Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Port Said - Sığacık Eski Deniz Haritaları

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
Coğrafi anlamda değişiklikler çok fazla olmuyor, bu nedenle küçük ölçekli haritalar sorunsuz kullanılabilir. Büyük ölçekli haritalarda da denizcilere yapılan duyurulardan güncelleme yapılabilir. 20 yıl olunca bunun  ciddi zaman alacağını biliyorum, bu nedenle sanırım en doğrusu Google Earth kullanıp fiziki değişiklikleri harita üzerine işlemek en kolayı görünüyor. 
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
Eski yada yeni yada güncellenememiş, ne olursa olsun benim gibi elektronikden uzak kalmaya çalışan biri için güzel bir paylaşım. Neticesinde benim de faydalanabileceğim değerli bir çalışma. Beni de unutmayın. Maliyetinde ben de varım.
Selamlar.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Bende de emanet olarak duran , Kuzey Ege , Çanakkale, Gökçeada, Bozcaada ve Batı Marmara haritaları var. Hemde üzerine Küçük bir tekne ile oralarda balıkçılık yapmış emekli bir kaptana ait notlar alınmış haliyle. Erman Reis ten sonra bunları da taratalım bence.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Amerikalının haritaları....

Sen bana gökçeadaya giderken göndermiştin. Üzeriinde akıntılar da işliydi.. Evet evet.. Bunları da tarayalım..
  • IP logged

• *
Hepiniz süpersiniz ne güzel paylaşımlar, eyvallah.
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Coğrafi anlamda değişiklikler çok fazla olmuyor, bu nedenle küçük ölçekli haritalar sorunsuz kullanılabilir. Büyük ölçekli haritalarda da denizcilere yapılan duyurulardan güncelleme yapılabilir. 20 yıl olunca bunun  ciddi zaman alacağını biliyorum, bu nedenle sanırım en doğrusu Google Earth kullanıp fiziki değişiklikleri harita üzerine işlemek en kolayı görünüyor.
Ahmet Ağabeyim, sadece anekdot eklemek isterim bahsi geçen haritalarda o kadar coğrafi değişiklik oldu ki.. Ülkeler değişti  :) Limanlar değişti..kimi liman artık ne yazık ki yok! Ve bazı limanın ise girişi ve şekli değişti.. Elbette Suat Ağabeyimin belirttiği gibi ne olursa olsun haritalardan faydalanabiliniri elbette.. ancak ben çok sağlıklı bulmuyorum 1992 haritalarını. Beliirttiğim gibi bende de aynıları vardı ve karşılaştırdığımda değişiklikleri açıkça gördüm. Yine de büyüklerim daha iyi bilir..   :)
  • IP logged

• *
    • instagram
Sayın çarkçıbaşlarım,
Haritalar hazır kime nasıl göndereyim?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
Sayın çarkçıbaşlarım,

Erman reisim, öncelikke emeğine ve de ellerine sağlık. Haritalar basılı hale mi getirildi yoksa elektronik ortamda mı bizlere gönderilecek? Ona göre posta yada mail adresi verelim.
Bir de ederini bizlerle paylaşırsan üzerimize düşeni biz de yerine getirmiş olalım.

• IP logged

• *
    • instagram
Sayın çarkçıbaşlarım,

Erman reisim, öncelikke emeğine ve de ellerine sağlık. Haritalar basılı hale mi getirildi yoksa elektronik ortamda mı bizlere gönderilecek? Ona göre posta yada mail adresi verelim.
Bir de ederini bizlerle paylaşırsan üzerimize düşeni biz de yerine getirmiş olalım.

Suat reisim merhaba,
Şu an elektronik ortamda jpeg formatında hazır. Herhangi bir maliyet oluşmadı.
Ben foruma iletirim oradan isteyen alır diye düşünmüştüm ondan çarkçıbaşlarına seslendim ama isteyenlerin mail adreslerini alabilirsem wetransfer ile gönderebilirim.
Ya da mahzuru var mı bilmiyorum ama buradan sürekli paylaşıma açık link de paylaşabilirim...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
Sayın çarkçıbaşlarım,

Suat reisim merhaba,
Şu an elektronik ortamda jpeg formatında hazır. Herhangi bir maliyet oluşmadı.
Ben foruma iletirim oradan isteyen alır diye düşünmüştüm ondan çarkçıbaşlarına seslendim ama isteyenlerin mail adreslerini alabilirsem wetransfer ile gönderebilirim.
Ya da mahzuru var mı bilmiyorum ama buradan sürekli paylaşıma açık link de paylaşabilirim...

Bana her türlüsü uyar Erman reisim. Maliyeti konusunda bir ederi varsa mutlaka bildirinki üzerimize düşeni biz de gerçekleştirebilelim.

cpt.zeybek@gmail.com

Selametle.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Bana mail atabilirsin, foruma entegre etmeye çalışalım.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Haritalar eski, bence forumda olması ilginç olur. Üzerinden yorumlar yapılır. Güncelliğini yitirdiğinden telif hakları v.s. Açısından bir sorun olmaz diye düşünüyorum.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
    • sy-gezgn
Ne aşamadayız? Paylaşım için halen beklemedeyim. Forum üzerinden paylaşım biraz meşagatli galiba

• IP logged

• *
    • instagram
Ne aşamadayız? Paylaşım için halen beklemedeyim. Forum üzerinden paylaşım biraz meşagatli galiba

İspiyonlamak gibi olmasın ama ben göndereli çok oldu Suat Reisim..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
çarkçıbaşılardan biri kendine müzik sütüdyosu kurdu.. bir diğeri çinekop tutmaya gitti herhalde..  :)
  • IP logged

Yukarı git