Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Arvel Gentry slot effect..

• *
Ynt: Arvel Gentry slot effect..
#30: 05 Ekim 2017, 19:38:39
Murat Erciyes reis çevirdi.. Gerçekten süper oldu, oluyor. Ben bu işi bu detayda anlatan bir döküman okumamıştım daha. Bir de işi bilen birisi çevirince tadından yenmiyor.. :)
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#31: 05 Ekim 2017, 19:47:01
Çeviri kiminse adını yazalım. Emek bu.
Valla gurur duydum.

Çeviri Murat Erciyes Reise ait. Eline emeğine sağlık, harika bir çalışma oluyor.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

B

Burak Doneray

#32: 05 Ekim 2017, 20:00:40
Harika bir çeviri oluyor çok teşekkürler emeği geçenlere.
  • IP logged

• *
#33: 05 Ekim 2017, 20:06:01
Valla gaza geldim. Ama bu adamcağızın makalelerinin ayda bir yayınlandığını unutmayalım :)

BALIM SY
  • IP logged
« Son Düzenleme: 05 Ekim 2017, 20:42:47 Gönderen: Hasan Toparlak »
BALIM SY

• *
#34: 05 Ekim 2017, 20:14:16
Murat reisim ,

Anca sindiririz zaten.. Acele etmeyin bu kadar.

Hayır ilginç olan bu yazılar 1970 li yıllarda yayınlanmış. Ancak hala aynı basmakalıp ve yanlış bilgiler günümüzde de dönüp duruyor. İlginç..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#35: 05 Ekim 2017, 20:43:53
Murat'a ait olduğunu biliyorum. Metinde Yok adı, onu diyorum.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#36: 05 Ekim 2017, 20:45:29
Vay vay vay
Bu ne kadar net bir tercumedir böyle.Hızla bir baktım, Murat reisim elinize sağlık ben bunları biriktirir sonrada başarım.
Acaba diyorum bu tercumeler bir kitap haline getirilip satılabilir mi hukuken durum nedir.Oldukça faydalı bir eser ve Heyamola hey yayınlarının başlangıcı olur.
Ne dersiniz?
  • IP logged
Saygı, Sevgi ve Selametle. Netsel Marina - Marmaris Dimple Y/Y

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#37: 05 Ekim 2017, 20:53:31
Vay vay vay
Bu ne kadar net bir tercumedir böyle.Hızla bir baktım, Murat reisim elinize sağlık ben bunları biriktirir sonrada başarım.
Acaba diyorum bu tercumeler bir kitap haline getirilip satılabilir mi hukuken durum nedir.Oldukça faydalı bir eser ve Heyamola hey yayınlarının başlangıcı olur.
Ne dersiniz?

Abi ben çıktı alıp klasörlemeye başladım bile.
  • IP logged

T
  • *
#38: 05 Ekim 2017, 20:58:07
Benim Fikrim,
Bilginin satılması denildiğinde çok üzülüyorum.
Zaten, genelin kullanımına açılmış sahibi tarafından.
Bu tür bir araya getirilmiş bilgiler, Oğuzhan reisin yaptığı tercüme de dahil edilip, pdf halinde özel bir başlıkta sürekli durmalı ve pdf'lerde tercüme eden kişi ile Heyamola forum adıyla herkesin kullanımına açık olmalı diye düşünüyorum.   
  • IP logged

• *
#39: 05 Ekim 2017, 21:00:54
Zaten başlığa ticari değildir diye yazılmış

BALIM SY
  • IP logged
BALIM SY

• *
#40: 05 Ekim 2017, 21:02:37
Ne alemsin Kaan.. Bu devirde en çok bilgi satılıyor..  :)

Şöyle düşün . Örnek John Vigor' un " keşke tekne almadan önce bunları bilebilsieydim"  adlı kitabını çevirdiğimizi düşün. Bastık iki katı fiyatına sattık. Elde ettiğimiz parayla da imkanı olmayan çocuklara yengeçte dalış dersi verilse mesela..? Yine mi olmaz..?
  • IP logged

T
  • *
#41: 05 Ekim 2017, 21:15:37
Ütopik olabilir elbet.
Lakin, dünyanın bu halde olmasının nedenlerinden birinin bilgiye ulaşımın sınırlı ve eşit olmaması olduğunu düşünmüşümdür hep.

Herhangi bir kitabı çevirip, derneklerde, kulüplerde sosyal sorumluluk adı altında, izinleri alındıktan sonra e-kitap olarak hazırlatılıp çok daha fazla kişiye ulaştırmayı, maddi geliri farklı yollardan elde edip, çocukların eğitimini finanse etmeyi tercih ederim doğrusu.

Ülkemizde e-kitap tamamen büyük yayıncıların engellemesi ile yapılamıyor.
256 sayfalık bir kitabı 5000 adet bastırırsanız tanesi 1,5 tl'ye geliyor. Satışı 25 tl. Kitabın yazarı kitap başına 1-2 tl telif alabiliyor. Büyük yayın evlerinin aç gözlülüğünden dolayı zaten olmayan okunma oranları iyice geriliyor. Kimse yazarak üretmek istemiyor.

Biliyorum, bir çok kişi bilgiyi satarak para kazanıyor ve hatta meslekleri bunu gerektiriyor ama dediğim gibi ütopikte olsa hoşlanmıyorum.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#42: 05 Ekim 2017, 21:24:39

Tan Kaan Reis tarafından yanlış anlaşıldım sanırım. Bu tip bilgileri hem dijital hemde fiziki ortamda saklarım.Ayrıca fiziki olarak okumayı tercih ediyorum genelde.
  • IP logged

T
  • *
#43: 05 Ekim 2017, 21:28:06

Tan Kaan Reis tarafından yanlış anlaşıldım sanırım. Bu tip bilgileri hem dijital hemde fiziki ortamda saklarım.Ayrıca fiziki olarak okumayı tercih ediyorum genelde.

Yok yahu, aklıma bile gelmedi farklı bir şey.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#44: 06 Ekim 2017, 10:13:14
Murat Reisim ,

Elinize sağlık çok güzel olmuş çok teşekkürler.

Vay vay vay
Ne dersiniz?

Ahmet Reisim ,

Bende sizin gibi yapıyorum dijital ortamda saklıyorum , yalnız dijital ortama güvenmediğim için çıktısını alıyorum.Ayrıca sevmiyorum ekrandan okumayı kitap şeklinde okumak daha keyif  veriyor.
  • IP logged

Yukarı git