Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Enes Save'nin Çabası, Başarısı.

• *
Ynt: Enes Save'nin Çabası, Başarısı.
#15: 12 Ağustos 2017, 11:18:50
Tebrik ediyorum..Bütün çabanın,çilenin,inadın ve başarının sana  ve dolayısıyla bize katkısını, sonuçlarını dinlemek isterim Enes kardeşim.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

• *
#16: 13 Ağustos 2017, 07:41:23
Dost acı söyler.. Enes in yaptığı bu büyük iş ne yazık ki gereken ilgi ve desteği sağlayacak pazarlama faaliyetleri yapılmadığından böyle oldu.

Adım gibi eminim ki Enes , seyir planlaması için ayırdığı onfa bir zamanı bu iş için ayırmadı. Sadece face de bir iki resim . Instagram hesabı var mı bilemiyorum bu seyirin.

Oysa süremli yayın ve fotoğraflar ile çok amatörce de olsa bunlar yapılabilse çok daha ilgi çekici olurdu.

Böyle büyük bir iş bu açıdan bakıldığında heba oldu gitti.

Enes, kendisi istemese de bir misyon sahibi oldu.

" teknenizin kıçında gezdirdiğiniz bot ile ben durmadan  Tüm Türkiye kıyılarıni gezerim "

Demek ciddi bir iddadır. Üstelik enes allkah sağlık versin 18 lik delikanlı da degil.

" Eee gitti de ne oldu ???"   Diye düşünürseniz yanlış düşünmüş olursunuz.

Belki de hiç kimse Enes in yaptığını yapmaz ,yapamaz. Ama bu gibi " büyük iş" ler insanların ufkunu açar ve cesaretlendirir.

Adam bot ile neler yaptı ben de kendi teknem ile daha uzun seyirler yapabilirim gibi ...

Iste o yüzden bu aksiyonun çok daha ses getirici bir şekilde tasarlanması gerekirdi.

Neyse kısmetse bir sonraki sefere diyelim..
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#17: 13 Ağustos 2017, 11:33:00
Adam bu işi kendi için yaptı..
kendi sınırlarını gördü, zevk aldı, mutlu oldu vb..
başka bir misyon yüklemeye gerek yok.
  • IP logged
><(((º>

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#18: 13 Ağustos 2017, 16:50:31
İnanılmaz bir iş.. üzerine söz olamaz.. ayakta alkışlıyorum..

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
  • Kon Tiki
#19: 13 Ağustos 2017, 19:07:42
 :)xx :)xx :)xx :)xx

Gönülden tebrik ediyorum. 12 metre tekneyle 50 mil yapınca ne hale geldiğimi düşündükçe aklım 1200 mili almıyor.
  • IP logged

• *
#20: 14 Ağustos 2017, 08:35:27
Klasik muhabbetler..

Yahu adamın teknesi batıyor 45 gün denizde kalıyor, bundan bir kitap, bir sürü röpörtaj , bir film çıkarıyorlar.

Bu bir sektör. Bu işler dünyada artık amatörlerce bile çok profesyonel şekilde yapılıyor. Her türlü imkan mevcut.

Dediğim gibi siz bir idda sahibi olmasanız da yaptığınız iş bir idda ortaya koyar.

Bu açıdan bakıldığında Enes in yaptığı iş  çok sınırlı kaldı diyorum. Emes in yaptığı işin yeterince duyurulamadığını anlatmaya çalışıyorum. Kuru kuru tebrikler, yok kendi sınırını test etmiş v.s.

Bu büyük iş her gün takip edilmeli, kayıtaltına alınmalı ve mecralarda duyurulmalı idi. Böyle olunca sponsor da bulunurdu. Kıçtan takma motorunun hiç karaya çıkmadan bin mil kullanıldığını bilmek bu firma için bir değer değilmidir?

Bu firmadan katkı sağlansaydı fena mı olurdu. ? Daha bir sürü sponsor bulmak mümkün. En kötüsü UK sailsten rica ederdik yelkenini yapardı , enes yeni kataloglarında yer alırdı, filan filan..

Yazık oldu yazık..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#21: 14 Ağustos 2017, 11:05:44
Klasik muhabbetler..

Yahu adamın teknesi batıyor 45 gün denizde kalıyor, bundan bir kitap, bir sürü röpörtaj , bir film çıkarıyorlar.

Bu bir sektör. Bu işler dünyada artık amatörlerce bile çok profesyonel şekilde yapılıyor. Her türlü imkan mevcut.

Dediğim gibi siz bir idda sahibi olmasanız da yaptığınız iş bir idda ortaya koyar.

Bu açıdan bakıldığında Enes in yaptığı iş  çok sınırlı kaldı diyorum. Emes in yaptığı işin yeterince duyurulamadığını anlatmaya çalışıyorum. Kuru kuru tebrikler, yok kendi sınırını test etmiş v.s.

Bu büyük iş her gün takip edilmeli, kayıtaltına alınmalı ve mecralarda duyurulmalı idi. Böyle olunca sponsor da bulunurdu. Kıçtan takma motorunun hiç karaya çıkmadan bin mil kullanıldığını bilmek bu firma için bir değer değilmidir?

Bu firmadan katkı sağlansaydı fena mı olurdu. ? Daha bir sürü sponsor bulmak mümkün. En kötüsü UK sailsten rica ederdik yelkenini yapardı , enes yeni kataloglarında yer alırdı, filan filan..

Yazık oldu yazık..

O kadar değil, motor bakımlarını bildiğim kadar ücretsiz yaptılar, CNN'den NTV'ye her yerde haber oldu. Pek çok dergi ve gazetede söyleşiler yayınlandı.En ama en önemlisi, yerel basın ilgi gösterdi.Yerel basının ilgi göstermesi çok önemli. Siz Istanbullular bilmezsiniz ama Anadolu'da yerel basın çok okunur ve çok etkilidir. Bu, merak-macera- yeni ufuklar ruhunun sıradan-gündelik yaşamın dışına çıkmamış insanlara bir nebze bulaşmasına yol açmış, onları azıcık dürtmüştür  diye düşünüyorum.

Elbette daha çok şey yapılabilirdi. Üstelik yine bildiğim kadarıyla Enes bu işin peşini bırakmıyor, devamını getirecek.
Ama şunu da atlamamak lazım, eğer bu iş İsveç'de yapılmış olsaydı, en az haftada bir tv haberi olurdu, bu ayrı bir gerçek.
Öte yandan Ersincim, sahiden kuru kuru tebrik etmedi çok kişi. Elinden geldiği kadar katkıda bulundu. Örneğin reislerimizden biri, Alanya-Mersin arasındaki neredeyse bütün lojistik desteği sağladı. Biri, günlük -hatta saatlik- hava durumu bilgisini geçti. Herkes bir ucundan tuttu tutabildiği kadar.

Ben senin demek istediğini anlıyorum, bunu-benzer görüşleri- Enes'e de Alanya'da anlattıydım. O da kişisel olarak yapabileceklerini yaptığını söylemişti.

Belki de denizcilik camiası, yani her birimiz, yeterince destek olmamışızdır. Belki de uzaktan helal olsunla geçiştirmişizdir. Burada eksik bulunacak kişi Enes değil, Türk denizcilik camiasıdır. 15.000 tekne sahibinin hemen hepsinin sosyal medya hesabı var. Kaç tanesi sayfasından duyurdu bunu? Kaç video paylaştı? Çok ama çok az. Bırak paylaşmayı, bu kadar önemli bir işi kendi arasında kaç defa hasbıhal etti. Manyak bu adam deyip geçiştirmedi mi çoğumuz? O halde?

Yahu Erden Eruç kaç defa haber oldu Allah aşkına?

Bir de buradan bakalım, derim.

• IP logged
« Son Düzenleme: 14 Ağustos 2017, 11:16:41 Gönderen: Bülent Büyükdağ »
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#22: 14 Ağustos 2017, 12:18:48
Yahu Enesi suçlayan kim.. Ben kendimize kızıyorum. Enesin yaptığı iş çok önemli . Bu ve buna benzer ekstrem sportif olaylar ufuk açıyor. Enes bu şekilde değerlendirilmeli diyorum.

Dediğim gibi Enes in böyle bir misyonu olmayabilir. Mütevazi kimliği ile bundan hoşlanmayadabilir, bunlar ayrı konu. Benim anlatmak istediğim .....

Neyse .. Yapmak lazım.. Enes ile bir proje yapmak şart oldu..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#23: 14 Ağustos 2017, 13:06:52
Yok yok. Öyle birşey demedim. Aklıma gelmedi bile.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#24: 14 Ağustos 2017, 15:02:28
Yahu Enesi suçlayan kim.. Ben kendimize kızıyorum. Enesin yaptığı iş çok önemli . Bu ve buna benzer ekstrem sportif olaylar ufuk açıyor. Enes bu şekilde değerlendirilmeli diyorum.

Dediğim gibi Enes in böyle bir misyonu olmayabilir. Mütevazi kimliği ile bundan hoşlanmayadabilir, bunlar ayrı konu. Benim anlatmak istediğim .....

Bende yeterince faydalı olamadım, bu yaz hastalıklar vs ekstra yoğunluğumuz oldu, normalde çok etkili bulunduğum zelloda bile bulunamadım, azıcık face den takip ettim o kadar.Kusurumuza bakmasın artık Enes Reis.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#25: 14 Ağustos 2017, 15:57:19
Enes karaya çıktıktan sonra arıyorum telefonunu ulaşamıyorum:)

Sanırım kesmedi bu seyir,başka yerlere rota tuttu:)ENES BU YAPARMI YAPAR:)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
    • instagram
#26: 14 Ağustos 2017, 16:22:20
Enes karaya çıktıktan sonra arıyorum telefonunu ulaşamıyorum:)

Sanırım kesmedi bu seyir,başka yerlere rota tuttu:)ENES BU YAPARMI YAPAR:)
Ali reisim telefonu arızalanmıştı şu an başka bir numara kullanıyor geçici olarak

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#27: 15 Ağustos 2017, 10:11:54
... Yazık oldu yazık..
Enes yaptığı şeyden memnun sen olmuyorsun! Adam illa pazarlayacak! :D

Bu tip işlerin bu kadar kısıtlı olduğu memlekette insanlar buna ilgi göstermiyorlarsa bu onların suçu, sen bunu pazarlayıp gözlerine sokuyor olmanın bi değeri yok bence..

bu kültür işi.. öyle pazarlamayla olmaz..
içinde deniz kültürü, merakı, macera hissi filan bişeyler olması lazım ki ilgi göstersinler..
senin allayıp pullayıp "tüketime" sunmanın manası yok.

zamanında Sadun Boro'yu binlerce insanın takip etmesi, dönüşte karşılamasının tek sebebi Hürriyet gazetesinin desteği değildir.

Bülent'in dediği gibi bizim camiada bile Erden Eruç'u bile kimse tanımıyorsa top patlatsan boş.. geçici.. sabun köpüğü..
  • IP logged
><(((º>

n

nuri_kongur

Enes Save'nin Çabası, Başarısı.
#28: 15 Ağustos 2017, 10:48:29
Ben Ersin Reise katılıyorum bu konuda, hedef bu günün yetişkinlerinden ziyade yarının yetişkinlerinde farkındalık oluşturmak burada. Bugünün yetişkinleri kendi sınırlarını tanımlamış ve çok olağan üstü bir şey olmadıkça o sınırları değiştirmez. Ama yarının yetişkinleri henüz kendi sınırlarını belirleme aşamasında ve böyle bedensel etkinliklerden haberdar olup , imkan dahilinde olduğunu farketmesi ileride deniz üzerinde yüzbinlerce lira para bağlamadan dolaşılabileceği fikrine sahip daha fazla insan demek olur.
Aslında daha önce böyle bir etkinlik olmuştu. Hakan Güvenç bey şişme botla Türkiye sahillerini gezmiş ve sonradan bir de tv programı serisi hazırlamıştı. Doğaldır ki, sayı ne kadar az ise insanlar ilk önce çok uçuk bulur böyle şeyleri. Sayı çoğaldıkça doğallaşır. O yüzden farkındalık oluşturmak adına daha fazla ileriye çıkarılması iyi olur.
Hatırlıyorum da, bisiklet sürerken  kask kullanmak gerekliliği çok yabancı bir fikirdi Türkiyede. Bundan on sene önce küçük çocuklar beni kaskla görünce turist sanıp "hello" diyerek arkamdan koşardı. Şimdi yollarda bir çok kasklı bisikletli görüyorum. Deniz yelken zengin işi olarak görülüyor ülkede. Denizde olmanın para işi değil, istek işi olduğu hakikatini anlatmak Enes bey gibi örnekleri ön plana çıkarmakla daha mümkün olacaktır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged
« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2017, 11:01:45 Gönderen: Nuri Kongur »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#29: 15 Ağustos 2017, 11:04:28
Ben Ersine katılıyorum bu konuda, hedef bu günün yetişkinlerinden ziyade yarının yetişkinlerinde farkındalık oluşturmak burada. Bugünün yetişkinleri kendi sınırlarını tanımlamış ve çok olağan üstü bir şey olmadıkça o sınırları değiştirmez. Ama yarının yetişkinleri henüz kendi sınırlarını belirleme aşamasında ve böyle bedensel etkinliklerden haberdar olup , imkan dahilinde olduğunu farketmesi ileride deniz üzerinde yüzbinlerce lira para bağlamadan dolaşılabileceği fikrine sahip daha fazla insan demek olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ersin'in doğru bir şeyi, pata-küte uzun köprüler kurarak anlatmak gibi bir huyu olduğundan (gıcık vereyim dedim) eksik gedik anlaşılması doğal. Ben alıştım bir hayli.

Nuri Reis, Ersin'in dediklerini, sizin dediğinizden farklı bir biçimde algılamadım ben de. Ama bana kalırsa durum, Ersin'in algıladığı kadar vahim değil.

İlkin şunu ortaya koymak lazım; bir kişi bir işi, bir amaç uğruna yapmak durumunda değil. Kişi yalnızca kendisi için bir şey yapabilir. Tüm denizcilik camiası umurunda bile olmayabilir. Bana kalırsa da çok önemli olan sizin vurguladığınız şeyleri kişi bir ödev olarak görmeyebilir. Bireyin topluma yararlı olmak gibi özel bir ödevi olduğunu düşünmüyorum.

Ama altını çizmek gerekir ki, bir camianın- yaşam biçimini- dinsel inanış, politik görüş vs,- başkalarına sevdirmek(dayatmak değil), ilgisini çekmek gibi bir (ödevi  olmasa da) görevi vardır. Biz- deniz camiası- işte bu kolektif görevi yerine getirmede eksik kaldık bu işte. Burada Enes'e ödev ve/veya görev yüklemek yerine, hep birlikte dönüp kendimize bakmalıyız diye düşünüyorum.

Bu açıdan bakıldığında, yani eğer benim söylediklerim doğru ise, evet, yazık oldu, çünkü hep birlikte önemli bir olayı fena halde ıskalamış görünüyoruz.

Enes penceresinden bakıldığında ortada yazık olan bir şey yok, tam tersi muazzam bir başarı var, kanaatindeyim.
  • IP logged

Yukarı git