Sevgili Bülent,
Ben fiber tekneler ile ilgili peşin hükümlerde bulunmuyorum ki.. Muhtemel senden daha farklı tipte fiber tekne ile seyir yaptım. Buna senin teknen de dahil.
Bunlar benim, tekne yaptırma sevdası ile okuduğum yabancı kaynaklar. Yanlış anlama olmasın diye özellikle dikkatli dikkatli okuyup öyle yazıyorum.
Matayın geçenlerde takıldığı gibi, ben bunları yeni öğrenip, kendim bilmediğimden herkes bilmiyormuş gibi heyecan ile yazıyorum.
Bir bakıyorum ki kimileri benden çok daha bilgili ve bildikleri halde de hiçbirşey yazmamışlar.
Eh buda benim ayıbım değil o zaman.
Ben ülkenin , yabancı tekne markalarınca sömürüldüğüne inanıyorum. Sadece ülkede değil üstelik, bence tüm dünya da tekne fiyatları çok yüksek..
Neden sadece markoni arma ve büyük cenovalı tekneler yapıyor bu firmalar. ? Üreticiler çok memnun.. Yelken üreticisi memnun, direk üreticisi memnun, vinç üreticisi memnun.
Niye artık çift direkli yelkenli yapılmıyor? Hi mi çidt direkli yelkenliye ihtiyaç lükalamdı bu dünyada da bu markalar çift direkli yelkenli yapmıyorlar?
Özellikle son üç yıldır Düselldorf iki kez olmak üzere ülkedeki tüm fuarlara katıldım.
Ben son dört yıldır tasarlanmış teknelerin denizci tekneler olduğuna inanmıyorum. HR hariç..
Bu markaların yelkenlileri denizci tekneler ise HR değil o zaman.
HR standında iki saatimi geçirdim. Ne yalan söyleyeyim, fiber tekneleri yeteri kadar inceledim gibi geliyor bana..