Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Allahın sopası ..

• *
Ynt: Allahın sopası ..
#15: 30 Ağustos 2017, 21:08:10
Mandarları havuzluğa getirmek kolay , tekne güzel tekne ancak fiyat pahalı biraz Ersin. 25000 gibi istemesi lazım. :)

Verirse o parayı , sen al tekneyi pişman olmazsın, seninkini de ver arkadaşına , canın istedikçe binersin. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 30 Ağustos 2017, 21:11:09 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#16: 30 Ağustos 2017, 22:25:35
Ersin Reis,

Sizinle tanışma fırsatım olmadı, ama soğutucu ve CTP (cam takviyeli plastik) tekne konularındaki "rahatsız edici" samimi yazılarınızı okudum.
Şimdi bu sanal samimiyetten yola çıkarak, eğer ki ctp telne alırsanız, sizin bir sonraki yazınızın mealini tahmin edeyim:
 - denizcilik camiası beni affetsin, KANDIRILDIM.

Bunca "tatta gayık" aşkından sonra sizi ancak bu cümle kurtatır 😉
  • IP logged

B

Burak Doneray

#17: 30 Ağustos 2017, 22:48:06
Erkan reis Ersin ile tanışmanız lazım şu an fanatik ama asla kandırıldım demez.Dese dese haklıymışsınız arkadaşlar fiber tekne biz ölümlüler için yeteri kadar sağlam ve denizciymiş der.
İnatçıda olsa tanıdığım en açık sözlü adamlardan bir tanesi.
Birde benim tekneme hiç laf söylemedi bugüne kadar söylerse lafım hazır zaten (teknemdeki ahşabtan iki tane tayomar yapılır derim susar)😀 Benim kendisinden beklentim fiber tekne alıp ağaç kaplayacak ve sintinem hiç su yapmıyor diye bize caka satacak .

Selamlar.
  • IP logged

• *
#18: 30 Ağustos 2017, 22:50:36
Sevgili Erkan reis,, ( çatla emi dede reis.. )

Ben de sizi gıyabınızdan tanıyorum. Sanırım Orion yatçılığa şu anda internette satışta olan omurga ahşap tekneyi siz yaptırmışsınız.

Efendim , bira önce arkadaşım ile görüştüm. Haftaya gelip bakacak. Sahibini aradık, tekeyi opsiyonladık..

Perşembe günü arkadaşım Bodrum dan gelip , tekneye bir de kendisi bakacak. Artık gerisi kendilerine kalmış.

Dün gece tekneyi incelerken aklıma bir muziplik geldi . Kazara ben alacak olsam ne olurdu diye..

İşin komiği oltaya beni en iyi tanıyan Bülent takılmış iyi mi..?

Çember yapacaklarmışta,,... Sen gel İstanbula sorucam ben çemberi sana.. :)

Ancak bir konuyu da belirtmeden geçemeyeceğim. Bendeniz fiber tekneye karşı değilim efendim. Mesela Marmariste bir west sail var. Sahibi bütçemi aşan bir fiyatla satışta. Geçen fuarda da şahsen tanıştık. İstediğim fiyata verse bir dakika düşünmem alırım.

Ben , fiber olsun çamurdan  olsun, fiber hiç bakım gerektirmez, marka tekne al hemen satarsın, değerini kaybetmez gibi klişelere tepkiliyim.

Ben mümkün olduğunca farklı alternatiflerin de olabileceğini anlatmaya çalışıyorum sadece.

Ahmetin 29 ayak Hunteri de ben  bulmuştum naçisane..

Markoni armaya da fiber tekneye de , buzdolabına da karşı değilim efendim.

Dediğim gibi farklı alternatif ve çözümler var ... Bir de bu işin bir felsefesi var.

Bir muziplik yapayım dedim..  Kusura bakmayınız..

• IP logged

• *
#19: 30 Ağustos 2017, 22:59:35

marka tekne al hemen satarsın, değerini kaybetmez gibi klişelere tepkiliyim.

Maalesef öyle Ersin , bu marka tekneler (3-4 marka) bir zamanların Tofaş kuş serisi gibi.
Aynı boyda olanlar senin teknenden de benim teknemden de daha çabuk satılıyorlar.
Garip ama gerçek bu. ???
  • IP logged

B

Burak Doneray

#20: 30 Ağustos 2017, 23:09:01
Erkan reis Ersin ile tanışmanız lazım şu an fanatik ama asla kandırıldım demez.Dese dese haklıymışsınız arkadaşlar fiber tekne biz ölümlüler için yeteri kadar sağlam ve denizciymiş der.
İnatçıda olsa tanıdığım en açık sözlü adamlardan bir tanesi.
Birde benim tekneme hiç laf söylemedi bugüne kadar söylerse lafım hazır zaten (teknemdeki ahşabtan iki tane tayomar yapılır derim susar)😀 Benim kendisinden beklentim fiber tekne alıp ağaç kaplayacak ve sintinem hiç su yapmıyor diye bize caka satacak .

Selamlar.

Fanatik demişim Romantik olarak değiştiriyorum.😀
  • IP logged

T
  • *
#21: 30 Ağustos 2017, 23:10:42
Sabah okudum, bir harf bile yazmadım.  8)
  • IP logged

B

Burak Doneray

#22: 30 Ağustos 2017, 23:52:59
Ersin Fransada bir arkadaşım satıyor Rustler 31 senin Tayomardan sonra alacağın tekne bu bence.1982 Yapımı ismi Lolita 3 senedir satışta 45k fiyatı yüzünden satılmıyor.

• IP logged

• *
#23: 31 Ağustos 2017, 00:14:28
Ersin Fransada bir arkadaşım satıyor Rustler 31 senin Tayomardan sonra alacağın tekne bu bence.1982 Yapımı ismi Lolita 3 senedir satışta 45k fiyatı yüzünden satılmıyor.

Burak , 45k ne?
  • IP logged

B

Burak Doneray

#24: 31 Ağustos 2017, 00:19:04
Avrupa lirası Öcal abi
  • IP logged

• *
#25: 31 Ağustos 2017, 00:27:46
Temelinde güzel tekne , bu parayı niçin istediğine bakmak lazım .
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#26: 31 Ağustos 2017, 01:08:19
Gel sana bi bavaria neyim alalım. Kasma bu kadar:)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

B

Burak Doneray

#27: 31 Ağustos 2017, 02:08:06

50 tane yapılmış tam klasik işte Holman North sea 24 modelinin fiber versiyonu .Meraklısı alır ama yurtdışında da bu boydaki teknelerin  bu fiyata satılması zor.Bizim ülkemizde de 12 metrenin altı teknelere burun kıvıran bir zihniyet var ne marka olursa olsun. Büyük teknenin statü olarak görüldüğü bir yüzyılda yaşıyoruz malesef.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2017, 02:19:21 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#28: 31 Ağustos 2017, 02:54:10

50 tane yapılmış tam klasik işte Holman North sea 24 modelinin fiber versiyonu .Meraklısı alır ama yurtdışında da bu boydaki teknelerin  bu fiyata satılması zor.Bizim ülkemizde de 12 metrenin altı teknelere burun kıvıran bir zihniyet var ne marka olursa olsun. Büyük teknenin statü olarak görüldüğü bir yüzyılda yaşıyoruz malesef.

Boydan ziyade , donanım ve ekipmanları nın kondüsyonunu kastetmiştim.
Gövdede birşey olmasa da ; Yelkeni ,arması,tankları ,motoru ,elektroniklerinin modası geçmesi vs. Derken bir masraf isteyebilir bu yaşta bir tekne , onagöre hesaplı almak lazımki rahat masraf yapabilesin üzerine.
Hepsi düzgün ise parası birşey değil , okyanusa gidecek adamlar için  tam biçilmiş kaftan bu tekne .
Yine ; Boydan dolayı değil ama dış yaşam mahallinin ufaklığından dolayı  kıyılarımızda yazlık gibi teknesini kullanan , orsa seyirle her sene güneyden yukarı tırmanmak zorunda olan yurdum insanlarını düşündürebilir. Ağır tekne bunlar , orsa seyirde zor  oluyor yapısından dolayı.?0-?
Bilmeyen ve amacına uygun kullanmayacak birisi alırsa oynar sağı solu ile tekneye yazık ta olur hem. Bir klasik o.!
Nereden bulacan Mustafa Ertör reis , sen, ben gibi alıcıları. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2017, 03:10:20 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#29: 31 Ağustos 2017, 03:07:09
Şurada biraz makul fiyata bir tane var , o nedenle de sormuştum niçin istiyor 45K diye.

http://www.yachtingmonthly.com/reviews/yacht-reviews/used-boat-rustler-31
  • IP logged

Yukarı git