Tekneyi aldığınız ilk gün ekip ve kaptan biraz gergin olur..
O sıcakta tekneyi teslim almak, alış veriş yapmak, o eşyaları tekneye yerleştirmek, sizlerin tekneye yerleşmesi derken saatler geçer ve iyice gerilirsiniz.
Benim önerim;
ilk gün kısa bir seyirle Gerbekse yerine Çiftlik koyuna herhangi bir restoranın iskelesine tonoz alarak kıçtan kara bağlanmanız. İskeleden bağlanmanıza yardım ederler, böylece bağlanma stressini de çok az yaşarsınız. (Ben, yıllardır Denizkızı restorana giderim, sahibi Hayrullah çok iyi bir insandır)
Hem denize girer serinler hem de duşlarından faydalanırsınız.
Marmaris- Çiftlik koyu 12 nm
2.gün Serçe koyu veya Bozukkale olabilir veya Korsan koyu, umarım yer bulursunuz, eğer bulur ve tek tekne olarak geceleyebilirseniz mükemmel olur.
Aslında tüm liman ve koyları yazmışsınız
Benim tekrar etmeme gerek yok..
Sadece bir iki minik tavsiye vereyim, Arap adasında demirleyip, adaya doğru koltuk alırsanız, demiri kayalara takma ihtimaliniz çok olur, dikkatli olun. Denizi çok berraktır, görerek demir atmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Arap adasında pek geceleme tavsiye etmem, karşıdaki dağ ve vadiden sağnaklar çok oluyor.
Serçe limanda koyun batısına güney tarafındaki kayalara koltuk alabilirsiniz. Dipteki restoranın tonozları da var ama demir atıp dediğim şekilde geceleyebilirsiniz.
Yeşilova körfezi;
Adaboğazı mükemmeldir. Kızıl ada ile kara arasında derinliklerin uygun olduğu bir geçit var ama ben hiç kullanmadım, Adanın güneyinden iskelenize döndüğünüzde Kiseli ada sancağınızda kalacak şekilde ilerleyip, uygun bulduğunuz yere demirleyip kıçtan koltuk alabilirsiniz. Kiseli ada ile kara arasında da derinlikler uygun değildir.
Bozburun limanı demir atarak bağlanabileceğiniz, su elektrik alabileceğiniz bir yer. 3 m. derinlikler ve çok sakindir. Bozburun'dan Limon Ağacı'nda dondurma, limonata varsa sütlaç yemeden ayrılmayınız.
Söğüt'te Muhammedin Deniz Kızı restoranı ahtapotu ve kalamar ızgarayı yiyebileceğiniz en güzel mutfağa sahiptir. 4-5 teknelik tonoz alıp bağlanacak iskelesi ve açıkta 2 şamandıralı tonozu daha vardır. Duş, wc, su ve elektrik imkanı var.
Hisarönü Körfezi, Yeşilovadan çıkıp (Atabol kayalıklarına dikkat!) karşınızda Symi, sancak başomuzlukta Datça yı göreceksiniz, sancağınıza rota tutarsanız Hisarönü.
İlk koy Dirsek bükü (Ağıl koyu) koyun dibinde L şeklinde bir iskelesi olan restoran var. Ama bence burada demir atıp, kıyıya bağlanarak gecelemek en doğrusu..
Demirinizi atıp kaloma verirken cimri davranmayın, çünkü biranda ciddi bir civarna inebilir tepelerden..
Önünde Dişlice adaları ve koyun girişinin sancağında tepede (bence çok çirkin görüntüsü olan) bir oteli çok uzaklardan seçeceksiniz.
İşte Bencik koyu..
Derin kıvrımlı bir koy, dışarda tufan olsa haberiniz olmaz.. minik minik koycuklarla dolu, kıvrımlı koyun sonuna doğru bir plaj ve iskele göreceksiniz, çok sığdır, bağlanılmaz.. o plajdan daha ileriye gitmeyin.
Minik koycukların çevresindeki minik burunlara da yakın durmayın, sığdır..
Mutlaka bir gece geçirin.. Arı vardır ama hava kararınca bir tane kalmaz..
Orhaniye kız kumu mürettebatın ilgisini çekebilir. Yüzme molası ve görmek için gidebilir, koyun girişinde iskelenizdeki Martı Marinaya pis su verebilir, mavi kartınıza işletebilirsiniz. Eksik varsa alış verişinizi marketinden tamamlayıp, wc vb kullanabilirsiniz.
Koyun içinde göreceğiniz kalenin bulunduğu adacığın her iki tarafı da su yoludur..
Bir sonraki koy Selimiye... Söyleyeceğim fazla bir şey yok. Arkadaşlar yazmış.. Sadece restoranların otellerin önündeki iskelelere rahatlıkla bağlanabilirsiniz. Hepsini muhtarlık işletiyor. Ayrıca tam karşınızda Camiyi kerteriz alarak ilerlediğinizde göreceğiniz bir marinamsı iskelesi daha var.
Selimiyeden çıkınca sancağınızda sıra sıra dizilmiş adalarla kara arasından gezerek ilerleyebilir, ilk ada olan Kameriye adasının önünden geçerken kıyıdaki tarihi manastırı görebilirsiniz. Önündeki ağaca bizim gibi çaput bağladıklarına şahit olabilirsiniz. Önünde tur tekneleri demirler..
Kocabahçesi, Hurmalısı, Kurucabükü,Sığlimanı saymakla bitmez...
Bence bir gün iskele vb, bir gün ıssız koylarda alargada veya kıyıya koltuk alarak bağlanmanız şeklinde bir seyir planlaması eş ve kızınız için çok iyi bir seçenek olur.
Geleceğe yönelik hayallerinizin devamını sağlar.
İyi seyirler..