Kemal reisim benim teknedeki sistemi anlatayım size ;
İki adet gaz tüpüm var birisi 5,5 kg. lık mutfak ve diğeri 5 Kg. Gazlı vebasto (Trumatic) için. Hortumların yerini değiştirerek birini diğerine yedek olarak kullanabilirim.
Havuzluk portuçlarından birisinde kendi özel yerlerinde. Dışarı tahliyesi de var bu yerin..,
İçeri ocağa giden tüpe takılı hortum da bir manometre var , tüpü kendim doldururken de faydası oluyor, bitip bitmediğinide görüyorum . Aynı zamanda tekneyi yalnız bırakıp döndüğümde ibre kendilinden düşmüşse kaçak olduğunu anlayabileceğim. Vebasto kendine ait bir vana ile direkt alıyor gazı.(Takmadım onunda hortumunu şu ana kadar)
Hortum un içeri mutfağa giden bakır boruya bağlandığı yerde bir gaz vanası var , onu açmadan kullanılacağı yere yani içeri gaz gitmiyor.
İçeri giden bu bakır boru tekrar üç yollu bir gaz vanasına gidiyor içerde ve orada ikiye ayrılıyor. Bakır bir boru ocağa giderken diğeri fırına yönleniyor. Bu vanada seçim yapabiliyorum ,ocak ve fırından hangisini istersem.Kapatabiliyorum da.
Ocağım gaz kesicili , alev sensörlü , Fırın da öyle. Ayrıca yanındaki duvarda alarmlı bir gaz dedektörü var.
Ayrıca arka portuçta bir piknik tüpüm var , kızartma ve düdüklü tencere yemeklerini havuzlukta yapıyorum ,yaptırıyorum hem koku yapmasın diye , hem de ben düdüklü tencereden korktuğum için.
LPG kullanmaktan korkmamam gerek diye düşünüyorum.
Teknede sadece 150 W. Lık portatif küçük bir invertör var , onu da kullanma ihtiyacı duymadım şu ana kadar.
İnvertör akülerinizi çok kısa zamanda boşaltacak ve masraf açacak bir cihaz.