Hepinize çok teşekkür ederiz değerli reisler.
Bu ödülün hikayesi biraz "neye niyet neye kısmet" kabilinden. Geçen senenin Kasım ayında kendi dalımda Türkiye'nin en geniş kapsamlı katılımcı sayısına sahip olan bir konferansa katıldım. Eski çalışmalarımı döndürüp döndürüp sunmaya saygım olmasına rağmen benim hoşuma giden bir usül olmadığı için ve aktif çalışmalarımı da henüz sunulmaya hazır bulmadığım için sözlü veya poster herhangi bir özet yollamamıştım konferansa. Ee o zaman niye gittin diyecek olursanız bu konferansı 4 sene önce yürütme komitesi başkanı olarak ben organize etmiştim eski kurumumda, bu sene yapılacak olanı bu sefer yeni kurumuma getirebilmek için komite üyeleri ile görüşmek için gittim esas olarak. E kendi sunumum olmadığı için de gayet relax şekilde 4 gün boyunca oturumlara girdim, yeni işbirlikleri konuşuldu, görüşmeler yaptım vs...
Açılış konuşmalarından bir tanesindeki konu çok ilgimi çekti ve konuşma sonunda bir iki sual sordum yabancı konuşmacıya ancak aldığım cevaplardan pek tatmin olmadım ve bunun açık bir konu olduğunu sezdim. Daha oturum bitmeden heyecanlanarak Dilek'e mesaj attım. Fikir böyle ortaya çıktı. Elbette ki daha sonra eşim fikri çok güzel işledi ve benim orjinal düşüncemin de ötesine ulaşan şekilde bir proje yazıp başvurdu ve sezdiğim gibi konunun bakir bir alan olmasından desteklenmeye layık görüldü. (Haber başlığından ödül sanki kişiye veriliyor gibi anlaşılıyor ama esasında desteklenen şey proje.)
Konferanstan bir iki ay sonra yeni kurumumda organizasyon ekibi ile görüştük ancak mutabakata varamadık. Zaten iyiki de varamamışız bırakın Türkiye'yi dünyadaki tüm konferanslar neredeyse durma noktasına geldi. O yüzden neye niyet neye kısmet dedim, konferansı alamadık ama güzel bir fikri bir projeye dönüştürmüş olduk.
Ben de teorisyen olarak destek vereceğim bakalım...
Tekrar hepinize teşekkür ediyorum teveccühünüz için...
"...parce que je suis heureux en mer et peut-être pour sauver mon ame..." - Bernard Moitessier