Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Boatshow izlenimleri...

• *
Boatshow izlenimleri...
OP: 09 Ekim 2017, 23:44:54
Fuarın son günü sakin bir ortamda dolaştık teknelere baktık. Genel olarak çok vasat bir fuardı bence. Dev gibi katamaranların hegamonyasında tekne fiyatlarınında son euro kurunun artışıyla beraber şaka gibi olmasınında etkisiyle vasatında altında bir fuar. Kendi zevkime göre gözüme çarpan tek tekne island packet'in North Star 44'ü oldu.

İşte bu dedim herşeyi ile istediğim gibi bir tekne. İçini gezdim inceledim. 110hp yanmar makina var teknede, motoryat konforunda yelkenli. Omur salma olması ayrı bir cezbedici özelliğiydi benim için.

Herşey iyi güzel işin duygusal yönüne gelince tüm düşünceler 465.000usd fiyat etiketi ile hayallere dönüştü :)   

Neyse fuarı gezdik gördük, Toyzshop'un önünden geçerken vitrinde bunu gördük.

Buraya kadar gelmişken tekne almadan dönmeyelim dedik. :)
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
Ynt: Boatshow izlenimleri...
#1: 09 Ekim 2017, 23:52:30
Oguzhan Reisim.
fuardaki,North Star 44 içini dışını dolaştım 8 yaşında bir tekneydi ağzım açık kaldı detaylara,bu tekne ise bizlerin tekneleri  nedir:)insanı kendi teknesinden soğutan cinsten bir tekne:)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
#2: 09 Ekim 2017, 23:58:09
Ali reisim teknede kusur aradım bakarken tek söylebildiğim master kabinde yatak biraz ufak galiba diyebildim, tekneyi tanıtan arkadaş bu tekne 10 yaşında yenisinde 2017 modelinde daha büyük dedi sustum :)
  • IP logged
Bazıları oturur ve hayatı seyreder; bazıları denize açılır ve hayat onları seyreder!  M/Y HIZ

• *
#3: 10 Ekim 2017, 00:03:06
Ali reisim teknede kusur aradım bakarken tek söylebildiğim master kabinde yatak biraz ufak galiba diyebildim, tekneyi tanıtan arkadaş bu tekne 10 yaşında yenisinde 2017 modelinde daha büyük dedi sustum :)
Bana 8 yaş dedi,bende sustum,yarım saat ağzım açık gezdim:)
Fransız bilindik markaları da dolaştım 34,35 fitler ilgi alanımda,ama hiç birine ısınamadım.
Ne varsa ise eski teknelerde var,eski teknelerin gözüne kurban olayım:) 
  • IP logged

• *
#4: 10 Ekim 2017, 00:13:29
Eskilerde ticari kaygıdan çok kalite ön planda.

Biz yine dönelim eskilere bakmaya North star 44 olmadı ama 1993 sirius 32 ulaşılabilir bir hedef :)
  • IP logged

• *
#5: 10 Ekim 2017, 00:16:33
Yıl başında büyük ikramiye sadece bana çıkarsa hayalim  Sirius 35 ds:)
https://www.youtube.com/watch?v=OJNFmRGnMV4
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#6: 10 Ekim 2017, 00:17:57
Ip yatı bizde gördük moralimiz bozulmasın diye içine girmedik. Birde jeno 440 diye bir şey vardı. Tasarımı biraz farklıydı. Kamara sokakları çok hoşuma gitti. Kemal Abiyle içine girelim dedik. Arkadaş biz içeride insan var diye  havuzlukta beklerken , üstelik sesli telaffuz etmemize rağmen gelen geçti gelen geçti.Bizde kızdık bu kadar bekledik içeri de girelim bari dedik ve bizde diğer görgüsüzlerin peşinden girdik. Girmemizle çıkmamız bir oldu. Yeni teknenin farş tahtaları gacır gucur sesler çıkarıyordu. Çok kötüydü. İnsan en azından fuara getirdiği teknede buna dikkat eder. Kaç para olduğuna hiç bakmadık sormadıkta. Ama güzel bir şey yapmışlar, ana yelken iskotalarını kıça dümenin önüne getirmişler. Yani 30 yaşındaki teknelerde bulunan sıradan uygulamayı sonunda yapmışlar. Birde  yelken seyrinde  dümenci küpeşteye oturduğunda ekranları görebilsin diye ekranların dümen dolabının dışına bakıtmışlar. O da güzel olmuş. Fuarda başkada bir şey yoktu. Bence malzeme ve ekipman satıcılarının olmadığı bir tekne fuarı çok gereksiz fuarlar. Bu da öyle bir fuardı. Gitmeyenler üzülmesin. Bizde baktık fuarda bir şey yok. Heyamola takımı gittik Cevat Abiyi ziyarete. O esnada bir sürü tanıdığa rastlayıp sohbet etme fırsatı bulduk. Cevat Abiyi ziyarete giderken Halil Abiyi de görme fırsatımız oldu. Cevat Abinin misafirperliğinde  teknesinin havuzluğunda biraz sohbet ettik sonrasında  vaktimiz kısıtlıydı çok uzun kalamadık ama fuarın bu yönü keyifliydi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#7: 10 Ekim 2017, 00:22:11

Biz yine dönelim eskilere bakmaya North star 44 olmadı ama 1993 sirius 32 ulaşılabilir bir hedef :)
Adaş, yelkenli tekneye geçiş yapacaksın sanki :)
  • IP logged

• *
#8: 10 Ekim 2017, 00:25:52
Ip yatı bizde gördük moralimiz bozulmasın diye içine girmedik. Birde jeno 440 diye bir şey vardı. Tasarımı biraz farklıydı. Kamara sokakları çok hoşuma gitti. Kemal Abiyle içine girelim dedik. Arkadaş biz içeride insan var diye  havuzlukta beklerken , üstelik sesli telaffuz etmemize rağmen gelen geçti gelen geçti.Bizde kızdık bu kadar bekledik içeri de girelim bari dedik ve bizde diğer görgüsüzlerin peşinden girdik. Girmemizle çıkmamız bir oldu. Yeni teknenin farş tahtaları gacır gucur sesler çıkarıyordu. Çok kötüydü. İnsan en azından fuara getirdiği teknede buna dikkat eder. Kaç para olduğuna hiç bakmadık sormadıkta. Ama güzel bir şey yapmışlar, ana yelken iskotalarını kıça dümenin önüne getirmişler. Yani 30 yaşındaki teknelerde bulunan sıradan uygulamayı sonunda yapmışlar. Birde  yelken seyrinde  dümenci küpeşteye oturduğunda ekranları görebilsin diye ekranların dümen dolabının dışına bakıtmışlar. O da güzel olmuş. Fuarda başkada bir şey yoktu. Bence malzeme ve ekipman satıcılarının olmadığı bir tekne fuarı çok gereksiz fuarlar. Bu da öyle bir fuardı. Gitmeyenler üzülmesin. Bizde baktık fuarda bir şey yok. Heyamola takımı gittik Cevat Abiyi ziyarete. O esnada bir sürü tanıdığa rastlayıp sohbet etme fırsatı bulduk. Cevat Abiyi ziyarete giderken Halil Abiyi de görme fırsatımız oldu. Cevat Abinin misafirperliğinde  teknesinin havuzluğunda biraz sohbet ettik sonrasında  vaktimiz kısıtlıydı çok uzun kalamadık ama fuarın bu yönü keyifliydi.
Ahmet senin tekne 2017 Fransız teknelere beş çeker değerini bil :)
  • IP logged

• *
#9: 10 Ekim 2017, 00:30:05

Yelkenli ayrı bir tat. Başıma güneş geçmeden kamara içinden kullanabileceğim her türlü deniz aracına geçebilirim sorun yok. :)
  • IP logged

• *
#10: 10 Ekim 2017, 00:33:25

Yelkenli ayrı bir tat. Başıma güneş geçmeden kamara içinden kullanabileceğim her türlü deniz aracına geçebilirim sorun yok. :)
:) güneşin alnında yelken seyri yapmaktan arap kıvamına geldim :) seni de bekleriz :)
  • IP logged

• *
#11: 10 Ekim 2017, 04:51:29
Güneş altında yelken yapmak iyidir..Bu arada Oğuzhan, senin teknenin altı ciddi kekamoz olmuş. Sen ne zehirli kullandıydın? hayır bilelim de kazara alırız filan:)
  • IP logged

• *
#12: 10 Ekim 2017, 09:38:22
Güneş altında yelken yapmak iyidir..Bu arada Oğuzhan, senin teknenin altı ciddi kekamoz olmuş. Sen ne zehirli kullandıydın? hayır bilelim de kazara alırız filan:)

International kullandım. Benim su hattı çizgisinin yerini tam tutturamadı boyayan usta. Jelkota kadar zımparalayınca çizgiyi kaçırdı :) altı kötü değil ancak boyadan bağımsız Tuzla marinada bu kekamoz sanki biraz fazlaca yapıyor :)
  • IP logged

• *
#13: 10 Ekim 2017, 12:00:27
Evet fuarın özeti bahsettiğiniz gibiydi ama biraraya gelip görüşmek ve yüzyüze tanışmış olmak harikaydı.
Ahmet reis sağolsun hepimizi topladı götürdü.
Cevat reisin misafirperliğinden ötürüde ayrıca teşekkürler.
Oğuzhan seninle görüşemedik ama tekneni görmüş olduk, tekrardan hayırlı olsun.
Gerçi bir rivayete göre seninde geleceğin söylenmişti ama sanırım bahsettiğin taşınmadan dolayı olmadı. Umarım kolaylamışsındır. :)
  • IP logged

• *
#14: 10 Ekim 2017, 12:13:21
Evet fuarın özeti bahsettiğiniz gibiydi ama biraraya gelip görüşmek ve yüzyüze tanışmış olmak harikaydı.
Ahmet reis sağolsun hepimizi topladı götürdü.
Cevat reisin misafirperliğinden ötürüde ayrıca teşekkürler.
Oğuzhan seninle görüşemedik ama tekneni görmüş olduk, tekrardan hayırlı olsun.
Gerçi bir rivayete göre seninde geleceğin söylenmişti ama sanırım bahsettiğin taşınmadan dolayı olmadı. Umarım kolaylamışsındır. :)
Teşekkür ederim. Evet taşınma telaşı henüz bugün son buldu diyebilirim. Ufak tefek tamirat işleri çıkıyor ama hallederim onları. Umarım bir sonraki organizasyonda tanışma şansımız olur. Bu arada teknemin yerini biliyorsunuz. Ne zaman yolunuz düşerse beklerim :)
  • IP logged

Yukarı git