Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Son romantiklerin sonu..

Z

Ziya Gunes

Ynt: Son romantiklerin sonu..
#90: 22 Eylül 2017, 10:48:37
Sistemden beslenenler, sistemi değiştiremezler.
Tüketici ya da son kullanıcı da aslında bu sistemin bir parçası.
Ne demiş Pir Sultan Abdal: "Bozuk düzende sağlam çark olmaz"
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#91: 22 Eylül 2017, 10:54:19
Kapitalizm o kadar gelişmiş ki artık, onun için bir şey yapmanızı istemiyor. Eskiden isterdi. Şimdi tam bir kuşatma. Amaaan, açmayalım bu konuları işte, insanın sinir bozuluyor.

"Derdim çoktur hangisine yanayım?"
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#92: 22 Eylül 2017, 12:31:27
Bi türkü de benden o zaman ;

"Şeytan bunun neresinde"

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged

• *
#93: 22 Eylül 2017, 12:37:09
Kapitalizm o kadar gelişmiş ki artık, onun için bir şey yapmanızı istemiyor. Eskiden isterdi. Şimdi tam bir kuşatma. Amaaan, açmayalım bu konuları işte, insanın sinir bozuluyor.

Kesinlikle doğru.
Hani diyorlar ya efendim neymiş , Silikon Vadisi'nde genç dehalar özgürce çalışıyorlarmış zaman ve yer kısıtı yokmuş.İsterlerse evden işe gelmeden isterlerse oldukları yerden nasıl isterlerse çalışıyorlarmış.Zaten modern şirketlerde de artık bu yönteme doğru bir gidiş varmış......Bak bak sen şu işe.
Yahu kardeşim Kapitalistler artık bu çocukları 24 saat esasıyla çalıştırıyorlar.Tüm yaşamlarına el koydular.Farkındamıyız acaba....
Tövbe tövbe konuşturmayın beni emekliyim ben artık.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#94: 22 Eylül 2017, 15:35:36

Kesinlikle doğru.
Hani diyorlar ya efendim neymiş , Silikon Vadisi'nde genç dehalar özgürce çalışıyorlarmış zaman ve yer kısıtı yokmuş.İsterlerse evden işe gelmeden isterlerse oldukları yerden nasıl isterlerse çalışıyorlarmış.Zaten modern şirketlerde de artık bu yönteme doğru bir gidiş varmış......Bak bak sen şu işe.
Yahu kardeşim Kapitalistler artık bu çocukları 24 saat esasıyla çalıştırıyorlar.Tüm yaşamlarına el koydular.Farkındamıyız acaba....
Ölümü gösterip sıtmaya fit etmek. Bildiğim en başarılı yöntem.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#95: 22 Eylül 2017, 16:30:41

Kesinlikle doğru.

Abı bir adam var, Arif Dirlik. Kuşkusuz ki Türk üniversitelerinde değil, Amerika'da. O nedenle bizde tanınmaz. Dünyanın en önemli Çin uzmanı sayılıyor, bir ekonomist ve felsefeci olarak.(Filozof değil, ama bu tempoyla olur, bir 15 yıl daha yaşarsa)
Çin bir yandan Amerika bir yandan adamı çekiştirip duruyorlar. Bize gel söyle söyleyeceğini deyip. Ne ki adam ortodoks marksist. Yazıp duruyor.
Onun bu sizin anlattığınız Esnek Üretim Modeline ilişkin bir makalesi var. Hayli bir yankı yapmış dünyada. Sanıyorum, 1991 yılında yazılmıştı. Boğaziçi Üniversitesi yayınlarından çıkan POSTKOLONYAL AURA adlı kitabında vardır. Kitabın bizdeki baskısı 2012 filan olmalı. Bu üretim biçimin kökenleri/sistemin neden buna gereksinim duyduğu üzerine uzun, sanıyorum 50-60 sayfalık bir makale.

Orada öyle ilginç çözümlemeler ve bilgiler var ki, yuh artık diyorsunuz. Öneririm.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#96: 22 Eylül 2017, 18:21:49
Kızıma söyledim. Kitabı buldu. Siparişi verdi 22 TL..iki gune gelir.. sağolasın Bulent.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#97: 22 Eylül 2017, 20:48:47
8 veya 9. Makale olması lazım
  • IP logged

• *
#98: 24 Eylül 2017, 18:57:20
Bu arada merak ettim, hangi tekneler ile seyir yapmışım diye.. Yolcu olarak değil de kullandığım tekneler şunlar..

Bavaria 44 ( charter göcek)
Hanse 41 ( charter göcek )
BAvaria 34 ( Bülent in tekne , kaçak kullandıydım o uyurken Bodrum Kaş seyri )
Bavaria 47 Didim Leros seyri
Bavaria 36 pendik Yalova seyri
Elan impression trilye küçükyalı seyri
Jano 29 küçükyalı tuzla tuzla küçükyalı seyri
hunter 28 Kuşadası Samatya seyri,
Baba 30 Bakırköy Sivriada seyri
Clevella (markasını hatırlayamadım ) göcek , marmaris seyri
HR 34 göcek ( çok kullandım sayılmaz gerçi, Ahmet dümen tuttuydu.. Bir iki tirim tartıştıydık Leo ile )
Catalina 28 Tuzla
Elan 32 Gökova

Tamamı markoni arma ve fiberdi. Hatırlayabildiklerim bunlar.. Bunlardan en eğitici olanı 12 saat süren Clavella ile Göcek Marmaris seyri idi. Leo, Burak ve ben on iki saat boyunca orsa çekip, Marmaris e varmıştık. Teknenin motoru kıçtan takma ve  sadece beş beygirdi ve yelken olmasa o denizde yol almamız mümkün değildi o motorla.

Hayatımda ikinci kez deniz tuttuğu seyirdir aynı zamada. Çok dalgalı bir deniz yoktu aslında ama Clevella 7,5 m uzunluğunda çok hafifi bir yelkenli. Pahalı bir tekne aynı zamanda. Direği yukarı doğru incelen Aliminyum bir direkti. Üflesen yürüyen bir yelkenli. Bana rağmen ve bir  üst gurupta yarıştırıldığımız halde ikinci olmuştuk yarışlarda..

• IP logged

B

Burak Doneray

#99: 24 Eylül 2017, 19:28:54
Bu arada merak ettim, hangi tekneler ile seyir yapmışım diye.. Yolcu olarak değil de kullandığım tekneler şunlar..

Bavaria 44 ( charter göcek)
Hanse 41 ( charter göcek )
BAvaria 34 ( Bülent in tekne , kaçak kullandıydım o uyurken Bodrum Kaş seyri )
Bavaria 47 Didim Leros seyri
Bavaria 36 pendik Yalova seyri
Elan impression trilye küçükyalı seyri
Jano 29 küçükyalı tuzla tuzla küçükyalı seyri
hunter 28 Kuşadası Samatya seyri,
Baba 30 Bakırköy Sivriada seyri
Clevella (H BOAT 26 ) göcek , marmaris seyri
HR 352 göcek ( çok kullandım sayılmaz gerçi, Ahmet dümen tuttuydu.. Bir iki tirim tartıştıydık Leo ile )
Catalina 28 Tuzla
Elan 32 Gökova

Tamamı markoni arma ve fiberdi. Hatırlayabildiklerim bunlar.. Bunlardan en eğitici olanı 12 saat süren Clavella ile Göcek Marmaris seyri idi. Leo, Burak ve ben on iki saat boyunca orsa çekip, Marmaris e varmıştık. Teknenin motoru kıçtan takma ve  sadece beş beygirdi ve yelken olmasa o denizde yol almamız mümkün değildi o motorla.

Hayatımda ikinci kez deniz tuttuğu seyirdir aynı zamada. Çok dalgalı bir deniz yoktu aslında ama Clevella 7,5 m uzunluğunda çok hafifi bir yelkenli. Pahalı bir tekne aynı zamanda. Direği yukarı doğru incelen Aliminyum bir direkti. Üflesen yürüyen bir yelkenli. Bana rağmen ve bir  üst gurupta yarıştırıldığımız halde ikinci olmuştuk yarışlarda..

Clavella ve Amiga modellerini düzelttim
  • IP logged
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2017, 19:31:38 Gönderen: Burak Doneray »

n

nuri_kongur

#100: 25 Eylül 2017, 12:21:54
Bu muhabbetin fon müziği de Pink Floy’dan High Hopes olsun
https://youtu.be/CweROG8S-68

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#101: 25 Eylül 2017, 13:01:02
Akustik çalgılar ve vokallerle çok güzel olmuş.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged

Yukarı git