Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Teknede Dürbün Seçimi

• *
Ynt: Teknede Dürbün Seçimi
#15: 14 Ağustos 2017, 15:05:21
Ali dürbün olmaz ise olmaz.. Emin ol. Benim dürbünüm bu seyirde kırıldı çok sıkıntı çektim.
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#16: 14 Ağustos 2017, 15:22:19
3-5 millik bir uzaklığa, özellikle navigasyon amaçlı dürbünle bakmaya bana göre gerek yok. Elinize kerterz pusuanızı alırsınız ve bakarsınız. genç kızları gözetlemek iiyi bir fikir olsa da denizde uzaktaki bir geminin   adını okumak için veya hava karardıktan sonra bir ada burnunu görebilmek için iyisi gerekir fikrindeyim . 
  • IP logged

• *
#17: 14 Ağustos 2017, 15:22:32
Ali dürbün olmaz ise olmaz.. Emin ol. Benim dürbünüm bu seyirde kırıldı çok sıkıntı çektim.
Ersin haklısın,olmazsa olmaz olduğu için teknede var,ama on bin tl bandında bir dürbün gereksiz diye düşünüyorum,neticede gittiğimiz yerler belli:)dürbünün üzerinde pusula filan gereksiz şeyler bana göre :)hangimiz pusulla kullanıyoruz.
Kaybettin,çaldırdın otur ağla :) ucuz yolu bişiy olursa koymaz :)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
    • KUTUP YILDIZI
#18: 14 Ağustos 2017, 15:31:28
3-5 millik bir uzaklığa, özellikle navigasyon amaçlı dürbünle bakmaya bana göre gerek yok. Elinize kerterz pusuanızı alırsınız ve bakarsınız. genç kızları gözetlemek iiyi bir fikir olsa da denizde uzaktaki bir geminin   adını okumak için veya hava karardıktan sonra bir ada burnunu görebilmek için iyisi gerekir fikrindeyim .

Yazdıklarımdan bunu çıkardığınıza şaşmam mı gerek kızmam mı gerek karar veremedim.
Bravo diyeyim geçeyim bari.
  • IP logged
ВЛАДА / TEOS

• *
    • instagram
#19: 14 Ağustos 2017, 15:36:00
Ben dürbün teknede olmazsa olmaz diye düşünüyorum ama bütçe olarak 500-750 TL arasında ürünler bakıyorum. Yukarı çıkmaya başlayınca işin ucu kaçıyor.
retikül ve pusula çok da kullanacağım özellikler değil ama yine de illa işe yarar diye düşünüyorum... özellikle retikül sayesinde mesafe ölçümü yapabilirim. 
Evet, coğrafi yapılar için zaten chartplotterdan ölçmek daha kolay ama ilerideki bir tekneyi ya da başka yüzen bir cismin mesafesini ölçmek gerekebilir diye düşünüyorum...
Bana denizin üzerinde yüzen ilerdeki beyazlığın usturmaça mı bot mu yoksa yardıma ihtiyacı olan bir insan mı olduğunu gösterse yeter... sonuçta çoğunlukla sabit haritada belirli hedeflere değil yüzen cisimlere bakacağım sanıyorum...

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

e

erdal duran

#20: 14 Ağustos 2017, 15:42:11
Teknemde dürbün vardı ama hiç ihtiyaç duyup kullanmadım. Deneme için bakayım dedim, doğru dürüst bir şey göremedim. Zoomlama bir dert sallantı ayrı bir dert. Belki de benim yeteneksizliğim. Bence alacaksanız bari Türk malı olsun (yanlış anlaşılmasın Türk üretimi demek istedim ;D). Aselsan'ın dürbünlerini deneyen oldu mu?
  • IP logged

• *
    • instagram
#21: 14 Ağustos 2017, 22:03:28
Teknemde dürbün vardı ama hiç ihtiyaç duyup kullanmadım. Deneme için bakayım dedim, doğru dürüst bir şey göremedim. Zoomlama bir dert sallantı ayrı bir dert. Belki de benim yeteneksizliğim. Bence alacaksanız bari Türk malı olsun (yanlış anlaşılmasın Türk üretimi demek istedim ;D). Aselsan'ın dürbünlerini deneyen oldu mu?
Erdal Reisim,
Siz söyleyince Aselsanın sayfasına girdim ama dürbün göremedim... termal kameralar var ama dürbün yok...

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

e

erdal duran

#22: 14 Ağustos 2017, 22:28:21
Erman reis özür dilerim, yanlış hatırlamışım. Bir ara gece görüş dürbünleriyle ilgilenmiş ve araştırma yapmıştım, o zamandan aklımda yanlış kalmış :-[.
  • IP logged

e

erdal duran

#23: 14 Ağustos 2017, 22:29:46
Ama gece görüş dürbünü arayan reislerin aklında olsun ;D.
  • IP logged

• *
#24: 15 Ağustos 2017, 00:55:24
Erman cım ben de Alman ordusunda denizaltıcıların kullandığı cinsten acayip özelliklerde bir şey var , birde 6x35 hafif bir (iyi marka japon) dürbünüm var , şu balıkçı straforu mu adam mı filan bakarken en çok onu kullanıyorum.
Bu sularda tercihin çok güzel al onu. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2017, 00:58:27 Gönderen: Öcal Turan »

• *
    • instagram
#25: 15 Ağustos 2017, 11:30:14
Erman cım ben de Alman ordusunda denizaltıcıların kullandığı cinsten acayip özelliklerde bir şey var , birde 6x35 hafif bir (iyi marka japon) dürbünüm var , şu balıkçı straforu mu adam mı filan bakarken en çok onu kullanıyorum.
Öcal abi japon dediğiniz hangisi acaba?

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#26: 15 Ağustos 2017, 12:19:07
Öcal abi japon dediğiniz hangisi acaba?

Ölçüyü yanlış yazmışım özür dilerim. 7 x 35 Minolta marka. E Bay dan 100 usd ye almıştım.

Al onu derken kastettiğim şu East Marin in sattığı marka idi. :)
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#27: 15 Ağustos 2017, 16:23:22
7x50 lens olarak insan gözüne en yakını olduğundan dolayı deniz sporlarında kullanılması önerilir.. Ben yıllardır 7x50 lensli dürbün kullanırım. Zaten çeşitli markalara bakınca da bu lensin marin olarak adlandırıldığını göreceksiniz..
  • IP logged

• *
    • instagram
#28: 15 Ağustos 2017, 16:41:34
7x50 lens olarak insan gözüne en yakını olduğundan dolayı deniz sporlarında kullanılması önerilir.. Ben yıllardır 7x50 lensli dürbün kullanırım. Zaten çeşitli markalara bakınca da bu lensin marin olarak adlandırıldığını göreceksiniz..
Dilek reisim, o konuda kararım netleşti. Sizin kullandığınız veya önereceğiniz bir marka/model var mıdır?

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#29: 15 Ağustos 2017, 16:50:59
Bushman benim kullandigim..marin hali.. ama tabi bütçe olsa zoomlu ve pusulalı modelleri alirdim

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

Yukarı git