Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Alarga hayatta ilk fırtına...

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Alarga hayatta ilk fırtına...
#15: 25 Ekim 2017, 04:57:29
Bi büyük adam önceden sözcükler olguları aşıyordu şimdi olgular sözcükleri aşıyor demiş. Senin için söylenmiş gibi. Kelimeler kifayetsiz. Susuyorum. Allah beterinden saklasin diyeceğim, sanki O da senden bıkmış gibi.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#16: 25 Ekim 2017, 07:02:54
Bu sefer durum biraz farklı gibi.. Hayır rahat rahat duruyormuşsun ya.. Sonra aynı yere geri dönmüşsün:)
  • IP logged

• *
#17: 25 Ekim 2017, 07:35:50
Hakan çok geçmiş olsun.
Barınaklarda çok farklı değiller,Çınarcığı çok seven birisi olarak,geçenlerde yemek yemek için  bir arkadaşla Çınarcığa gittik,barınağa bağlandık 1 saat bağlı kaldık 50 tl aldılar hır çıkarmak istedim nafile dayak yeme riskim vardı :) 
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
  • Selamlar
#18: 25 Ekim 2017, 08:13:05
Hakan Reis geçmiş olsun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#19: 25 Ekim 2017, 09:13:07
Sağolun hepiniz. Çok dramatize bir durum yok olayda. Sadece adamların o havada çık demiş olmalarını anlayamıyorum. Yarım asırlık yaşantım ve biriktirdiklerim bu açgözlülüğü ne anlayabilmeme, ne de açıklayabilmeme yetmiyor. Klişe biliyorum ama uzaydan gelmiş gibi hissediyorum sürekli.

Bökecim, başladığım yere döndüm, evet. Tam tepende 8 bofor hava tahmini varsa ve şüphen varsa sana da öneririm, oturup beklemek yerine daha güvenli olanı seçmeni. Ha, muhtemelen benzer bir durumda tüm zinciri serer otururum. Ama ilk elin günahı olmaz lafı deniz için geçerli değil. Kıyıdan 70-80 metre, döküntülerden 20-25 metre uzakta 22 tonluk bir kütle...

Kaş'ta defalarca 40 knot üzeri, hatta en son 64 knot gördüm rüzgar göstergemden. Ama kendi bağladığım tonozlarım, esneticili ve yedekli koltuk halatlarım vardı.

Başında da dedim ya, yeni bir duruma ve yeni bir denize alışma süreci.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#20: 25 Ekim 2017, 09:14:56
Geçmiş olsun. İnşallah Kaş'ı aramazsın ;D. Yakında bir Fethiye yapacağım, sana da uğrarım. Neler yaşadın bire bir dinleyeyim.
Kaş'ı aramam söz konusu bile olamaz. Pazar motorumu almaya gittim, ve bir kez daha şükrettim kurtulduğuma. :)

Sen gel hele, laflarız uzun uzun.

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
#21: 25 Ekim 2017, 10:33:38
O hava ne Yengeç'e nede Hakan Tiryaki'ye bir şey yapmaz. Nasıl yazı bu hiç ekşın yok. Cıkkkk olmadı : ))
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#22: 25 Ekim 2017, 11:42:48
Arkadaş ne yükseltmişiz çıtayı yahu... :)))

• IP logged

• *
#23: 25 Ekim 2017, 18:27:55
Geçmiş olsun Hakan. Siftah yapmışsın :)

Zafer Türkmen
SY Petunia
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#24: 25 Ekim 2017, 18:34:27
Geçmiş olsun Hakan. Siftah yapmışsın :)

Zafer Türkmen
SY Petunia
Sağolasın. Yaptık evelallah :)

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#26: 25 Ekim 2017, 18:58:27
Geçmiş olsun. Eeee sezonun kışı açıldı heralde

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Açtık bakalım. Hayırlısı.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#27: 26 Ekim 2017, 10:10:23
Geçmiş olsun abi ,

Yalnız o hava yengeçe vız gelir tırıs gider  ;D
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#28: 26 Ekim 2017, 10:22:25
Sağolasın Serkancım. O havada seyirde yapmışlığım var bolca Yengeçle. Hatta daha fazlasında da. Zaten benim için en önemli sorun böyle havalarda bir yerlerde barınmak. Çift tonoz koparıp kıçını karaya vurmuş bir kayığım var benim. Hal böyle olunca biraz tedirgin oluyorum. Bir de malumunuz, fazla bileşenli konular bunlar. Kötü zamanda ilk akla gelenler doğal olarak sorunlu noktalar, zaaflar. Ben her fırtınalı havada havuzlukta otururken zihnimde sayısız simülasyon yaratırım. Şu olursa şöyle, bu olursa böyle... uzar gider. Çünkü dediğim gibi, hep olası olumsuzluklar geçer gözümün önünden.

Mesela, CQR çapamla çok sert havada deneyimim yok. Zincir tamam ama koyun ortasına 30 metreye demir atarken ister istemez tedirgin oluyorum. Tamam demir tuttu. Bitti mi, hayır. Zincire bosa vuracak bir düzeneğim yok. Yük olduğu gibi ırgatın üzerinde. Sağlam mı, görüntüde evet ama 30 yaşında bir kayık bu. O günün bugün olmaması için bir neden yok. Dört baba saplama bugün yetti artık derse bir sonraki senaryo demir atamamak üzerine kurulacak.

Daha da uzatabilirim. Ben bir acil durum eğitmeniyim. İşimin en önemli kısmı öngörebilmek ve simüle edebilmek. Hal böyle olunca deneyimledikçe rahatlayabiliyor zihin. Çünkü o zamana kadar sayısız ihtimal ve onların kombinasyonları ile ambele oluyorum.

Gönül isterdi ki, sal demiri, koyver gitsin ama nerdee...

• IP logged

• *
#29: 26 Ekim 2017, 13:03:12
Tuzla'da iki tonoz halatını koparman sonrası tekneye çıkışımız hala aklımda. Yengeç'i kurtardıktan sonra benim tonoz halatı patlamıştı. Gerilim dolu olmasına rağmen güzel bir gündü...

Hakan bosa vurmak için illa bir düzeneğe ihtiyacın yok. Sadece halat ilede bosa vurabilirsin.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2017, 13:04:56 Gönderen: İrfan Yalçın »

Yukarı git