Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: HURDALAR DA GÜNÜN BİRİNDE CAN YAKAR!!!

• *
    • Classicboats Turkiye
HURDALAR DA GÜNÜN BİRİNDE CAN YAKAR!!!
OP: 28 Aralık 2016, 22:47:22
İki yıldır, eski teknelere aşık bir arkadaş grubu bu Laguedoc (*) kayığını satın alıp tekne marangozu Yann Pajot denetiminde tam bir yenileme yaptırıyorlar. “Kabuğun gerçek halini görseydim asla denize çıkmazdım!” diye şaka eden  Aimé Rico-Chéco bir de dernek kurdukları “Mary-Flore’un Arkadaşları” şevkle giriştikleri maceradan çok gururlular.

Laguedoc neresi diye sual edeceklere kısa bilgiler.

Görüldüğü gibi Fransa'nın İspanya ile sınır bölgesi. Tabii İspanya'nın bu bölgesi de aslında KATALUNYA

Bu da Languedoc- Rousillon bölgesinin gayri resmi arması.

Katalunya dediğimizde de bütün Akdeniz'de tarihi miras teknelerini en iyi koruyan, ayakta tutan ve yaşatan deniz sevdalılarını anlıyoruz.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

T
  • *
Ynt: HURDALAR DA GÜNÜN BİRİNDE CAN YAKAR!!!
#1: 28 Aralık 2016, 22:57:08
Teknenin baş tarafında Tunus ay yıldızı mı var ? göz yanılgısı mı ?
  • IP logged

• *
#2: 28 Aralık 2016, 23:01:17
Fark burada işte.. el birliği ile yapılmış olan dory , Kartal 'da sahile vurmuş.. Biz de gidip , logosunu sökmüştük. Tamir edilemeyecek durumda idi..
  • IP logged

• *
    • Classicboats Turkiye
#3: 28 Aralık 2016, 23:12:35
Teknenin baş tarafında Tunus ay yıldızı mı var ? göz yanılgısı mı ?

Dikkatlisin. Benzemiyor değil. Ama ben hiç rastlamadım. Ne Katalanlarda ne Maltalılarda ne İtalyan veya Fransızlarda.  Benzer bir süsleme olabilir.
  • IP logged
“İçinde ütopya olmayan bir dünya haritasına bakmaya bile değmez… İlerleme dediğin, ütopyaların gerçekleşmesidir” diyordu Oscar Wilde.

T
  • *
#4: 28 Aralık 2016, 23:18:50
Akdenizin her yanı birbirinden etkilenmiş tarih içinde. Teknenin renkleri de benziyor çünkü.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#5: 29 Aralık 2016, 00:00:53
Kaç yaşında acaba? gerçi makinası da varmış çok çok eski olmasa gerek. Birde yumrunun üstündeki sargı tahtası dövme başlı çivi ile tutturulmuş gibi.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

Yukarı git