Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: İnebolu-İstanbul Seyri

• *
Ynt: İnebolu-İstanbul Seyri
#15: 02 Ağustos 2017, 15:07:27

Ahmet yine keyifle okutuyorsun, kalemine sağlık.Teşekkürler.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
    • instagram
#16: 02 Ağustos 2017, 15:53:27
Ahmet abi kaleminize, elinize, yüreğinize sağlık.. viya böyle..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
#17: 03 Ağustos 2017, 08:41:21
Bu adamlar , ki bir de alaskalısı var bunların, Karadeniz gibi hırçın bir denizden  ekmeğini çıkarmış bir ailenin günümüz kuşağı.

Yaşadıkları bu bölgeyi, denizi , havayı avuçlarının içi gibi bilen adamlar. Hiç bir imkan olmadığı günlerde sadece güneşin doğumundan, ayın batışına , bulutların konumundan denizin rengine bakarak tahmin yürütebilen son kuşak.

Siz hiç , güneş doğarken bulutların konumuna bakıp, saat on birde poyraz esecek diyebilen bir yelkenci ile tanıştınız mı. ? Ya da yeni aya bakıp, bir ay süresince havanın nasıl eseceğini bilen?

Üstelik bu yazdıkları. Bir de seyir yapsanız, kalkıp önünüzü filan ilikleyesiniz gelir. Bunlar bu bilgilerin sahibi olan son kuşak. Bu kuşağın çocuklarının pek deniz ile ilgii de yok.

Yani demem o ki yazdılar yazdılar , yazmadılar bu bilgiler de kaybolup gidecek.

Ahmet ' e yaz yaz diye baskı yapmmın nedeni de budur.

Üstelik muhteşem kalemi de var. Allah vergisi. Bunları yazsın diye verilmiş muhtemelen.

Yaz dostum.. Ellerine sağlık..
  • IP logged
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2017, 21:35:36 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#18: 03 Ağustos 2017, 08:56:12
Bu adamlar , ki bir de alskalısı var bunların, Karadeniz gibi hırçın bir denizden  ekmeğini çıkarmış bir ailenin günümüz kuşağı.

Yaşadıkları bu bölgeyi, denizi , havayı avuçlarının içi gibi bilen adamlar. Hiç bir imkan olmadığı günlerde sadece güneşin doğumundan, ayın batışına , bulutların konumundan denizin rengine bakarak tahmin yürütebilen son kuşak.

Siz hiç , güneş doğarken bulutların konumuna bakıp, saat on birde poyraz esecek diyebilen bir yelkenci ile tanıştınız mı. ? Ya da yeni aya bakıp, bir ay süresince havanın nasıl eseceğini bilen?

Üstelik bu yazdıkları. Bir de seyir yapsanız, kalkıp önünüzü filan ilikleyesiniz gelir. Bunlar bu bilgilerin sahibi olan son kuşak. Bu kuşağın çocuklarının pek deniz ile ilgii de yok.

Yani demem o ki yazdılar yazdılar , yazmadılar bu bilgiler de kaybolup gidecek.

Ahmet ' e yaz yaz diye baskı yapmmın nedeni de budur.

Üstelik muhteşem kalemi de var. Allh vergisi. Bunları yazsın diye verilmiş muhtemelen.

Yaz dostum.. Ellerine sağlık..

:)xx :)xx :)xx :)xx Gerçekten yaz Ahmet reis .
  • IP logged

• *
#19: 03 Ağustos 2017, 10:51:48
"Bunlar bu bilgilerin sahibi olan son kuşak. Bu kuşağın çocuklarının pek deniz ile ilgii de yok. ''

Ahmet'in oğlu Aslan Mustafa yetişiyor babasının tedrisatında.Ķaradeniz seyrinde Burak ve Leo Reislerden de eğitim alıp geçer not aldı.
  • IP logged
BABA TUNCA /YEŞİLKÖY

n

nuri_kongur

#20: 03 Ağustos 2017, 13:12:06

Evet Cide açıklarında güneş doğuyor. Sabah kızıllığı var ve bu poyraz eseceğine dalalet eder. Yani doğu ve kuzey doğu bulutludur. Bu bulut kümesinin içinden güneş bir kızıl yatay huzme ile çıkar. Böyle olduğu zamanlarda güneşin tepeye çıkmasına yakın poyraz rüzgarı indirir. Yani bu gün saat onbir gibi poyraz başlayacak demektir.

Evet ilk sabahımız ve güneş doğuyor. Birde minik video çekmiştim bakalım yükleyebilecekmiyim.

Ahmet Reis bir kenera not ettim, çok teşekkürler.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#21: 03 Ağustos 2017, 15:54:29
Ahmetçiğim kalemine sağlık  :)xx :)xx :)xx
  • IP logged

• *
  • Hep gülelim birbirimize, saygı ve sevgi ile.
#22: 03 Ağustos 2017, 18:20:54
Yaz Ahmet kardeşim. Yaz da okuyalım keyifle. :)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 28 Mart 2019, 21:57:43 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#23: 03 Ağustos 2017, 21:57:12
Bodrum'dayım. Okuyorum, zevkle.

Teşekkürler Abi, Selamlar.

Ahmet Reis takibe devam..

Teşekkürler.

Ahmet Bey çok güzel yazmışsınız, teşekkürler

Ben teşekkür ederim, okuduğunuz için.

Ahmet yine keyifle okutuyorsun, kalemine sağlık.Teşekkürler.

Kenan Abi çok selamlar.

Ahmet abi kaleminize, elinize, yüreğinize sağlık.. viya böyle..

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Erman Reisim çok teşekkürler.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#24: 03 Ağustos 2017, 22:03:24
Bu adamlar , ki bir de alaskalısı var bunların, Karadeniz gibi hırçın bir denizden  ekmeğini çıkarmış bir ailenin günümüz kuşağı.

Akın Reis ve diğerleriyle de tanışamadın daha. Şaka bir yana bayağıdır ara vermiştim sayenizde bende keyif aldım yazmaktan. Birde senin şu babamla sohbet önerin var, bir zamanlar zelloda konuşturmuştuk epeyce, biraz toparlasın da yapalım o işi hatta kayda alır paylaşırız buradan. Selamlar.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#25: 03 Ağustos 2017, 22:05:42
"Bunlar bu bilgilerin sahibi olan son kuşak. Bu kuşağın çocuklarının pek deniz ile ilgii de yok. ''

Ahmet'in oğlu Aslan Mustafa yetişiyor babasının tedrisatında.Ķaradeniz seyrinde Burak ve Leo Reislerden de eğitim alıp geçer not aldı.

İnşallah Mustafa Abi, bizim Mustafa'da , Tunca gibi iyi bir denizci olur. Karadeniz seyrinden sonra biraz ümitlendim açıkcası.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#26: 03 Ağustos 2017, 22:09:07

:)xx :)xx :)xx :)xx Gerçekten yaz Ahmet reis .

Teşekkür ederim Serkan Reis.

Ahmet Reis bir kenera not ettim, çok teşekkürler.

Ben teşekkür ederim, Nuri Reis, Selamlar.

Ahmetçiğim kalemine sağlık  :)xx :)xx :)xx

Selamlar Zafer Abi, teşekkürler.

Yaz Ahmet kardeşim. Yaz da okuyalım keyifle. :)

Selamlar Aziz Abi.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#27: 03 Ağustos 2017, 23:26:16
Kısacık seyri, eski bilgilerle harmanlayıp uzun yazmaya devam. Bir de uzun gezsek ne olur kimbilir. Efendim Cide Gideros Koyu bizim balıkçılıkta batı sınırımız. burdan batıya balıkçılıkta pek geçmezdik. Buraya kadar bölgeyi çok çok iyi bilirdik. Kerempe Burnunu döndükten sonra yokuş aşağı bir iniş başlar .Ta Ereğli'ye kadar Güneybatıya iniş başlar. Cide'yi geçtikten sonra Kumluca ve Gebeş Köylerinin ardından biraz daha batıda Gideros Koyu vardır. Daha önceleri denizden ve karadan defalarca  geldiğim için bölgeden bayağı açık geçiyoruz. Yeri gelmişken koy hakkında kısa bir bilgi paylaşayım. Kıyı yapısı kayalık ve düz olan batı Karadeniz'de  neredeyse geceleyebilecek tek koydur. İçeride her hava da bir miktar solugan olur. Derinlik yelkenliler için uygundur. Girişte doğu burnuna yakın girmek gerekir . Batı burnunda döküntüler vardır. Hatta kayalardan birinin üzerinde bir metre kadar su vardır. Ama ortadan doğuya doğru on metrenin üstünde su vardır. İçerisi iyi demir tutar. Yıldız ve karayel havalarında ağızda dalga yarıntı yapar.Böyle havalarda kayığı dalgaya bindirip, tam yol sörfe kalkıp içeriye atlamak gerekir. İçeriye girdikten sonra yayılan dalgayla  bir müddet gidip manevra yapılır. Eskiden trt tek kanalken , ramazanlarda iftara doğru diye bir program olurdu. İşte o programın başlangıç ve bitişinde bu koyun videosu paylaşılırdı. Benim arşivimde de şöyle şeyler varmış.

• IP logged

• *
  • Selamlar
#28: 03 Ağustos 2017, 23:45:27
Ahmet Reis devamını bekleiiyoruz, sağlıcakla kalın

• IP logged

• *