Alıntı yapılan: Oğuzhan Oğuz - 25 Eylül 2017, 00:36:38Erman haklı. Senin kıyafetsiz daldığını unuttum. Bizim açık hücre dediğimiz zıpkıncı kıyafetlerine dikkatli bakarsan göğüs ortasında ped vardır. Zıpkın dipçiğini dayayıp lastiği gerebilmek için. Dalıştan sonra 1 hafta mor göbekle dolaşıyorum! Kışın bi wetsuit alacağım sanırım, içine bi pad ayarladık mı tamamdır..
Erman haklı. Senin kıyafetsiz daldığını unuttum. Bizim açık hücre dediğimiz zıpkıncı kıyafetlerine dikkatli bakarsan göğüs ortasında ped vardır. Zıpkın dipçiğini dayayıp lastiği gerebilmek için.
Oğuzhan harika bilgiler, sağolasın! Benim zıpkın da oyuncak gibi 60lık. Lastikleri biraz sertleşmiş sanırım, ya da ben yaşlandım, 2. kademeye kuramıyorum artık! ama kaç mm almam gerektiğini anlamadım. Verilen çap lastiğin çapı mıdır yoksa zıpkına vidalanan uçlarının mı?Göcek-Fethiye koylarında ahtapot çok görüyorum ama vurmuyorum. Harika yaratıklar, balık gibi görmüyorum. Kimseye çaktırmadan oynuyorum sadece.. öZgür (mobil)
El zıpkını hakkında ki görüşleriniz nedir ?
Evet şu, Pole spear denilen. Genellikle uzun yol yapanların videolarında hep bunu görüyorum. Tercih sebeplerini anlamaya çalışıyorum.Belki, her ülke de her hangi bir yasağa yakalanmamak içindir. Lakin rahatlıkla, istedikleri gibi balık alıyorlar.
Anladım teşekkürler.Kullanması kesinlikle alışkanlık gerektirdiği belli oluyor gerçekten.Gerçi, 2 metrenin üzerinde ki bir zıpkın ile dengeli atış yapmak, videoları seyrederken çok kolay
Alıntı yapılan: Ziya Güneş - 22 Eylül 2017, 09:48:50Alıntı yapılan: Ahmet Kabaalioğlu - 22 Eylül 2017, 09:47:28Burada yazmışız ya palamutun hayat hikayesini;http://heyamolahey.com/balikcilik/denizlerimizde-bulunan-baliklar/msg4724/#msg4724Hayat hikayesinden daha çok, hayatını nasıl sonlandırabiliriz peşindeyiz şu sıralar :-)Bu konu da Erman ve sizin deneyimler önemli. Benim hayatımda palamut önemli bir yer tutsa da biz ağ balıkçısıyız. Biz palamutu sadece çingene iken olta ile avlarız. o da çok iğneli palamut çaparisi ile. Balık büyüdükten ve yasak bittikten sonra biz ağ balıkçılığına döneriz mecburen.Şimdi bu çıkrık, yüzen ve dalan rapala işi başka bir şey, ben hiç rapala ile balık tutmadım. Kaşıkla lüfer falan tuttuğum oldu ama rapala , çıkrık vs. bunları bilmem. Bende merak edip araştırıyorum ve sizlerden öğreniyorum. Ama ilk fırsatta bir çıkrık edinicem, çok heves ettim. Bu konuda söz Erman Reis ve sizlerin. Aslında burada Akın Reis te var, halihazırda ticari balıkçılık yapıyor ve günler gecelerdir palamut peşinde koşuyor ama o da rapala ile avcılığı çok detaylı bilmez. Netice de ticari iş çoklu adet tutmak gerekiyor, yatırım ona göre.Bir de bizim oradaki palamutla Akdeniz ve Ege deki balık farklı sanırım. Aynı aileden olmalarına rağmen aralarında ciddi farklılıklar var.
Alıntı yapılan: Ahmet Kabaalioğlu - 22 Eylül 2017, 09:47:28Burada yazmışız ya palamutun hayat hikayesini;http://heyamolahey.com/balikcilik/denizlerimizde-bulunan-baliklar/msg4724/#msg4724Hayat hikayesinden daha çok, hayatını nasıl sonlandırabiliriz peşindeyiz şu sıralar :-)
Burada yazmışız ya palamutun hayat hikayesini;http://heyamolahey.com/balikcilik/denizlerimizde-bulunan-baliklar/msg4724/#msg4724
Umarım bir dahakine tayfa gerekir
Sezonun son sıcak günlerini grip olarak geçirdim.Hala evde dinleniyorum.Önümüzdeki hafta sonu birlikte yapalım.29 Ekim etkinliği için kimseden ses çıkmıyor.Dolmabahçe önünde bayrak gösterdikten sonra palamuta gezelim.