Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Malta..

• *
    • instagram
Ynt: Malta..
#30: 07 Eylül 2017, 00:23:29
Haftasonu için Taurus limanlık görünüyor, detay için yarın bakacam. Umuyorum rahatça gelecez... serdümen istiyorsa serdümen, aşçılık istiyorsa aşçılık, yoldaşlık istiyorsa yoldaşlık..Ne derse o...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
#31: 07 Eylül 2017, 00:29:30
Hava fena görünmüyor. Uyumak istiyorum başka şey değil. Sıkıldım gece boyu bir başıma oturmaktan:)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#32: 07 Eylül 2017, 04:51:57
Evet efendim konumuza dönelim,

Neden Malta ? Çünkü..

Şimdi genel yapılanın aksine , bu seyre hiç bir anlam yüklemayeceğiz. Tayo Mar'ı doğru yerden salsak, sürüklene sürüklene kendi başına bile gider Malta ya.

Malta'ya gideceğim çünkü keyfim öyle istedi. Bu kadar basit .. Belki de italya Sicilya hattında kalırım kim bilir. ? Yunanistan'ın batısından İtalya hepi topu 35 bahri mil. (Hoşuma gitti bu tabir Bülent ten kaptım.. )

Yani Marmara adası daha uzak.. Dün zello da Hasan abi çok doğru bir yorum yaptı. Bu sosyal bir adam, iki günden fazla tek başına kalamaz, o yüzden liman liman gider dedi.

Tamamen doğru. Daha bu seyirde tanıştığım insanların hikayelerini yazmadım bile.

Kuzey Ege, Yunan Ana karasından aşağı inip, Yunanistanın batısına geçeceğim. Bol bol duracak, değişik insanlar ile tanışacak, değişik mekanlar , antik şehirler, olmayanları , kasabalar, kadınlar , erkekler, yaşlılar , gençler, çocuklar bir sürü insan ile karşılaşacağım.

Bir yelkenlim olmasa , asla ve asla karşılaşanayacağım bir sürü insan, ve coğrafyayı ,mekanı göreceğim, yaşayacağım. Ben onların , onlar benim hayatımda iz bırakacaklar.

Neden Malta.. ? Çünkü canım öyle istedi..

hem, buralara gidemeyeceksek, bu kadar tecrübeyi neden edindik ki o zaman ?
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#33: 07 Eylül 2017, 10:57:15
Bence mevzu budur. Ulvi sebeplere gerek yok :) Benim de kaç yıldır İskenderiye'ye gidip dönesim var. Sırf canım çektiğinden. Karaya bile çıkasım yok.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#34: 07 Eylül 2017, 11:16:18
Sadece meraktan soracağım..Ulvi sebep eklemek istesek neler olabilir mesela?
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#35: 07 Eylül 2017, 11:28:49
Ben yanıt vereyim, Enes üzerinden.

Enes'in yaptığını anlattığımda, kimi arkadaşlarım, "iyi de neden?" diye sorup durdular. Ben de "öylesine, canı istediği için" dediydim. Bizde genelde biri iddialı bir şey yaptığı zaman, illa bir şeye vakfedilmesi bekleniyor. Bu yersiz bir beklenti. Biri elbette İşte x gerekçe ile Everest'e çıkacağım diyebilir, şunu yapan ilk Türk olmak isiyoru, filan...bu saygıya değerdir. Ama öteki de saygıdeğerdir. Sorun, garip bir şekilde insanlarımızda böyle bir beklentinin olması. İlla toplumsal bir görev üstlenilecek, yoksa mesela 1000 km yürümek anlamsız, 1000 mil gitmek anlamsız, dünyayı 2 kez dolaşmak anlamsız.

Ersin küçük iş teknesiyle bu işe kalkışacağı için, illa şu nedenle mi yapıyorsun gibi bir sorunun önüne peşinen geçmiş. İyi de etmiş.

Ulvi bir sürü neden olabilir, Cezaevindeki gazeteciler, yoksullar, Mynamar'daki katliam, Suriye.... dünyada o kadar çok neden var ki...
  • IP logged
« Son Düzenleme: 07 Eylül 2017, 11:30:28 Gönderen: Bülent Büyükdağ »
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#36: 07 Eylül 2017, 11:42:37
Çok yanılıyorsunuz. Hiç de geçmedi.. olay bu kadarcık alanda olsa keşke.. biz alkışlarız..''Ulvi neden'' olsun olmasın.. Ama 60-70 denizci ve kişinin haricinde herkes zaten bu soruları soracak.. Hadi isim vermeyeyim şimdi dedikoduya girer; öyle denizciler bana hala neden tek, bu tekne (ulan bunada mı küçük yuh yahu artık) küçük diyorlar ki hala yahu hala.. Salaksınız diye yüzlerine bağırmak istiyorum.. Salaklar da bence.

Bir; o nedenle canım istedi denilince hiç de koruma kalkanlarını koymuş olmuyorsun..

İki; yaptığın şeyi ne olursa olsun illada ulvi,kutsal,çılgınlık,delilik,acemilik,cahillik ve benzeri elli tane yafta ile etiketleyecekler, önüne de geçemezsin..

ve üç; ulvi sebep gerekmiyor cümlesi dahi ulvi sebep için, gerçekten inandığı için yola çıkanlara zaten kinaye ile lafı dokunduruyor. Ne derseniz deyin beni kimse inandıramaz aksine. Ulvi sebep olsaydı daha iyi olurdu diye bir fikir yazılamaz öyle mi şimdi? Örnek: Ben bu ikinci seyehati kendimi bir kez daha dinlemek, anlamak, ruhumla başbaşa kalmak için yapacağım.. Bu ulvi sebep neden küçümseniyor..

Kusura bakmayın, sosyal medyada yazdığınız herşeye hertürlü yorumu baştan kabul etmiş oluyorsunuz.

Her neyse.. Konu Ersin için önemli..

Ersinciğim, yola çıkmadan istersen bende ki o limanlar ile ilgili bilgileri paylaşmaktan keyif duyarım.. Elbette başka denizci dostlar da Messina akıntısı, gel git, marina paraları, demirleme yerleri hakkında pek çok konu aktaracaklardır. İnanıyorum ki bu konu hepimize yeni bir kaynak oluşturacak.

Şimdiden her şey kolayına olsun dostum..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#37: 07 Eylül 2017, 11:49:15

ve üç; ulvi sebep gerekmiyor cümlesi dahi ulvi sebep için, gerçekten inandığı için yola çıkanlara zaten kinaye ile lafı dokunduruyor. Ne derseniz deyin beni kimse inandıramaz aksine. Ulvi sebep olsaydı daha iyi olurdu diye bir fikir yazılamaz öyle mi şimdi? Örnek: Ben bu ikinci seyehati kendimi bir kez daha dinlemek, anlamak, ruhumla başbaşa kalmak için yapacağım.. Bu ulvi sebep neden küçümseniyor..

Bilmiyorum ama ben hiç öyle algılamadım denilenleri. Neden Ulvi sebep olsaydı daha iyi olurdu diye görüş yazılamasın ki, asıl bunu anlamadım. Bir ulvi neden olaydı daha iyi olabilir miydi? Mümkün... Adamın biri Soma 301 adlı  kanosuyla kürek kürek Türkiye eylemi. Tamamlayamadı. Ama şahaneydi.

Bilmiyorum, anlamadım.
  • IP logged

T
  • *
#38: 07 Eylül 2017, 12:16:44
Niye ?
Ne gereği var ?
Sen manyak mısın ?
Ne gereksiz işler...
Hem de bununla mı?/böyle mi?

Bu tür "maceraya" çıkanların hepsinin karşılaşması son derece doğal olan söylemler. Her zamanda söylenecektir.

Nedenleri herkes için apayrı,

Ulvi dediğiniz, yüce, belki tanrısal bir neden.

Birisi, bir şey uğruna çıkar, hedefi vardır, tanıtmak için, ulaşmak için, iyilik için, duyurmak için, yardım için.
Çok güzel bir sebeptir. Ulvi bir amaçtır.

Diğeri, başka bir şey uğruna çıkar, hedefi vardır, kendini tanımak içindir, kendine ulaşmak içindir, kendi iyiliği içindir, kendini kendine duyurmak içindir, kendine yardım etmek için.
İnsanın kendini tanımaktan güzel sebebimi olur. Tüm yol boyunca, "inanmasa" bile, içinde ki enerjinin, bir başka enerjiye bağlı olduğunu, bunu farkettikçe huzur bulduğunu farkeder.
Bu da ulvi bir amaçtır.

İki durumda da sebep ulvidir.

Tek farkı, baştan sebep gösterirsen, neden diye sormazlar. Haliyle çok kişinin haberi olur. Başardığında, tebrik ederler. Başaramazsan, avutmaya çalışsalarda içten içe, "yapamadı" derler. (umursama)
Sebep göstermezsen, başardığında farkındalığı olan bir kaç kişi haricinde kimsenin umrunda olmaz. Dolayısı ile başarıp başaramaman kimsenin umrunda değildir. Çünkü amaç başarı değildir. Yola çıkmak, orada olmaktır.

Özetle, sosyal psikoloji, insanların ne tepki vereceğini belirler ve basit kelime farklarına dayanır.

Mutlu mu olmak istiyorsun,

Böyle bir şeyler yapıyorsan, kendin için yap, huzuru bulmak için, kimsenin köstek olmasına izin verme.
Yolun sonunda başarısızlık yoktur aslında. Aksine bir başkasının ulaşamayacağı, doğru noktaya ulaşmış olursun...

sih गुरु abhirat tan kaan   ::)
  • IP logged

B

Burak Doneray

#39: 07 Eylül 2017, 12:19:01
Alın size ulvi sebeb Anglo saxon mantığıyla :The greatest pleasure in life is doing what people say you cannot do. Gidemezsin Ersin Yapamazsın Dilek .Keyifli seyirler ikinizede.
  • IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#40: 07 Eylül 2017, 12:20:51
Yahu Dilek, benden bahsediyoruz. Hangi kinaye? Ne zaman, kime dokundurmuşum? Hele ki sana, mümkün mü yahu???

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#41: 07 Eylül 2017, 12:56:55

Medyatik bir gezi olacak. Teknede dört adet kamera olacak ve seyir şartları , yaşanan zorluklar an be an kaydedilip, bir sonraki gün medyaya servis edilecek. Sponsorlu bir gezi olacak.

Bence bu gezinin görünür amacı yukarıdaki cümlede anlatılmış.

Ulviyete gelince, bu uzun seyirde yalnız, denizle, rüzgarla, dalgayla başbaşa kalındığında kendiliğinden ortaya çıkacaktır.

Ne güzeldir o uzun seyirler; kişi kendiyle başbaşa kalır.
İç dünyasıyla hesaplaşır, çevresini, geçmişini, geleceğini, yaşamını her yönüyle değerlendirebileceği ender durumlardır.
Kara yaşamında çok önemli gibi görünen bazı durumların aslında hiç de öyle olmadığını farkeder..
Evrende ne kadar bir cism olduğunu farkeder..

Evet, evet.. ulviyet kendiliğinden gelişecek...

Şimdi iyice kıskandım Ersin Reis'i..
Dilekcim, seni de kıskanmıştım.. :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#42: 07 Eylül 2017, 13:10:25
Hepsi bu kadar Eyüp abi.
  • IP logged

• *
#43: 07 Eylül 2017, 13:19:30
Her daim keyfince yaşamanı dilerim Ersin. Gönlünce olsun her şey. Bize de takip etmek izlemek kalsın.
  • IP logged

• *
#44: 07 Eylül 2017, 13:23:38
Pek inanamasam da haydi bakalım selametle Ersin. :)
  • IP logged

Yukarı git