İkinci seyirde, Erman'ın rota düzeltmesini bozarak İncekum burnu fenerini iskeleme alıp, en az bir saat zaman kaybettim.
Gittikçe bana benziyorsun.Şunu bir anlatmak istermisin?
Önce Erman; sayende çok güzel bir seyir yaptım, teşekkür ederim, kendine haksızlık da etme. Germe de beni.
Abi, Taşucu-Silifke arasında tam 36,11.326N 33,55.202E de kıyıdan takriben 3,2 mil açıkta bir kardinal şamandırası var. Güneyden geç buyruğu verir.
Haritalarda var olduğu savlanan ama olmayan ikinci kardinal şamandırası, bu şamandıranın 3 mil kuzeyinde, kıyıdan yarım mil açıkta.
Şimdi bu iki şamandıra arasındaki bölgede bir kum bankı var. Derinlik tam kardinalin altında yani kıyıdan 3,2 mil açıkta 7 metreye kadar düşüyor. Arada yerlerde 4-5 metreye. Dipteki kum bankının da oynak olduğu yer değiştirdiği söyleniyor.
Erman bu iki şamandıra arasının güvenli olduğunu düşündüğünden ben uyurken rotayı oraya çevirmiş. Uyku sırası ona geldiğinde, ben, korkak ve kötü rivayetlere inanan bir adam olduğumdan hemen 15 derece kadar sancaklayıp, açıktaki şamandıranın güneyinden geçtim. Tabii en az 3-4 mil yol kaybediyorsunuz böyle olunca. Belki fazla.
Eğer o kadar uzun uyuyacağım aklıma gelseydi, yatmadan Erman'a tutmak istediğim rotayı söylerdim. 1 saat uyur kalkarım diyordum, bebek gibi 3 saat filan uyumuşum.
Durum budur.
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.