Ya bir de, yine terkettik denizi, iyi mi
Ben hümansit olmadığımı 2011 senesinde Koçtaş'ın kasasında beklerken farkettim. Şaşırdım ve rahatladım
SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Laf lafı açınca böyle oluyor Tiryaki reis
Ben hümanist olmadığımı tesadüfen öğrendim. Kavramın aslı ile kendi zannettiğimi kıyaslayınca ortaya çıktı
Kendisinin ne kadar hümanist olduğunu merak eden varsa aşağıdaki linkten test edebilir. Maalesef test İngilizce, ama öyle ileri seviye İngilizce gerekmiyor soruları anlamak için.
https://humanism.org.uk/humanism/how-humanist-are-you/Ben kavramları esası anlamak ve usulde hata yapmaktan olabildiğince kaçınmak için çok irdelerim, mesleki hastalık
Bunun için bir fıkra vardır iki tarlanın sınır çizgisindeki öküz ile ilgili:
İki tarla sınırında duran bir öküz , A tarlasından beslenip tezeğini ise B tarlasına bırakıyormuş. A tarlasının sahibi buna itiraz etmiş. Öküz benden besleniyor ama gübresi sana kalıyor diye serzenişte bulunmuş. Bari demiş , sütünü ben sağayım. B tarlasının sahibi buna hemen itiraz etmiş , olurdu olmazdı derken iş kadıya kalmış. Varmışlar kadının katına , dertlerini anlatmışlar. Burada genelde sohbet de durup dinleyenlere , onların fikri sorulur. Ben arada girdiğim sınıflarda sorarım kimisi A tarlası sahibi alsın der, kimisi B tarlası sahibi, kimisi de paylaşsın. İşi bilenler hiç sesini çıkarmaz. Genelde kent kökenli kişiler öküzün kısırlaştırılmış erkek sığır olduğunu bilmez. Bu hakikatin farkında olmayanlar görünüşte mantıklı , üzerinde bol bol konuşabilecekleri ama uygulamada hiç karşılığı olmayan bir sürü laf sarf eder, vakit harcar. Halbuki işin esası yani , "öküz" kelimesinin esasını bilseler mantıklı ama faydasız usuller üzerinde kafa yormayacaklardı.
Dediğim gibi benimkisi meslek hastalığı, mecrasından uzaklaştırdı isem konuyu af ola
Saygılar.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi