Millazzo da akşam yemeğine çıkıp 22.00 gibi döndüğümüzde tatsız bir süpriz bizi bekliyordu, teknenin hem akü ısı alarmı yanmağa hem de gaz dedektörü ötmeğe başlamıştı ve kötü bir koku vardı, akülerin bulunduğu yatağı kaldırdığımızda bir akünün el değmeyecek kadar çok ısındığını diğerinin de ona yakın sıcaklıkta olduğunu farkettik, patlamasından korkarak hemen üstünü açıp, odayı havalandırmağa başlayıp şarjı kestik. Oda kapısını da tedbiren kapattık. Neyse tehlikeli bir durum yaşanmadı. Bence sorun, bütün gün yol yapan ve aküleri iyice dolan tekneyi yine şarja bağlamaktan oluyor, ertesi gün bir İtalyan elektrikçi bulduk, aküleri ölçtürdük ısınan aküler ölmüş, diğer iki servis aküsü normal çıktı zaten ısınmamışlardı. Isınan aküler iyice deforme de olmuştu yani bir tehlike atlattık. Akülerim Bosch idi, Exide aldım, fiyatları 265€ adedi. Geçen hafta da motorla yol yaptıktan sonra yine aküleri şarja bağladığımda akü alarmı öttü çünkü akü şarj değeri 14.6 v olmuştu. Ya da benim redresörde victron dorun var ama bir daha motorla yol ysptıktan sonra aküleri şarja bağlamayacağım, sadece kabin ışıkları, su ısıtıcısı yeter. Değerli reislerin bu tesbitim hakkındaki görüşlerini almak veni mutlu eder. Bu arada elektrikçiye galvanik izolatörü de bağlattım ama elektronik bir izolatör vardı onu bağlatmağa cedaret edemedim çünkü ilk defa görmüştü. İtalyanın afı Enrico iyi bir çocuk. Mecburen Milazzo da iki gün kaldık, Milazzo büyük bir rafinerinin yanında basit bir şehir nir özelliğini göremedik. Oradan Cefalu ya geçtik, Cefalu Palermo ya 40 dk. güzel bir tatil kasabası ve çok popüler, Palermo ya gelen bütün Cruise lar yolcuları buraya getiriyor, 4 Cruise gelmişti, 30 tane turist otobüsü bir de 10 tane İtalyan liselilerin otobüsü, adım atacak yer yok, şirin bir kasaba biz iki gün kalıp sevdik. Cefalu limanı arka koyda, 2 km. Fiyat pazarlıkla 40€.Terrtemiz bir marina kimse de yoktu ilk gün sadece biz vardık ertesi gün iki tekne daha geldi, alargada da kalınabilecek bir yer. Dalış takımlarını giyip teknenin pervanesini, girişlerini filan temizledim, denizin içinden su kaynıyor, görüşten farkediyorsunuz, bu nedenden de su çok soğuk. Millazzo 20 derece idi burası 17 derece. Roccella çok pis ve bulanık idi dalıp bişey göremeyince çıkmıştım. Ertesi gün Palermo ya geçtik, büyük şehir, görülecek yerleri var. Arenella marinada kaldık, yeni temiz bir marina fiyat yine pazarlıkla 40€.
Ertesi gün yaklaşık 30 saat yol, 195 mil, Sardunya Villasimius a vardık. Uzun yol olunca havanın iyice kalmasını bekliyoruz, bu bize mazot parası olarak yansıyor ama daha az yoruluyoruz, 2. kaptan mutlu oluyor dolayısıyla ben. İon denizi geçişimiz bayağı kötü bir havada olmuştu. Gece yarısı 4 saat kuvvetli rüzgarda tekne kullanmak zorunda kalmıştım. Dalgalar da yandan hem karışık ve hem büyük olunca otopilottan çıkmak zorunda kalmıştık. Sorunsuz, yolun yarısında yelkenler açık son yarısı rüzgar kafadan geldiğinden motorla olmak üzere keyifli bir yolculuk yaptık. Villasimius ta alargada iki gün yorgunluk çıkardık. Villasimius da deniz mevsimini de açtım ama sadece 30 saniyeliğine. Deniz benim için hala çok soğuk, ama yan teknedeki 80 lik fransız hiç üşümemiş gibiydi. Villasimius tan Cagliari ye geldik, pazarlıkla 240€ ya 10 gün kalacağız, araba kiraladık, Sardunya ve Korsika yı karadan geziyoruz, şu an Korsika Calvi deyiz. Selam ve sevgilerimizle Sema Aygün Özçer S/Y Albatros
SM-J510FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi