Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: İnsanı Tarif Eden Sıfatlar

• *
    • instagram
Ynt: İnsanı Tarif Eden Sıfatlar
#15: 19 Eylül 2017, 01:41:14
Bu sefer şaka yapıyorum: Bu anlatım tarzıyla Rtük bizim forumu kapatır.
Sorumlusu benim 3 gün yorum yapmama cezası falan alabilirim.. Zaten şakayla ciddiyi de anlamadım bu gece...;)

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • instagram
#16: 19 Eylül 2017, 01:43:53
Lale sıcak çayı Firuze'nin suratına doğru boca edip, saçından şöyle bir tutar, kıvırır.

B)
Lale bizim Bahçe Mahallesinden galiba..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

B

Burak Doneray

#17: 19 Eylül 2017, 01:47:45
Ben Lale Doktora gitmeli diyorum .Son kararım.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#18: 19 Eylül 2017, 09:14:56
1.soruya cevap; A: Ayşe kardeşini anne ve babasından kıskanıyor.
2.soruya cevap; A : Lale Firuzeyi Berkten mi kıskanmaktadır?
  • IP logged

T
  • *
#19: 19 Eylül 2017, 14:19:08
Bence ;
1-B
2-B
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#20: 19 Eylül 2017, 16:07:06
Nuri bey benim sizi yanlış anlıyor ihtimalim olabilir. Sizin de beni muhtemelen.. Umuyorum bir gün yüzyüze tanışma ve bazı konuları konuşma fırsatımız olur.

Ben aşağıda ki örnekten rahatsızım. Kadınlar üzerinden bu şekilde örneklendirme yapılması.. Başlık ile örnek arasında ki anlamsal birlikteliği bulamadım.. Ve elbette denicilik konuşulan bir yerde felsefi ve edebi her konu konuşulacak ise en yakın zamanda Edgar Poe şiirlerini tartışmaya açmak istiyorum..

Kıskançlıktan karısını öldüren adam acaba ne gibi travmalar getiriyor olabilir..

Kendinden ayrılmak isteyen nişanlısını dilim dilim doğrayan adam mesela acaba sıfatı ne olmalıdır..

Gibi örneklerde verilebilir..

Kusura bakmayın, bu Dünya'yı bir gün kadın elbiseleri ile yaşasanız ( bu size değil genele) ne demek istediğimi ve neyin savaşını verdiğimi anlarsınız siz hepiniz..

• IP logged

n

nuri_kongur

#21: 19 Eylül 2017, 16:27:16
Dilek hanım, burada kıskanan kadın, kıskanılan erkek zaten. Sanırım bir yanlış anlama var. İnşallah bir gün tanışırız. Selamlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#22: 19 Eylül 2017, 16:27:47
Dilek bence yanlış anlamışsın, soru-(sıfata yönelik soru) tamamen farklı bir yöne evrilecek gibi duruyor. Bence tepki vermeden önce Nuri Reis'in konuyu nasıl yönlendireceğini görelim. Sonra diyeceklerimiz olursa söyleyelim.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Rota Atlantik
#23: 19 Eylül 2017, 16:57:09
Dilek bence yanlış anlamışsın, soru-(sıfata yönelik soru) tamamen farklı bir yöne evrilecek gibi duruyor. Bence tepki vermeden önce Nuri Reis'in konuyu nasıl yönlendireceğini görelim. Sonra diyeceklerimiz olursa söyleyelim.
Tam tersi Bülent hiç bir yanlış anlamam yok..

Nuri Bey; aynen yazdığınız gibi anlamışım gayet doğru.. Kıskanan kadın kıskanılan erkek..

Zaten ben de buna karşıyım. Benim yazdığımı bence sizler yanlış anlamışsınız.

Örneği değiştirin öyleyse.. Kıskanan erkek kıskanılan kadın olsun..

Neden kıskançlık kadınların tekeline bırakıldı.. Kıskanınca kadınların namusuna kadar laf eden erkeklerin sıfatlarını da konuşabiliriz mesela..

Burada eğer saygı çerçevesinde fikirlerimi söyleyemeyeceksem nerede söyleyeceğim? Saygısızlığım var mı?

Konuya gelince ''Denize'' çıkmayacak belli..

Ben Poe şiirleri diye konu başlatıyorum o halde..  ;D ;D
  • IP logged

n

nuri_kongur

#24: 19 Eylül 2017, 16:57:24
Kıskançlık konulu videolar

Bu videodaki bebişle farklı coğrafya ve dillere sahibiz

https://youtu.be/kk1PbTsGRns

Bunlar bizden

https://youtu.be/HC__3ig3VCc

https://youtu.be/-6e-IFSzKUk

• IP logged

n

nuri_kongur

#25: 19 Eylül 2017, 17:00:27

Zevkle okuruz Dilek hanım.

• IP logged

• *
    • Rota Atlantik
#26: 19 Eylül 2017, 17:08:07

Zevkle okuruz Dilek hanım.

Muhakkak.. Edebiyat sever biri olduğunuzu biliyorum..

Ama nedense sizi daha sıkı bir düşünsel rakip olarak görmekteydim. Daha derin yazabilecekken.. sanıyorum yanıldım..

Bu nedenle özür dilerim Nuri Bey. Konuya kadınlar ve kıskançlık üzerinden devam..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#27: 19 Eylül 2017, 17:15:26
Nuri Reis sorularin doğru yanıtı nedir ?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

n

nuri_kongur

#28: 19 Eylül 2017, 17:15:46
Üniversitede İngilizce Edebiyat okurken, alacağımız Filolog diploması ülkede bir işe yaramayacak diye ileride öğretmen olalım diye pedogojik formasyon kursu aldık. Eğitim fakültesinde dört dönem. Oradaki hocamız -yaşıyorsa Allah selamet versin, ölmüş ise rahmet etsin-  nuri bey dedi: "İnsan bir el gibidir. Elimizde beş parmak vardır. Her bir parmak farklı uzunluktadır. Eğer kişi , işaret parmağı ile serçe parmağı aynı boyda değil diye üzülür ise yapacak bir şey yok elimiz öyledir. Eğer illa aynı boyda olsun diye işaret parmağını serçe parmağı hizasına gelecek şekilde keserse el el olmaktan çıkar. O halde ne yapmalıyız? Yapmamız gereken şey şu: bütün parmakları olduğu gibi kabul edip her birisini kendi görevinde kabul edeceğiz. Ağacı da elimizle dikeriz, cinayeti de elimizle işleriz. Her ikisini de elimize yaptıran şey bizim irademizdir. "
Bu örneği verirken yüzündeki ifadeden tutun da üzerindeki kıyafete kadar her şey zihnimde son derece belirgin. İsmini hatırlamıyorum sadece. İsim hafızam oldum olası kötü olmuştur. Bazen gündelik konuştuğum kişilerin bile ismi bazen bir anda aklıma gelmez.

• IP logged

n

nuri_kongur

İnsanı Tarif Eden Sıfatlar
#29: 19 Eylül 2017, 17:23:11
Üniversitede İngilizce Edebiyat okurken, alacağımız Filolog diploması ülkede bir işe yaramayacak diye ileride öğretmen olalım diye pedogojik formasyon kursu aldık. Eğitim fakültesinde dört dönem. Oradaki hocamız -yaşıyorsa Allah selamet versin, ölmüş ise rahmet etsin-  nuri bey dedi: "İnsan bir el gibidir. Elimizde beş parmak vardır. Her bir parmak farklı uzunluktadır. Eğer kişi , işaret parmağı ile serçe parmağı aynı boyda değil diye üzülür ise yapacak bir şey yok elimiz öyledir. Eğer illa aynı boyda olsun diye işaret parmağını serçe parmağı hizasına gelecek şekilde keserse el el olmaktan çıkar. O halde ne yapmalıyız? Yapmamız gereken şey şu: bütün parmakları olduğu gibi kabul edip her birisini kendi görevinde kabul edeceğiz. Ağacı da elimizle dikeriz, cinayeti de elimizle işleriz. Her ikisini de elimize yaptıran şey bizim irademizdir. "
Bu örneği verirken yüzündeki ifadeden tutun da üzerindeki kıyafete kadar her şey zihnimde son derece belirgin. İsmini hatırlamıyorum sadece. İsim hafızam oldum olası kötü olmuştur. Bazen gündelik konuştuğum kişilerin bile ismi bazen bir anda aklıma gelmez.

İnsanda var olanı inkar etmemiştir bizim dilimizi tasarlayan atalarımız. Onun yerine doğru kullanım ile yanlış kullanım şekillerine ayrı ayrı adlandırmışlardır. Serçe parmağına serçe parmağı, işaret parmağına işaret parmağı der. Uzun serçe parmağı ya da kısa işaret parmağı değil.
Bu bizim dilimizin namusudur. Kısmen .benim de yaptığım namusumuza sahip çıkmaktır.

• IP logged

Yukarı git