Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede Yaşamak

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Teknede Yaşamak
#30: 14 Kasım 2017, 09:41:00
Bir de Ersin'e çift dalmayı özlemişim :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#31: 14 Kasım 2017, 09:49:13
Şehirde çorabı kaçmış halde dolaşamayacağınız için şehirden kaçmak isteyebilirsiniz. :)

Bu çok güzeldi  :) , 6 ay hiç eve girmeden işten tekneye tekneden iş gitmişliğim vardı. Pazartesi günü elbiseleri kuru temizlemeye verirdim akşam alıp tekneye geçerdim. Teknede bulaşık makinası ve televizyon hariç herşeyim vardı cidden çok keyifliyidi. Evime döndüğüm zaman garip bir duyguya büründüm duvarlar üstüme üstüme geldi içim daraldı tabi zamanla insan tekrar alışıyor, ileride tekrar şartlarım oluştuğunda muhakkak teknede yaşarım.
  • IP logged

• *
#32: 14 Kasım 2017, 11:07:25
  • IP logged

• *
#33: 14 Kasım 2017, 12:51:04
Oooo burada çarşı karışmış.Dur biraz da ben karıştırayım.
Teknede yaşanır mı?
Bir erkek olarak , kadın yoldaşım benimle yaşarsa yaşarım , yoksa yaşamam.
O halde şöyle bir hayal kuralım izninizle.
50 feet bir tekne, 5 yıldızlı bir marinada bağlı.Yazın kliması kışın kaloriferi mırıl mırıl çalışıyor.Mutfağında mikrodalgadan derin dondurucuya kadar herşey full.
Tv,dvd,uydu alıcı her bi numara var ve çalışıyor.Marinamız mükemmel,duşlar ,tuvaletler, özel yat klübü,havuzu v.b. imkanlar sınırsız.
Çamaşırlar her hafta özel bir firma tarafından alınıp,yıkanıyor ve geliyor.Teknenin temizliğine her hafta bir görevli hanım gelip köşe bucak temizlik yapıyor.
Ayrıca tekne tuvaletleri elektrikli,vinçler elektrikli,baş pervane var,uzaktan kumandalı ırgat kontrolü ve zincir sayacı var,demir atarken kadının ve erkeğin kulaklarında walkie talkie bağlı ve hiç kavga çıkmıyor.
Mutfakta yemekleri genelde siz yapıyorsunuz,arabanız marina otoparkında ve karınız canı istediğinde gidip alışveriş yapıyor.
Seyir sırasında bağlandığınız yerlerde bu imkanlara yakın yerler seçiyorsunuz ve daha neleeer neler.........
Ve benim açımdan sonuç:Evim evim güzel evim.

Nooldu yüzünüz düştü bakıyorum sevgili aslan kaptanlar.
Teknede yaşarım demesi kolay hadi bakalım hodri meydan....
Heh heh ben çok kötümüyüm neyim.....

Not:Bu yazı Ersin ve Bülent kardeşlerimi iğnelemek için yazılmıştır.
Teknelerinde yoldaşları ile yaşayan yiğit kadın denizcilerimizin önünde saygı ile eğilirim.

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#34: 14 Kasım 2017, 16:06:53
Yarım asırlık hayatımın en keyifli kısmı teknede yaşadığım kısmıydı. Şimdi biraz uzağındayım ama dönüp dolaşıp gideceğim yer yine aynı olacak. İnatla alışamıyorum bir evde yaşama fikrine. Havuzluğumda karla uyandığım kış günleri, suya düşüp uyandığım yaz sabahları, bahçem deniz... daha ne ister ki insan!

Gerçeklere dönersek, her yağmurda yataklar sırılsıklam, kışı geçirmek çok zor. Bağlamaya bütçe yok, anlamı uykusuz geceler, su yok, elektrik yok. Bir aydır hayat alarga ve huzursuzluk had safhada. Teknede yaşama dönmek kısa vadede hayal. Tam da Kamil'in dediği gibi, hepsi olmasa da asgari konforu sağlamadıkça teknede eşle yaşam mümkün değil. Nitekim kimse istemediği bir hayatı yaşamaya mecbur değil.

Ama cidden çok özledim be!

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#35: 14 Kasım 2017, 18:16:04
Ben yılın 365 günü yaşar mıyım? Gezmiyorsam, mümkün değil. O halde Esay'dan bunu niye isteyeyim?
İlk başlarda Esay da, en fazla 1 ay kalırım daha fazla olmaz derken önce 3 aya sonra 6 aya çıktı. Sonra, geçenlerde neden dünya seyahatine çıkmıyoruz ki biz demeye başladı.

Olur mu? Bakalım. Genciz. Yersu var daha. O da bir kurtulsun bizden.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

C

Cem Eğrikavuk

#36: 14 Kasım 2017, 22:23:44
... bahçem deniz...

Üç oda, bir salon, iki banyo, balkon ve teras..
 360 derece deniz manzaralı.
  • IP logged

• *
#37: 15 Kasım 2017, 02:48:19
Bir de Ersin'e çift dalmayı özlemişim :)

ben sana bi gün bi dalıcam..  :)

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#38: 15 Kasım 2017, 09:26:51
İyisi mi gelin sizi Göcek'e daldırayım ben.:)

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#39: 15 Kasım 2017, 09:35:22

[/quote

pu ha ha ha... cuk oturmuş..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#40: 15 Kasım 2017, 10:27:45

;D ;D ;D
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#41: 28 Kasım 2017, 10:22:35
Erkekler nedense teknede yaşamı hep kadınlara bağlıyor, ama mesele teknede yaşam değil aslında, bunu söyleyen erkek demek karada da kadınsız yaşayamıyor diye anlıyorum ben.

Benim tuzum kuru tabi, Cavidan 30-35ft teknolojisiz teknede alargada yaşamak istiyor! :D

öZgür (tapatalk)

• IP logged
><(((º>

• *
  • Bilen bilir
#42: 28 Kasım 2017, 10:34:31
Aynen katılıyorum :)xx
Emekli olduğumda arkadaşlar''abi altında araban,marinada teknen hayatını yaşarsın artık''dediklerinde'' hatun çalışıyor''cevabına millet bir garip bakıyordu.''oğlum ben sadece uyurken yalnız olabiliyorum''cevabına da acıyarak bakıyorlardı. :-\
Geçen hafta arası tekneye gittim.Bir kahve içtim kokpitte.Motora antifiriz koydum.Biraz daha takılayım dedim,yapacak iş yok,sıkıldım,döndüm geldim İzmir'e.
Allah kimseyi yalnız koymasın ?0-?
  • IP logged
DeDe

R

Recep Ertürk

#43: 29 Kasım 2017, 09:08:01

Sorunu "teknede yaşamak" diye değil de "denizde seyahat halinde yaşamak" şeklinde hayal etmişimdir hep.
Ama tabii bir de özel koşulum var. Tişört ve şortla yaşanabilir iklim koşullarında..
Yoksa kutuplara yakın yerlerde teknede olmayı hiç hayal etmedim.
Bu anlamda da Türkiye (ve Yunanistan) tam zamanlı denizde seyahat halinde yaşamaya çok uygun değil. 15 Ağustos'ta Saros'tan aşağı doğru inmeye başlayıp Eylül sonu Kıbrıs, Ekim'de de Kızıldeniz'e girmek gerekir. Mart başlarında da tekrar yukarı doğru..
Buna da bütçem elvermez. İkincisi birkaç tur sonrası sıkılır mı insan?

• IP logged

Yukarı git