Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: FUNADAMA "Pula-İstanbul"

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: FUNADAMA "Pula-İstanbul"
#15: 19 Ağustos 2017, 02:57:12
Onca muhabbetin üstüne tam oldu Irfan'im
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Bilen bilir
#16: 19 Ağustos 2017, 10:01:07
İrfan biraderim seni tebrik ediyorum :)xx

Tam benlik işler yapmışsın .Abin bu durumlarda 40 kez pert olurdu herhalde. ;D

Bu ve benzer anıları okudukça neden benden sadece marina kaptanı deryası olur cevabı

kendinden ortaya çıkıyor  8)
  • IP logged
DeDe

• *
  • Selamlar
#17: 19 Ağustos 2017, 11:10:14
İrfan Reis ben o ifadeyi bazen yaradana sığınıp işi yapmak anlamında kullanmıştım. Siz doğru olanı yapmışsınız. Keyifle kullanın teknenizi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#18: 19 Ağustos 2017, 11:28:45
İrfan Reis ben o ifadeyi bazen yaradana sığınıp işi yapmak anlamında kullanmıştım. Siz doğru olanı yapmışsınız. Keyifle kullanın teknenizi

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İlk gördüğünüz an bu benim kısmetim dersiniz ya bazen benimki işte tam o hesap. Aynen söylediğiniz anlamda oldu. Teşekkürler.
  • IP logged

• *
#19: 19 Ağustos 2017, 11:33:30
Yolda Koray'a gidip tekneyi görelim sonra bir otele geçelim dedim ama hiç oralı değil bizim otelde ne işimiz var deyip kestirip attı.

Gece yarısı tekneye vardık. Güvenlikten tekne ismini söyleyip geçtik.

İlk yaptığımız şey teknenin içine ışık vermek için panoyu kurcalamak oldu. Ana şalterlerin plastik kırmızı anahtarlarını bulamadık. Eski tekne sahibine yazdık. Panonun altındaki gözde diyor. Yok bulamadım. Geçici bir çözümle tornavida sıkıştırıp elektriği verdik. 220 voltu pedastala bağlayıp elektrikli ısıtıcıyı çalıştırdık. Yavaş yavaş sıcaklık artı derecelere ulaşır diye umut ediyoruz. Sonrasında nemi yaptık. Tabiki aşağıdaki şişeyi açtık. Tekneyi görmeye gittiğimizde gözümüze kestirmiştik. Saolsun Ender'de hep o şarapı sen içeceksin demişti.

Ertesi günümüz salmanın üzerindeki onlarca katmanı temizlemek ile geçti. Kaç tane zımpara ucu harcadık inanın bilmiyorum. Hava 5-10 derece aralığında olsada şansımıza güneş var.

Eski ve işlem sonrası hali bide benim halim

2.gün saildrive ın yağını boşalttık zehirli için bantları çektik. Gidip zehirli boya aldık. Sadece seajet in 032 modeli vardı. Bilmediğimiz bir marka ama olsun şimdilik idare eder diyerek aldık. (Türkiyeye dönünce fuarda standlarını gördüm konuştuk. 032 modellerinin düşük model olduğunu ögrendim)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#20: 19 Ağustos 2017, 18:00:23
Sonra ?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#21: 19 Ağustos 2017, 21:21:49
İrfan reis merak ve heyecanla takipteyim büyük iş becermişsin.
Tebrikler...
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#22: 20 Ağustos 2017, 11:01:41
İrfan'cığım,
Martı marinada tekne karaya alınacak.Bir arkadaş ile anlaştık ve İzmire döndüm.
Tekne pazartesi karaya alınmış,adam telefon ediyor ''abi senin salmanın durumu iyi değil''
''ne,nasıl iyi değil,bir yere çarpmadık etmedik,ne demek iyi değil''
''Abi yani kabarmış, tamamen indirmek lazım,anlaşmada bu yoktu''
''oğlum salmayı falan indirme ,ben geliyorum''deyip Martı marinanın yolunu tutuyoruz.
İş yerinden arkadaşım Bilgin ve ben teknenin başına gelince manzara aynen senin salmadaki manzara.Meğerse indirmek dediği de tamamen temizlemekmiş.İki kişi bir giriştik o sinirle.
Ertesi akşam üstü salma cillop gibi oldu.
Adam sahiden sahiden salmayı söküp indirecek sandıydım  :D
Tamamen parlattık ve de aseton(tiner olmazmış dediler,nedeni tinerde yağ varmış) ile silerek astar boyaya hazırlamış idik ?0-?
  • IP logged
DeDe

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#23: 20 Ağustos 2017, 18:43:19
Bana anlatabildiğinden daha detaylı tabii. Çok ilginç ve öğretici. Ders alıyorum hikayenden. Ve çok takdir ettim gayret ve sebatını.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#24: 23 Ağustos 2017, 10:39:16
Hadi devam.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

E
  • *
#25: 23 Ağustos 2017, 13:15:52
Duyduğum en güzel tekne alım hikayelerinden.Devamını bekliyoruz İrfan'cım
  • IP logged

• *
#26: 23 Ağustos 2017, 15:28:57

Geçtiğimiz şubat ayına gitti aklım.Zellodan her akşam teknenin durumu , yaptığınız hazırlıklar,aksi giden konuların sen ve Koray tarafından aktarılmasını hatırladım.Tekneyi görme ve sonrasındaki alış ise ayrı bir maceraydı zaten.
Of diyordum kendi kendime Nasıl sonuçlanacak bu iş.Sonrası yola çıkış ,sürekli şansınıza kafadan gelen rüzgarlar,olumsuzluklar.Hava durumunda dolayı tekneyi bırakıp gelmeniz.Nihayet 2. bir seyirle ülkeye ulaşmanız.
Senin adına senin kadar Mutlu olmuştum.Kazasız belasız,kırımsız gelmene.
Şimdi bu seyirin detaylarını okuyoruz, keyifle.
Yeni evinde herşey gönlünce olsun kardeşim, selametle.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
#27: 24 Ağustos 2017, 11:19:29
Devamı fırsat buldukça gelecek hatta seyir sonrası anlatım bitmeyecek. Geldiğinden beri yaptıklarım ve yapmayı planladıklarımıda anlatacağım.

Hikaye çok anlayacağınız.

Mesala önümüzdeki 10 günde güverte teaklerini ve iç tavan döşemelerini sökeceğim. Detaylı anlatımlar malesef zamansızlıktan dolayı daha sonra olacak.
  • IP logged

• *
#28: 24 Ağustos 2017, 12:01:37
Söktüğün tiklere talibim..
  • IP logged

• *
#29: 24 Ağustos 2017, 12:15:26
Parçalanmadan çıkmıyorlar.

Parça ahşabı ne yapmayı planlıyorsun?
  • IP logged