalnızca suda yüzmekte o kadar." Bu tekne "tarihi eser" gibi bir şey ve adı "Deniz Tanrıçası" demekmiş. Bir dernek bile kurulmuş bunun için. Bağışlarla bakımı yapılıyormuş, 6 haneli rakamlar gerekiyormuş bunun için de. Limanda ücretsiz gezilebilirmiş.

Çok selam.
  • IP logged

Yukarı git