Ardından sırasıyla, Kapısuyu, Kurucaşile ve Tekkeönü. Kurucaşile ve Tekkeönü'nde güzel barınaklar var. Kapısuyunda ise güzel bir kumsal ve iyi bir dere vardır. Bu kapısuyu eskiden çektirmelerin yapıldığı köy aslında. Bizlerde buralarda kayık yaptırır, tamire buralara getirirdik. Dedem ve dayım çektirmeleri burada yaptırır bakımını buralarda yaptırırlarmış. Artık detaylı bildiğimiz bölge bitti ama gündüz seyri olduğu için navionicsi falan hala açmıyorum, ara sıra sadece hıza ve mesafeye bakıyorum. Sonra güzel bir kahvaltı hazzırladık, deniz çok güzel gece ve sabah seyrinin nimetlerinden istifade ediyoruz. Rüzgar indirip çalkantı başlayana kadar keyfini çıkaralım Karadenizin. Bu arada iyice güneş yakmaya başladı bizde biminiyi kurduk. Benim kayıkta koca bir bimini var, tam açtığımızda ana yelken görünmüyor. Ana yelken görünsün diye pencere açmışlar fakat orayıda güneş panelleri kapatıyor. Bu yüzden genelde kapalı tutuyoruz.
Dün geceden Kemal Tesbihçi Reis aramıştı. Gece bir otobüsünde yer buldum Amasraya geliyorum diye. Nitekim aradı, ben geldim eksik varmı ne alayım diye. Bizde az yolumuz kaldığını limana gelmesini söyledik. Amerikalı biraz rahatladı. Eh ben buradan İnebolu'ya dönerim diye sevindi. Çok işi var ısrarcı olamıyorum daha kayığını karaya alacak. Bu yüzden İstanbul'a kadar gelmesine ısrar edemiyorum. Bu sahil kasabalarında ulaşımda bir sıkıntı. Amasra'dan İnebolu'ya dönmek için, önce Bartın oradan Karabük, oradan Kastamonu ve sonrasında İnebolu, yani dört minibüs değiştirerek yapılacak bir yolculuk. Neyse sabah on buçukta Amasra'ya yanaştık. Kemal Reis iskele de bekliyor. Kısa bir hasbihal ve sohbetten sonra Amerikalı ile vedalaşıyoruz ve bu sefer Kemal Reis ile tekrar yola çıkıyoruz. Hedefimiz Ereğli, yakıt ikmali için. Bu arada Amasra için şahsi kanaatimi paylaşayım. Buraya Karadenizin Bodrum'u derlerdi. Fakat son dönemde Ankara'nın günübirlikçileri ve biraz isminin fazla duyulması neticesinde gönyesi şaştı. Fiyatlar güneyden pahalı, hafta sonu yer bulmak mümkün değil, o eski misafirperver pansiyon evler falan yerini tamamen ticari(!) işletmelerine dönüşmüşler.