Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Çam Limanının İçler Acısı Hali

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Çam Limanının İçler Acısı Hali
OP: 31 Temmuz 2017, 00:16:39
İstanbul'un bence en güzel doğal alanı Çam Limanı. Bu sene İki kez gittim ikisinde de 100 metrekare alanda 4 tekne şeklinde demirledik. İlk gittiğinde çok kalabalık olacağını tahmin etmemiştim. Ama bu hafta sonu küçük oğlumun ısrarı neticesinde gitmek gafletinde bulundum. Cumartesi akşam geç saatte barınaktan çıktım ve Çam limanına karanlıkta vardım. Anam o da ne ? Yüzebilen her şey burada. Neyse öyle böyle derken bir yere demirledik. demirleme telaşı bitince etrafa bir baktım o da ne . Plaj kılıklı yerden düğün müzikleri vari bir şey  duyuluyor ama sanki bizde içindeyiz. Davulcu tokmağı kafamıza vuruyor sanki. Neyse ona yapacak bir şey yok. Hemen iki yanımdaki trol teknesi gibi bir cisim var. Anlamsız bir müzik çalarken kamarasının üstünde tepinen tipler, eğleniyorlar mı kavgamı ediyorlar bir müddet anlayamadım.Hemen üç arkamda lüx bir motoryat ve partimsi bir şey yapan amcalar ve teyzeler . Bir ara öyle abartıyorlarki dans ederken denize düşüyorlar ve denize düşeni yukarı bile alamıyorlar. Bir yandaki kayıkta alkol duvarını aşmış ciks abiler , "ana adam düştü lan denize " diyorlar. Bu abilerden biri simit atıyorken kendisi denize düşüyor üç kişi yukarı zor alıyorlar. Servis botlarıyla tam yol gezip sallanan ocaktaki çaydanlığı bile deviren tipler. (Bir daha gidersem bu botlardan birinin balıkçı usulü bir yöntemle takla atmasını sağlamayı ciddi ciddi düşünüyorum.) Allahtan çocuklar kulaklıkları takıp içeride tablet telefon vs. işlerle uğraştıkları için etkilenmiyorlar.Artık gece  12 olunca aldım projektörü başladım müzik gelen teknelerden en yakınımda olan tekneyi taciz etmeye , neyse anladılar kıstılar müziği, daha sonrada daha kıyıya gittiler. Bende benim yüzümden gittiler sanmıştım. Meğersem diğer tarafında "Çokomel" varmış. Ve Ali Ünalan Reis bunları kovalamışmış. Sabah olunca Ali'yi görünce , oturduk konuştuk.Meğer o benden daha yakınmış ve daha fazla rahatsız olmuşmuş.
Neyse sabah bir şekilde oldu ve saat ona doğru yüzme turu tekneleri gelmeye başladı. Buları da denetleyen yada bu sektörden haberdar olan varmıdır bilinmez.Adam geldi 30-40 kişiyi çoluk çombalak attı denize . Ama güvenlik tam can yeleği giydirmiş yüzme bilmeyenlere. zaten o kadar adam  bir anda denizin yüzünü kapladı. Yüzen yüzmeye çalışan, yüzmeyen hepsi denizde.

Neyse bu aylarda ve hafta sonu artık bir daha gitmem herhal
  • IP logged
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2017, 00:19:02 Gönderen: Hasan Toparlak »
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Ynt: Çam Limanının İçler Acısı Hali
#1: 31 Temmuz 2017, 08:15:40
Ahmet bırak çamlimanını filan d iki günde İnebolu dan nasıl geldin onu yaz..
  • IP logged

• *
#2: 31 Temmuz 2017, 08:39:41
Aslında favorim Sivri ada ama Sivri ada,Çam limanından beter,7,8 tane tur teknesi geliyor bangır bangır müzik empati yapıyorum gelenler hakkında kendince onlarda haklı başka alternatif yok maalesef İstanbulda,dolayısı ile Çam limanı tercih ediyorum hafta sonları,Ahmet in bahsettiği trol teknesini uyardığım halde hiç sallayan olmadı,yaş ortalaması 25,3 bayan,3 erkek vardı haydi eller havaya tiplerdi.
Ya sabır demekten başka çarede göremiyorum,kışlarını daha çok seviyorum adaların:)
  • IP logged
« Son Düzenleme: 31 Temmuz 2017, 08:43:21 Gönderen: Ali Ünalan »
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#3: 31 Temmuz 2017, 09:12:43
Yaz aylarında adalardan Kınalının arkası nisbeten barınılabilir oluyor. En sevdğim yer ise Burgazada'nın Kınalı'ya bakan yüzüdür. Dalgaya kapalıdır, Kuzey rüzgarı ise sahildeki burnun üzerinden hemen hiç zayıflamadan girer. Su derindir oldukça sahile yaklaşıp barınabilirsiniz. Benim en gözde yerim koyun kuzeyine yakın kuytusundaki su içindeki kayalıklara yakın demirlemekti.

Yaz aylarında Sivri ve Heybeli çekilmez. Kınalı ve burgaz iyidir, biraz daha yol yaparsanız Büyükada'da güzel yerler var. Gençliğimizde ise Neandros'un güney yüzüne demirleyip kıyıdan koltuk alırdık. Dermirlerken dikkat, adanın o tarafının biraz açığı 1000 metreyi geçen Marmaranın en derin çukurlarından biridir. Zinciri hırça mapasına bağlamamış bir çok teknenin demirini hafta içi çıkarıp kendime  Erenköy'de tonoz yapmıştım.
  • IP logged

• *
#4: 31 Temmuz 2017, 10:12:14
İstanbul da yer sınırlı, herkes te hafta sonu çıkmak istiyor, haliyle kalabalık olacak tabii ama denizciler düşünceli ve saygılı olsa,(tabii kıyıdaki tesisler de) yine de gidilir çamlimanına ama nerde!!. Bu yaz çamlimanı ve sivri de aşırı bir kalabalık. Geçen hafta sonu kınalı arkası, kaşık güney ve kuzeyi de dahil her yer tıklım tıklımdı. Heybeli nin kaşık a bakan tarafında, klüplerin olduğu koy nispeten rahattı orada günübirlik rahat edebildik.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#5: 31 Temmuz 2017, 11:45:32
Çam Limanı vb koylar, Hava durumu başlığında Akın Kara reisin yorumlarına bakılacak olursa Ağustos'un ilk 2 haftası daha da beter olacak gibi..
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#6: 31 Temmuz 2017, 13:36:57
Burgaz Ada'da Kaşık Adası tarafında ki tonozlar ne yazık ki doluyor.. Ve gelen gidenden oluşan solugan zaten fena.. keyifsizleşti..bence denizciliği yaymayalım  :o ;D
  • IP logged

• *
#7: 31 Temmuz 2017, 13:41:01
Cumartesi akşam Büyük ada maden koyunda   motor yatlar hava kararınca dönünce tek başıma alargadaydım.

Başka tekne yoktu. Pazar günü de Dilburnunun kuzey tarafına geçtim. Deniz daha temizdi.
  • IP logged

• *
#8: 31 Temmuz 2017, 15:50:10
Burgaz Ada'da Kaşık Adası tarafında ki tonozlar ne yazık ki doluyor.. Ve gelen gidenden oluşan solugan zaten fena.. keyifsizleşti..bence denizciliği yaymayalım  :o ;D

Bu konuda çok da haksız sayılmazsınız. Modada otururken bir Rum balıkçımız vardı, zaman zaman uğrar balık satardı, getirdiği balıklar genellikle o zamanlar denize atılan iskorpit, fener  gibi balıklar ve pavuryalardı. Nasıl pişirildğini anlatırdı. Biz ve bilenler de bu bilgiyi paylaştılar, şimdi bu türler de tezgahta hem de iyi fiyatlara satılıyor.

Yine de denizciliği yaymaya devam... 
  • IP logged

• *
#9: 31 Temmuz 2017, 16:08:55
Bu sene Çamlimanına tonoz yapıp, İspark işletecekti. Sanırım yetişmedi.
Öyle olsa daha mı rahat olur? (makul bir geceleme fiyatı ile)
Yoksa fark etmez mi?

Not: Bu yaz Viaport marinadan 20dk mesafedeki Bayramoğlu'nda Yelken Kayanın arkasındaki koya gidiyorum. Dip kum, dalga yok, su temiz, 5 -6 metrede dip görünüyor. Geceleri 20dk seyir ile marinaya dönüyorum. Kalınadabilir, ama bu sene bebekten dolayı arabaya yakın duralım diyoruz. Gidersem Burgaz günübirlik ve sabahtan..
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#10: 31 Temmuz 2017, 16:22:21
Yoksa fark etmez mi?

Bence fark etmez, gelen profili sıkıntılı olmaya devam edecektir. Hatta daha da kötü bile olabilir. Çünkü rahatsızlık verenler sürekli teknede olan tipler değildi. Azınlıkta olmalarına rağmen ciddi çoğunlukta olan denizseverlere eziyet edebildiler.Topu topu neonları yananlarla birlikte altı sorunlu tekne saydım belki koyda elli altmış tekne vardı.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#11: 31 Temmuz 2017, 16:38:39
Yoksa fark etmez mi?

Not: Bu yaz Viaport marinadan 20dk mesafedeki Bayramoğlu'nda Yelken Kayanın arkasındaki koya gidiyorum. Dip kum, dalga yok, su temiz, 5 -6 metrede dip görünüyor. Geceleri 20dk seyir ile marinaya dönüyorum. Kalınadabilir, ama bu sene bebekten dolayı arabaya yakın duralım diyoruz. Gidersem Burgaz günübirlik ve sabahtan..

İzmit körfezi bir zamanlar en kirli denizlerden biri idi ama kiri görünmezdi, kirlilik nedeni kimyasaldı. Bu nedenle Bayramoğlu ve civarına pek güvenemiyorum. Marmara kirli bir deniz olarak görünse de (fiziki olarak) aslında pek çoğu canlılardır (planktonlar) yani yaşam vardır ve su kirli görünür ama temiz bir fiziki görüntü her zaman temiz bir denize işaret etmeyebilir.
  • IP logged

• *
#12: 31 Temmuz 2017, 18:00:38
Yoksa fark etmez mi?

İzmit körfezi bir zamanlar en kirli denizlerden biri idi ama kiri görünmezdi, kirlilik nedeni kimyasaldı. Bu nedenle Bayramoğlu ve civarına pek güvenemiyorum. Marmara kirli bir deniz olarak görünse de (fiziki olarak) aslında pek çoğu canlılardır (planktonlar) yani yaşam vardır ve su kirli görünür ama temiz bir fiziki görüntü her zaman temiz bir denize işaret etmeyebilir.

Ahmet Kaptanım,
Bir yere yüzmeye gitmeden evvel alttaki linkten son su analiz ölçümlerine bakıyorum. Burasının sonuçları iyi çıkmış. Düzenli de yapılıyor bu ölçümler.

http://yuzme.saglik.gov.tr/

Bayramoğlu tam İzmit körfezi içinde değil, bir de akıntı sebebiyle İzmit tarafından gelebilecek su oralara pek uğramıyor.
Aslında Bayramoğlu derken tam darıca önleri demek istiyorum. İşbankası ve Yapı Kredi tesislerinin o bölgede tatil tesisleri mevcut.
  • IP logged

• *
#13: 31 Temmuz 2017, 21:51:16
Ben bu konuda biraz daha katiyim. Insanlarin buralara gelebilmek icin haketmeleri gerektigini dusunuyorum. Hepimiz teknelerimize emek zaman ve para harciyoruz. Yazin adalarda bir iki geceyi sakin gecirmek hakkimiz olmali. Tur tekneleri ozellikle sivriadaya gelenler sadece erkek ve yoz bir kalabalik getiriyor. Birakin esinizle ailenizle olmayi erkek erkege bile tahammul etmek zor. Birde luks motoryatlardaki alemciler var. Onlar daha beter. Eskiden bu kadar degildi. Denizler de toplumdaki yozluktan nasibini iyiden iyiye almaya basladi. Bir sekilde bu teknelere kisitlama getirilmeli. Ne kadar istemesek de belkide koylari devlet isletmeli. Yada bir sekilde kontrol edilmeli.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#14: 31 Temmuz 2017, 22:12:08
Yoksa fark etmez mi?

Ahmet Kaptanım,
Bir yere yüzmeye gitmeden evvel alttaki linkten son su analiz ölçümlerine bakıyorum. Burasının sonuçları iyi çıkmış. Düzenli de yapılıyor bu ölçümler.

http://yuzme.saglik.gov.tr/

Bayramoğlu tam İzmit körfezi içinde değil, bir de akıntı sebebiyle İzmit tarafından gelebilecek su oralara pek uğramıyor.
Aslında Bayramoğlu derken tam darıca önleri demek istiyorum. İşbankası ve Yapı Kredi tesislerinin o bölgede tatil tesisleri mevcut.
Murat Reis sanırım üç hafta önce bahsettiğiniz yerdeydim,İş bankası ve Yapı Kredi  tatil tesislerinin bulunduğu koyda, demir attım,demir atmaya çok uygun suyu çok temizdi adalardan sonra favori koyum Tuzlaya da çok yakın,rüzgarda almıyor genelde poyraz estiği için..
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

Yukarı git