Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Biletsiz yolcu kalmasın.. Dev hizmet..

• *
Biletsiz yolcu kalmasın.. Dev hizmet..
OP: 28 Eylül 2017, 11:27:08
Wiaport marina 4-9 Ekim tarihlerinde düzenlenen boatshow için Tezmarin den Eşime yeterli sayıda elektronik bilet tedarik etmişler. Bilet ihtiyacı olanlar whatsup tan mesaj gönderirlerse elektronik biletlerini temin ederim.

• IP logged

• *
  • Selamlar
Ynt: Biletsiz yolcu kalmasın.. Dev hizmet..
#1: 28 Eylül 2017, 11:58:09
Ersin Reis ben bir tane rica ederim. Siz telefonunuzu paylaştınız ama kaydetmemişim. Benim 0533 ikiyüz46 28 oniki. whatsup kullanıyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Selamlar
Ynt: Biletsiz yolcu kalmasın.. Dev hizmet..
#2: 28 Eylül 2017, 11:58:41
Pardon 0532 olacaktı

• IP logged

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
Sevgili Ersin reis,
Ben de eşimle katılmak istiyorum. Telefonunuz ben de yok. Benim ki +905422148102..
Şimdiden teşekkür ederim.
  • IP logged

• *
Biletsiz yolcu kalmasın.. Dev hizmet..
#4: 01 Ekim 2017, 20:43:13
Ben de bugün kağıt davetiye aldım 20 tane kadar. İhtiyaç duyanlar bana iletebilir.

• IP logged

• *
Yav önemsiz bir soru ama sormadan edemeyeceğim...
Fuarlara niye gidilir ?
90larda, hele teknem yokken deli gibi bekler ( ve o dönem her fuar döneminde Istanbulda deli gibi kar yağar, ortalık birbirine girerdi...) ve fuara ( o zaman bir tane vardı ) hiç olmadı iki, üç kere giderdim.
Bir kere teknem olmadığı için sergilenen her tekneyi görmek ve incelemek bana çok önemli gelirdi ; ikincisi o dönemlerde fuarlar camia için harika bir buluşma ortamıydı. Camiada ismi ve önemi olan kim varsa fuara gidince orada rastlar ve oturup üç beş kelime laf ederdin. Sonra bana nasip olacak Arduman yapımı Folkeboat'in havuzunda Sadun Boro'yu otururken görüp Sadun abi ve rahmetli Ardumanla hasbıhal edilebilirdi.

Şimdi bu camia öyle bir iki bin kişıyle değil, belki 50.000 kişıyle temsil edilen bir camia. Altımızda da birer kayığımiz var, - imkan yok ama bugün mesela 200.000 Avro bayılıp yeni bir tekne alacak olsam onu tanımak görmek için de bizdeki bir fuarı beklememe gerek yok. Dergiler, interet, youtube...bir tekne hakkında fikir sahibi olmak için sonsuz olanak var.

Tekneler kadar olmasa da, yakın merakım olan otomobil fuarlarına belki 20 senedir gitmiyorum. Gitsem ne göreceğimi biliyorum bu bir : ikincisi alacak halim yok...

Bu nedenle tekne fuarlarında senelerce dolaşıp, bir kaç kere kıyafet, bir iki aksesuar ; - hatta son gittiğimde iki bağlama halatı ve suya atınca tabanı açilir bir kovadan başka bir sey alamadiktan sonra ben bu fuar ziyaretlerinden vazgeçtim.
Fuarların bana dostları görmekten başka bir faydası kalmadı ; onları da artık denizde veya karada çok daha sık görebiliyorum, çünki eskiye nazaran hepimiz daha hareketli ve daha çok geziyoruz.

Bu yine Ersin'lik bir konu, bir üzerinde düşünsün bakalım, artık fuarlara gereksinim var mi ?
Mesela dünyanın en önemli oto fuarı olan Frankfurt oto fuarına bu sene bir sürü dev oyuncu otomobil firması katılmadı bile...Acaba dönem değişti mi : fuarlar artık hasretle beklenen öğrenme, bilgilenme, faydalanma ve mal alma platformları olma özelliklerini kaybettiler mi , ne dersiniz ?

Yoksa bu kardeşiniz gidip kendine 50 feetlik bir Amel veya Swan alamıyor diye çamur mu atıyor ? 
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Düşünmeden yanıt veremem.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • instagram
Fuarlara niye gidilir ?
90larda, hele teknem yokken deli gibi bekler ( ve o dönem her fuar döneminde Istanbulda deli gibi kar yağar, ortalık birbirine girerdi...) ve fuara ( o zaman bir tane vardı ) hiç olmadı iki, üç kere giderdim.
Bir kere teknem olmadığı için sergilenen her tekneyi görmek ve incelemek bana çok önemli gelirdi ; ikincisi o dönemlerde fuarlar camia için harika bir buluşma ortamıydı. Camiada ismi ve önemi olan kim varsa fuara gidince orada rastlar ve oturup üç beş kelime laf ederdin. Sonra bana nasip olacak Arduman yapımı Folkeboat'in havuzunda Sadun Boro'yu otururken görüp Sadun abi ve rahmetli Ardumanla hasbıhal edilebilirdi.

Şimdi bu camia öyle bir iki bin kişıyle değil, belki 50.000 kişıyle temsil edilen bir camia. Altımızda da birer kayığımiz var, - imkan yok ama bugün mesela 200.000 Avro bayılıp yeni bir tekne alacak olsam onu tanımak görmek için de bizdeki bir fuarı beklememe gerek yok. Dergiler, interet, youtube...bir tekne hakkında fikir sahibi olmak için sonsuz olanak var.

Tekneler kadar olmasa da, yakın merakım olan otomobil fuarlarına belki 20 senedir gitmiyorum. Gitsem ne göreceğimi biliyorum bu bir : ikincisi alacak halim yok...

Bu nedenle tekne fuarlarında senelerce dolaşıp, bir kaç kere kıyafet, bir iki aksesuar ; - hatta son gittiğimde iki bağlama halatı ve suya atınca tabanı açilir bir kovadan başka bir sey alamadiktan sonra ben bu fuar ziyaretlerinden vazgeçtim.
Fuarların bana dostları görmekten başka bir faydası kalmadı ; onları da artık denizde veya karada çok daha sık görebiliyorum, çünki eskiye nazaran hepimiz daha hareketli ve daha çok geziyoruz.

Bu yine Ersin'lik bir konu, bir üzerinde düşünsün bakalım, artık fuarlara gereksinim var mi ?
Mesela dünyanın en önemli oto fuarı olan Frankfurt oto fuarına bu sene bir sürü dev oyuncu otomobil firması katılmadı bile...Acaba dönem değişti mi : fuarlar artık hasretle beklenen öğrenme, bilgilenme, faydalanma ve mal alma platformları olma özelliklerini kaybettiler mi , ne dersiniz ?

Yoksa bu kardeşiniz gidip kendine 50 feetlik bir Amel veya Swan alamıyor diye çamur mu atıyor ?
12 yıllık mesleki tecrübem fuarların ( hem son kullanıcılar hem de tüccarlar tarafından) eskisi kadar rağbet görmediğini söylüyor ama "sektöre" "camiaya" yeni girenler için her zaman bi'şeyler vaadediyor, ufuk açıyor..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
Tekne alacak olsam, fuar gezerim.
Çünkü görseller (internet resimleri, videolar)  bazı detayları ve ince dokunuşları anlamama yetmiyor.
Tekne yaptıracaksam giderim.
Çünkü bazı yerleşim, planlama fikirleri ortaya çıkıyor. Detayları görüyoruz.

Hala daha eş dost görmek, muhabbet etmek mümkün.
Genelde yukarıda sıraladığım her iki şart da benim için geçerli olmadığından ...
Ama gene de ben fuar geziyorum hala.
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *
Fuarlara niye gidilir ?

Eşim yabancı cnc makineleri ithalat işinde. 18 eylülde Almanya'da fuardaydı. 4 ekimde yine fuar için İzmir'e gidecek. Aslında artık sanal fuarlar yavaş yavaş eski usül fuarların yerini alsa da dev şirketler için bu prestij meselesi. Hepsi birden "katılmayalım fuara" dese kimse itiraz etmeyecek. Ancak kimse o teklifi ilk yapan olmak istemiyor. Günümüzde artık gösteriş. Üstelik eşimin fuarlarına arada uğrayarak gözlemlediğim birşey, eskiden küçük ölçekli firmaların ufak standları oluyordu. Artık sadece büyük salonları kiralayan alanındaki büyük şirketler kalmış. Benim gitme amacım ihtiyacım olan aksesuarı uygun fiyata bulabilirsem almak. Teknemin bağlı olduğu yer olunca zaten külfeti olmuyor bana.

https://youtu.be/v2EOK1RrhCU

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Fuarlar üzerine 4 Önerme; 1930'lardan; Buyurun;

1) Dünya Fuarları, adına mal denen fetişin hac yerleridir.

2) Dünya fuarları, malın değiştirme değerini çarpıtır. Kullanım değerinin arka plana itildiği bir çerçeve yaratır. İnsanın zaman geçirmek için içerisine daldığı bir fantazmagori oluşturur. Eğlence endüstrisi de insanı malın eriştiği düzeye yükselterek bu fantazmagoriye girmesini kolaylaştırır. İnsanoğlu da kendine ve başkalarına yabancılaşmanın tadını çıkararak, kendini böyle bir dünyanın yönlendirmesine bırakmış olur.

3) Dünya fuarları malların evrenini yaratır. Grandville'in (*) fantazyaları ise evrene malın özyapısını verir. Bu fantazyalar evreni modernleştirir. Satürn'ün halkası, Satürn sakinlerinin akşamları hava almaya çıktıkları, dökme demirden yapılma bir balkona dönüşür.(...) Mal denen fetişe hangi dinsel tören kurallarıyla tapılacağını moda saptar. Moda, organik dünya ile çatışkı içerisindedir. Canlı beden ile anorganik dünya arasında bir tür pezevenklik yapar.

4) (...) Mal kesinlikle böyle bir görüntüyü bir fetiş görüntüsünü sergiler. Hem yuva hem de cadde olan pasajlar(Pasaj yerine AVM ve Fuar'ı koyun) da böyle bir görüntüyü sergiler. Aynı zamanda hem satıcı hem mal olan fahişe de böyle bir görüntü sergiler.

Walter Benjamin, Pasajlar.

(*) Grandville, (1803-1847) Çizgilerinde insanların zayıf yanlarını hayvan betimlemeleriyle dile getiren Fransız karikatürist
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Bu önermeler üzerine  Aali abiye yanıt vereyim. Belki de artık yorulmusuzdur bunlardan da farkına varmadan bir protesto yapıyoruzdur. Çoğu gösteri içsel anlaşılmaz bir dürtüyle yapılır zaten.
  • IP logged

• *
Yahu alt tarafı bilet isteyen var mı diye sordum.. Muhabbet nerelere geldi..

Manyak bi güzel forum oldu burası..  :)
  • IP logged

• *
bu önermelerden sonra ben gitmekten vazgeçtim. Önermeleri anlayamadığım için fuara giderek iyi birşey mi kötü birşey mi yapıyorum hala anlayamadım  :) ne halt ettiğim belli değil durumları
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
bu önermelerden sonra ben gitmekten vazgeçtim. Önermeleri anlayamadığım için fuara giderek iyi birşey mi kötü birşey mi yapıyorum hala anlayamadım  :) ne halt ettiğim belli değil durumları

Yaşamdan bezdiririm, zindan ederim, kendinden nefret ettiririm adami. Butün arkadaşlarım sabırları nedeniyle cennetliktir.
  • IP logged

Yukarı git