Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Şu palamutları nasıl tutucaz.. ??

• *
Ynt: Şu palamutları nasıl tutucaz.. ??
#45: 23 Eylül 2017, 21:05:04
Ha ha ha. Obi bildiğim , deniz anasını bir tek kaplumbağalar yiyor..
  • IP logged

• *
#46: 23 Eylül 2017, 21:52:31
Japonlar mı , Çinliler mi , birileri daha yiyor diye aklımda kalmış denizanasını.  ::)
  • IP logged

• *
#47: 24 Eylül 2017, 18:46:39
Mutlaka renktir, tüydür, sahtedir filan beğenip beğenmediği şeyler vardır ama ben daha çok hız ve derinlik gibi bir püf arıyorum.

Fethiye'de özellikle Ağustos ayında palamuttan çok tombik çıkıyor, yakalaması güzel ama yemesi kötü. :)

eh sen de bari başka bir başlık altında zıpkın tüyoları versen diyorum? ;)
ben öyle tam donanımlı (elbise, ağırlık vb.) zıpkın yapmayı sevmiyorum, öyle doğal yüzer gibi, sadece paletle, serbest dalış yapar gibi, artık şansıma bişey denk gelirse yapıyorum.. bişey gelmiyor tabi! :D

burada özet geçeyim. ilerde istek olursa bildiğim kadarını aktarırım elbette.
Ne zaman zıpkınla avlanabiliriz :
1- sabah erken (kuşluk vakti) veya akşam suyu dediğimiz gün batımına 1-2 saat kala avlanabiliriz. Balıkların yemlenme saatleridir.
2- Dolunaylı gecenin sabahında zıpkınla avlanmayı tavsiye etmem. Balıklar ay ışığı sayesinde zaten geceden yemlenebiliyorlar.

Balıkla nerede buluşursun :

Deniz suyu sıcaklığıyla balığın gezindiği derinlik doğru orantılıdır. Su ne kadar sıcaksa balık o kadar derindedir. Akdeniz bu yüzden biraz handikaplı Marmaraya göre. Ya da kışı beklemek lazım dalmak için.

Body min avladığı 8 kiloluk levrek
2.5 Kiloluk karagöz.

İkisinin ortak yanı 1.5 metre suda bulunmaları. Ancak daldığımız tarih 4 şubattı ve su 4 dereceydi :)

Dalış teknikleri :
1- Kule tekniği : Satıhta yüzerken balığı tepeden farkedip yavaşça arkasından yüzüp direkt dibe dalıp atış yapmaktır. Yüzerken paletleri denizin içinde çırpmalısın ki sessizce ilerleyebilesin. Bir de dalışı ördek dalışı şeklinde yapmalısın. Bir ayağını denize dik yukarı doğru kaldırıp diğerini kırarak suyun altına sessizce inmelisin. Youtube da videosu vardır. Ancak balık Akdenizde derinde olduğundan bu şekilde zor avlanırsın.

2- Agaşon : Denizin dibine planör gibi sessizce süzülerek inmek 1. basamak. Daha sonra genzinden ses çıkartarak avcı balığın gelmesini beklemelisin. Kıyafetin olması gerekir. SAdece vücudu korumak için değil balığın seni farketmemesi için de gereklidir. Üstelik avlanırken sabah 6 dan 11 e kadar yüzdüğüm olurdu. Uzun süre kalmak için kıyafet tavsiye ederim.

3- Taş altı : Bu senin kalemin Özgür reis. 75 lik zıpkınla ve su altı feneriyle yapabileceğin bir av. Merayı ve taşları biliyorsan dalıp atışını yapıp avını yakalarsın. Burada çok dikkat etmen gereken nokta şu : çok iyi nişan al ve sakın kayaya denk getirme zıpkını. Sana doğru geri teper ve yaralanırsın.

Zıpkın seçimi :

Denizde görüş ne kadar fazlaysa zıpkın o kadar uzun olmalı (taş altı hariç). Balık uzaktan seni farkedeceği için atışı uzaktan yapmak zorundasın. Ben marmarada 95 lik zıpkınla hem taş altı hem de agaşon tekniğiyle avlanabiliyorum. Senin oralarda 110 luk bir zıpkın uzak atış için idealdir sanırım. :)

Umarım işine yarar bilgiler. Rastgele  \>>

Not: Feneri etik dışı avlanma amaçlı kullanmıyoruz. sadece mağranın içini görüp atış yapmak üzere nişan almak amaçlı kullanıyoruz.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2017, 18:49:09 Gönderen: Oğuzhan Oğuz »

• *
    • instagram
#48: 24 Eylül 2017, 22:57:18
Denizanası ve köpek balığını tadından dolayı ,yılan balığını özel sebeblerle yemem ,kalan hepsi lezzetli. :)
Öcal Reisim çok özel değilse neden yılan balığı yemediğinizi açabilir misiniz?

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • instagram
#49: 24 Eylül 2017, 23:04:37
Mutlaka renktir, tüydür, sahtedir filan beğenip beğenmediği şeyler vardır ama ben daha çok hız ve derinlik gibi bir püf arıyorum.

Fethiye'de özellikle Ağustos ayında palamuttan çok tombik çıkıyor, yakalaması güzel ama yemesi kötü. :)

eh sen de bari başka bir başlık altında zıpkın tüyoları versen diyorum? ;)
ben öyle tam donanımlı (elbise, ağırlık vb.) zıpkın yapmayı sevmiyorum, öyle doğal yüzer gibi, sadece paletle, serbest dalış yapar gibi, artık şansıma bişey denk gelirse yapıyorum.. bişey gelmiyor tabi! :D
Özgür reisim ben de öyleyim... gün batımında yalın kılıç girer, şansıma ne varsa alır çıkarırım... Göcek iyi sargoz ve ahtapot verdi bana... 

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#50: 25 Eylül 2017, 00:13:23
Oğuzhan harika bilgiler, sağolasın! :)

Benim zıpkın da oyuncak gibi 60lık. Lastikleri biraz sertleşmiş sanırım, ya da ben yaşlandım, 2. kademeye kuramıyorum artık! :D
ama kaç mm almam gerektiğini anlamadım. Verilen çap lastiğin çapı mıdır yoksa zıpkına vidalanan uçlarının mı?

Göcek-Fethiye koylarında ahtapot çok görüyorum ama vurmuyorum. Harika yaratıklar, balık gibi görmüyorum. Kimseye çaktırmadan oynuyorum sadece.. :)

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

• *
    • instagram
#51: 25 Eylül 2017, 00:14:50
Ben çapari değil tek rapala kullanıyorum.
Tercihan Yozuri 3d, yüzen tipte, mavi ya da mavi-yeşil
Makinede dynema sarılı, son 1 metre florokarbon 0.60 misina var.
Dynema ile misina bağlantısı fırdöndü ile.
Misinan ucunda da klipsli fırdöndü var ve rapalayı klipsle takıyorum misinaya.
Uğraşamıyorum, değiştirme sırasında rapala düğümü ile.
Makinenin kalamasını 1-2 kilo gibi ayarlıyorum.
Üstünde güç uygulandığında cırlamaya başlıyor.
Ağırlık kullanmıyorum.
Yaklaşık 50 metre kadar bırakıyorum arkadan.
Marinadan çıkar çıkmaz salıyorum rapalayı.
Ancak teknede kadın varsa, palamut sıkıntılı iş.
Ortalık çok kan oluyor ve çok fırça yiyorsunuz :-)
Ziya reisim klips sahtenin yüzüşünü olumsuz etkiliyor... Palamut için önemli mi? pek olmayabilir ama genel olarak sahte önüne klips önermem eğer illa ki kullanacaksanız, küçük ama çok dayanıklı japon işi klipsler var onları öneririm...

• IP logged
« Son Düzenleme: 25 Eylül 2017, 00:20:33 Gönderen: Erman Yerman »
Akdenizli, Balıkçı

• *
#52: 25 Eylül 2017, 00:23:52

Benim zıpkın da oyuncak gibi 60lık. Lastikleri biraz sertleşmiş sanırım, ya da ben yaşlandım, 2. kademeye kuramıyorum artık! :D
ama kaç mm almam gerektiğini anlamadım. Verilen çap lastiğin çapı mıdır yoksa zıpkına vidalanan uçlarının mı?

Göcek-Fethiye koylarında ahtapot çok görüyorum ama vurmuyorum. Harika yaratıklar, balık gibi görmüyorum. Kimseye çaktırmadan oynuyorum sadece.. :)

öZgür (mobil)
Rica ederim . Çap derken benim bahsettiğim 75 ilk 105 ilk meselesi zıpkın boyuydu. Zıpkın boyu - lastik Çapı- lastik uzunluğu  tablosunu yarın buraya yüklerim :) taş altı tavsiye ederim 60 lık zıpkınla. Güzel sargoz denk getirirsen onu da avlayabilirsin :) .
Lastiği gerdiğinde lastik üzerinde çatlaklar varsa lastiği değiştirmen gerekiyor demektir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
    • instagram
#53: 25 Eylül 2017, 00:27:19

öZgür (mobil)
Rica ederim . Çap derken benim bahsettiğim 75 ilk 105 ilk meselesi zıpkın boyuydu. Zıpkın boyu - lastik Çapı- lastik uzunluğu  tablosunu yarın buraya yüklerim :) taş altı tavsiye ederim 60 lık zıpkınla. Güzel sargoz denk getirirsen onu da avlayabilirsin :) .
Lastiği gerdiğinde lastik üzerinde çatlaklar varsa lastiği değiştirmen gerekiyor demektir.

Oguzhan ne yap ne et bi gel buralarda bir haftasonu Kri-Kri'yle gidip dalalım..

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#54: 25 Eylül 2017, 00:30:50

öZgür (mobil)

Çok güzel teklif çok teşekkür ederim Erman reisim. Ben de Dalmayalı uzun zaman oldu. Oğlanla yaşıt dalışa uzak kalışım :) çok isterim beraber serbest dalış yapmayı . Fırsat bulursam kri-kri ile ve seninlw tanışıp dalış yapmayı çok isterim. Aynı teklif senin için de geçerli :) bizim meralar da fena değildir :)

• IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#55: 25 Eylül 2017, 00:32:22
Evet, sargoz, karagöz, melanur bol buralarda. Kefal de çok rastlıyorum ama hiç tutturamadım tırsakları! :)
Birkaç kere de kocaman (20+ cm) barbun vurdum.

Lastikler çatlak değil, temiz sağlam ama sertleşmiş sanki. Daha yumuşak, kolay kurulması için ne tavsiye edersin?

öZgür (mobil)

• IP logged
><(((º>

• *
    • instagram
#56: 25 Eylül 2017, 00:35:09
Evet, sargoz, karagöz, melanur bol buralarda. Kefal de çok rastlıyorum ama hiç tutturamadım tırsakları! :)

Lastikler çatlak değil, temiz sağlam ama sertleşmiş sanki. Daha yumuşak, kolay kurulması için ne tavsiye edersin?

öZgür (mobil)
60'lık zıpkında problem olmaması lazım, lastik sertse iyidir, bence... karnınıza kabzayı dayamak için küçük bir panel önerebilirim...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
Şu palamutları nasıl tutucaz.. ??
#57: 25 Eylül 2017, 00:36:38

öZgür (mobil)
Aynı uzunlukta Yeni lastiklerle değiştirmen yeterli. Sadece Sudan çıkınca tatlı suyla temizle tüfeğini. Güneş'ten ve tuzdan kuruyabiliyor lastikler. Ben ne kadar iyi bakarsam bakayım 2 senede 1 deşiştiriyor(d)um. :).
Yarın marka da belirtirim sana.

Erman haklı. Senin kıyafetsiz daldığını unuttum. Bizim açık hücre dediğimiz zıpkıncı kıyafetlerine dikkatli bakarsan göğüs ortasında ped vardır. Zıpkın dipçiğini dayayıp lastiği gerebilmek için.

• IP logged
« Son Düzenleme: 25 Eylül 2017, 00:38:28 Gönderen: Oğuzhan Oğuz »

• *
    • instagram
#58: 25 Eylül 2017, 00:38:09

öZgür (mobil)

Çok güzel teklif çok teşekkür ederim Erman reisim. Ben de Dalmayalı uzun zaman oldu. Oğlanla yaşıt dalışa uzak kalışım :) çok isterim beraber serbest dalış yapmayı . Fırsat bulursam kri-kri ile ve seninlw tanışıp dalış yapmayı çok isterim. Aynı teklif senin için de geçerli :) bizim meralar da fena değildir :)

O zaman fırsatta diyelim  ;)

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#59: 25 Eylül 2017, 00:48:09
Erman haklı. Senin kıyafetsiz daldığını unuttum. Bizim açık hücre dediğimiz zıpkıncı kıyafetlerine dikkatli bakarsan göğüs ortasında ped vardır. Zıpkın dipçiğini dayayıp lastiği gerebilmek için.
Dalıştan sonra 1 hafta mor göbekle dolaşıyorum! :D

Kışın bi wetsuit alacağım sanırım, içine bi pad ayarladık mı tamamdır..
  • IP logged
><(((º>

Yukarı git