Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Dolap Dümen Uyumlu Otopilot

n

nuri_kongur

Dolap Dümen Uyumlu Otopilot
OP: 25 Eylül 2017, 15:31:20
Arkadaşlar merhaba,
dolap dümen uyumlu otopilot arıyorum. dümenim hidrolik değil,dolayısıyla telli denen sistem bana uyar.
selamlar
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Ynt: Dolap Dümen Uyumlu Otopilot
#1: 25 Eylül 2017, 15:56:58
Nuri bey; dümen sisteminiz telli ve kadranlı sistem. Bu sistemlerde en başarılı piston ve itici güç motoru olarak LS (Lecomble&Schmitt) markalı üründür. Üzerine istediğiniz beyin ve pusula ekipmanı takılabilir.. İster Raymarin ister Garmin.. Raymarin en önerilendir bu arada. Bu sistemlerin başarısı özellikle Vendeglobe teknelerinde kanıtlanmıştır.

İdamarin Tolga Bey firma yetkilisi size çok daha geniş bilgi verecektir.. 0533 326 07 40.. 11Tonluk bir Moody 37'de gördüm sistemi gayet iyi çalışıyordu. Şahsen bütçem olduğunda ben de takacağım. Tolga Bey denizci dostudur. Yardımcı da olacaktır. Direkt benden teli aldığınızı da belirtebilirsiniz. Aslına bakarsanız sistemler hidrolik dümen ile değişmeden evvel pek çok teknede bu sistem kullanılıyordu. LS tüm üreticilerin güvenerek kullandığı bir markadır.

Umuyorum bu bilgi yardımcı olur size.

Sevgi ve Saygılarımla,
Dilek Ergül
  • IP logged

n

nuri_kongur

#2: 25 Eylül 2017, 15:59:37
Çok teşekkür ediyorum Dilek reis. Not aldım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • Rota Atlantik
#3: 25 Eylül 2017, 16:26:10
Tabi çok daha ucuza mal olacak olan pistonsuz, dümen dolabına takacağınız bir yuvarlak aparat ile ve kayış ile kullanacağınız sistemlerde var.. Bizde şu anda bu var.. Eskileri hatta hiç kullanılmamışlardan bile 200-300 Usd gibi rakamlara internette var..Autohelm 3000 geçiyor ismi.. Motor arada kömür dinamo vs bakım ister.. sapa sağlamdırlar. Kayışı da ben Bayrampaşa'da ki Kayışsan'dan alıyorum..

https://www.inautia.com/boat-accessory-5497080121751496755505053544569.html

Bu sistemlerin yenisi de var.. Raymarin'den sorabilirsiniz. Dümenden kontrollü sistemler olarak geçiyor. Ancak fiyatları pahalı tabi.. Fayda ve kullanım analizi yapınca ilk yazdığım sistem daha pahalı olmasına rağmen en güvenlisi ve kullanışlısı gibi..

Bir ağabeyim eski Autohelm'i yine kayışlı olan yenisi ile değiştirmişti.. Benimle aynı fikirdeydi..keşke pistonlu sistemi kursaydım dedi.. Yine de gidilecek yerler, yapılacak rotaya göre gerçek ihtiyaç mukabilinde alınmalı bu gibi cihazlar. Yoksa para 100 Usd dahi olsa boşa gitmiş olur.

• IP logged
« Son Düzenleme: 25 Eylül 2017, 16:28:14 Gönderen: Dilek Ergül »

n

nuri_kongur

#4: 25 Eylül 2017, 19:02:03
Benim maddi durumum da şuan beni linkini verdiğiniz çözümlere zorluyor Dilek reis. İşe yaramayan bir şey için dediğini gibi 1 lira pahalı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • Rota Atlantik
#5: 25 Eylül 2017, 19:28:58
Nuri reis, dürüstçe diyeyim..eskisi yeniden daha iyi ve verimli.. açıkçası ben buralarda olsam hiç de başka sisteme ihtiyacım olmazdı.. kaldi ki eger butcem olmaz ise ben de bu sistem ile hareket edecegim..

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
    • Rota Atlantik
#6: 25 Eylül 2017, 19:30:39
İncelemedim tam Autohelm 4000 e bakar misiniz bir de.. ben hic olmazsa cikmadan bunu alayim diyorum..cok uygun zira..

• IP logged

• *
#7: 25 Eylül 2017, 20:41:23
Dilek , dümen dolabına sabitlenen bir kasnak var üzerine halat sarılabilen.
Hiç düşündünmü onu ? Dümen dolabı olan teknelere  yekeli teknelerin uygulamalarını adapte edebiliyorsun. 
Yola çıkmadan bir tane edinmeni öneririm.

Şuradaki örnek gibi; halatların rüzgar dümenine değilde bumba ve spinnaker e gittiğini ve dümeni yelken trimiyle dengelediğini düşün.

http://www.flemingselfsteer.com/products/wheel-adapter/
  • IP logged

• *
#8: 25 Eylül 2017, 21:58:40
Bende SIMRAD AP24 var.Robertson piston ile çalışıyor.Çok elektrik çektiğini söylemeliyim.Güneş panelleri ,benim buzdolabı + otopilota elektrik yetiştiremedi bu yaz.2 adet 125 A.Bosch akü pert oldu.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
    • instagram
#9: 25 Eylül 2017, 22:16:44
Arkadaşlar merhaba,
dolap dümen uyumlu otopilot arıyorum. dümenim hidrolik değil,dolayısıyla telli denen sistem bana uyar.
selamlar
Nuri Reisim, teknenizin deplasmanını bilmiyorum ama Cengo (Cenk Gürsel) Korsan'da satılık bir autohelm st3000 vardı. Bilginiz olsun istedim...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • Rota Atlantik
#10: 25 Eylül 2017, 22:36:00
Bende SIMRAD AP24 var.Robertson piston ile çalışıyor.Çok elektrik çektiğini söylemeliyim.Güneş panelleri ,benim buzdolabı + otopilota elektrik yetiştiremedi bu yaz.2 adet 125 A.Bosch akü pert oldu.
Agabey benim dedigim LS sisteme bak.. ama ne yaparsan yap 18 ila 24 Amp arasi tuketecek bu sistemler.. o nedenle ruzgar dumeni.. cift oto pilot diyenler teknede 6×200 aküyü nereye koyacagimizi ve onlari besleyecek sistemi nasil yapacagimizi da keske aciklasalar.. kaldi ki sistem dahi zaten ruzgar dumeni fiyatindan pahali.. ve yer sorununu demiyorum bile.. 45 feet teknemiz de olmadi ki bizim..

• IP logged

• *
    • Rota Atlantik
#11: 25 Eylül 2017, 22:37:58
Dilek , dümen dolabına sabitlenen bir kasnak var üzerine halat sarılabilen.
Hiç düşündünmü onu ? Dümen dolabı olan teknelere  yekeli teknelerin uygulamalarını adapte edebiliyorsun. 
Yola çıkmadan bir tane edinmeni öneririm.

Şuradaki örnek gibi; halatların rüzgar dümenine değilde bumba ve spinnaker e gittiğini ve dümeni yelken trimiyle dengelediğini düşün.

http://www.flemingselfsteer.com/products/wheel-adapter/
Super sistem..denemek gerek mutlaka..sagol agabey..

• IP logged

• *
#12: 26 Eylül 2017, 05:33:59
Ben hiç bir şey anlamadım. Ne işe yarıyor ki bu..?
  • IP logged

• *
#13: 26 Eylül 2017, 08:09:05
Ben hiç bir şey anlamadım. Ne işe yarıyor ki bu..?

Tayo Mar a gerekmez. :)
  • IP logged

• *
    • Rota Atlantik
#14: 26 Eylül 2017, 09:22:59
Ersin'i ilk etkinlikte döveceğim  !O__ 8) ;D ;D Tayomar!ı elinden alacağım..  ;D ;D
  • IP logged

Yukarı git