Olayı bugün-az önce- öğrendim,
Bu forumda da adı geçen Mersin Bozyazı'da bağlı, sanıyorum O'day cinsi tekne Mersin'e doğru yola çıkmak üzere tek kişilik mürettebatı ile hazırlanır. Teknenin motor hararet sorunu vardır. Kaptan arızanın farkındadır. Bu nedenle Mersin-Taşucu'nda mukim Miraç ustayı arar. Yola çıkacağını motorda hararet sorunu olduğunu söyler. Miraç usta "biz taşucundan yola çıkarız, sen yelkenle gel, Aydıncık-Yeşilovacık arasında buluşuruz, sana eşlik ederiz gerekirse çekeriz" der.
Sözleştikleri gibi karşı yönlerden yola çıkarlar. Sık sık telefon bağlantısı kurarlar, kaptan çok iyi yelkencidir.
Bir kaç saat sonra Miraç usta kaptanı arar, kaptan konumunu bildirir, Miraç usta kıyıdan 12 mil kadar açıkta seyir yapan kaptana, kendilerinin kıyıya yakın olduğunu söyler. Kaptan ben size doğru geleyim der.
Aradan 1 saat geçer, Miraç usta tekneyi göremez, telefon açar, telefona yanıt verilmez. 1 saat daha bekler, telefon çalar ama yanıt veren yoktur. Görüşte yelkenli bir tekne yoktur. Miraç usta hemen sahil güvenliğe haber verir. Teknenin radar izleri takip edilir.
20 saatlik bir aramanın sonunda;
Tekne Girne açıklarında bulunur, Kaptan, 16 saat yüzmüş ve Bozyazı Kızılliman'da karaya çıkmıştır.
Kaza şu şekilde olmuştur; Son telefon görüşmesinde karaya yaklaşma kararı veren kaptan, akabinde tramola atarken dengesini kaybeder, denize düşer, yelkenleri açık tekneye yetişemez, karaya doğru yüzer.
57 yaşındaki kahraman, sağ salim kurtulur, şimdi hastanededir.
Tek başına seyir yapanların kontrolsüz özgüvenlerinin dikkatine sunarım. Olay geçtiğimiz Pazar günü gerçekleşmiştir.
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.