Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Marmaris çıkışlı Yeşilova ve Hisarönü körfesi seyri için önerileriniz

• *
Değerli Reisler, kısmetse Ailecek Ağustos 12 / 19 arası haftalık yelkenli kiralama ile Marmaris Netsel Marinadan hareket ile Yeşilova ve Hisarönü körfezi rotası için kıymetli öneri ve tavsiyelerinizi rica etmekteyim.

Açıkçası 2 sene önce ki Turgutreis Marina çıkışlı haftalık ilk kiralamada aileyi biraz (fazlaca) ürküttüğümden bu sene daha keyifli bir rota ve seyir olmasını temenni ediyorum. Yoksa tekne alma hayalim iyice zorlaşacak :).

Bu geçen sürede hem ara ara pratik ders almaya, hem de uzun tekne transferlerine katılarak tecrübe artırmaya devam etmekteyim. Teorik olarak ise her daim okumaya ve izlemeye devam.

Aşağıda kabaca hazırladığım taslak rotayı görebilirsiniz, ama sanırım yine fazla sıkışık bir program düşündüm. Bölge ile ilgili bu dönemde rüzgardan dolayı sanki sabah daha erken hareketle bir sonraki noktaya ulaşmak daha mı doğru bilemedim.

Aktivite   Tarih   Çıkış   Varış       Mesafe   Zaman   Locasyon   Alternatif
Start           12.8   15:00            Netsel Marina
Geceleme   12.8      17:30   14,2   02:30   Gerbekse   
           13.8   09:00               
Yüzme    13.8      11:45   16,2   02:45   Korsan   
           13.8   14:00               
Geceleme   13.8      16:40   17   02:40   Dirsek   
           14.8   10:00               
Yüzme   14.8      11:10   7,7   01:10   Bencik   
           14.8   13:00               
Yüzme   14.8      13:10   1,1   00:10   Dişlice Adası (İnbükü ?)
           14.8   14:30                                  
Seyir           14.8      16:00   8,8   01:20   Orhaniye   
Geceleme   14.8      17:40   11,1   01:40   Selimiye      (Sığ Liman ?)
           15.8   10:00                                  
Yüzme   15.8      13:00   18,3   02:50   Kiseli Ada   (Kuz Bükü, Koca Bahçe?)
           15.8   18:00                                   
Geceleme   15.8      18:30   2   00:20   Bozburun   
           16.8   09:00               
Seyir           16.8      10:30   9,5   01:30   Söğüt   
Yüzme   16.8      12:00   7,8   01:10   Oğlan Boğuldu
           16.8   17:00               
Geceleme   16.8      18:30   9,9   01:30   Bozukkale   
           17.8   10:00               
Yüzme   17.8      10:40   4,2   00:40   Serçe   
           17.8   13:00               
Yüzme   17.8      14:30   9,3   01:30   Arap Ada   
           17.8   16:00               
Geceleme   17.8      17:30   6,2   01:30   Çiftlik   
           18.8   10:00               
Yüzme   18.8      11:10   7,7   01:10   Kumlubük   
           18.8   13:00               
Seyir           18.8      14:00   6,3   01:00   Keçi Adası etrafından
Yüzme   18.8      14:30   3,5   00:30   Cennet Koyu
           18.8   15:45               
Bitiş           18.8      16:30   3,8   00:35   Netsel Marina

Teşekkürler...
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Ben yerlere bir şey demiyeceğim de.. fazla sıkı bir program..hani aksilik Murphy :) kaloması verilir.. Ben hep aileleri düşünüyorum bu gibi gezilerde..böyle hevesli hevesli çıkıyorsun..hani hava değişiveriyor da program aksıyor ya.. çoluk çocukda bir hüzünlü ifade oluyor.. diye dediydim :) Rüzgar kolayınıza deniz sakin olsun..
  • IP logged

• *
Dilek Reis, öncelikle nazik düşünceniz ve yorumunuz teşekkürler. Sizin gibi tecrübeli Reislerin düşünceleri çok önemli ve açıkçası programıda buna göre revize edeceğimi belirtmek isterim.
Zaten bu sefer de aileyi mutlu edemessem bi daha gençleri getiremem sanırım. Hatta bu sefer için bile annelerine sitem edmişler; ya anne baba ma söylesene biz istemezük diye (ama ben duymadım, bilmiyorum) . Onun için cidden fikirleriniz, yorumlarınız ve yardımlarınız çok önemli.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ben bölgeyi bilmediğim için sadece selamet diliyorum.Herşey kolayına ve keyifli olsun.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 19 Temmuz 2017, 11:28:15 Gönderen: Ahmet Kabaalioğlu »
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
Ahmet Reis teşekkürler, sendende hava tahminlerini beklemekteyim artık.
Ekipten ( Aileden) de bahsetmek gerekirse. Hanım, oğlum (24) ve kızım (22) tecrübeleri geçen seferki 1 haftalık kiralama. Hanıma ve gençlere benim de ders aldığım yerden kurs önerdim ama hepsi uzak duruyorlar.
Teknede Beneteanu Oceans 34.
Hayırlısı Bakalım...
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ahmet Reis teşekkürler, sendende hava tahminlerini beklemekteyim artık.
Ekipten ( Aileden) de bahsetmek gerekirse. Hanım, oğlum (24) ve kızım (22) tecrübeleri geçen seferki 1 haftalık kiralama. Hanıma ve gençlere benim de ders aldığım yerden kurs önerdim ama hepsi uzak duruyorlar.
Teknede Beneteanu Oceans 34.
Hayırlısı Bakalım...

Hayırlısı, keyifle ve selametle.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ben yerlere bir şey demiyeceğim de.. fazla sıkı bir program..hani aksilik Murphy :) kaloması verilir.. Ben hep aileleri düşünüyorum bu gibi gezilerde..böyle hevesli hevesli çıkıyorsun..hani hava değişiveriyor da program aksıyor ya.. çoluk çocukda bir hüzünlü ifade oluyor.. diye dediydim :) Rüzgar kolayınıza deniz sakin olsun..

Ek ;

Abi teşbih yapacağım, kusura bakma; çocukları Gulag Takım Adalarına Çalışma Kampına mı götürüyorsunuz Allah aşkına?
Aynısını Yunan için ben yaptım, yorgunluktan bittiğim gibi kayıktaki gerginlik kaynağı programın kendisi, dolayısıyla ben oldum.
Diğer yıl, yalnızca Kalymnos'tan Yunan'a gireceğiz dedik, tek plan buydu. Mis gibi 20 gün geçirdik.
O nedenle çıkın denize, düşün yelin önüne, salın ailenizi gitsin, derim ben.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
Marmaris Bozukkale etabı can sıkıcı. Hava uygunsa bir hamlede geçip gidin. Çiftlik, Serçe,  Bozukkalede zaman kaybetmeyin dönüşte pupa giderken Çiftlikte güneyli dalga yoksa kalırsınız.  Direk Dirsek Bükü koyun içine kıçtan kara.  Sonrası keyif.  Selimiyede Sardunyaya da bağlanıp teknenin önünde deniz ürünleri, adaboğazı vs.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
  • IP logged

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
Git bir koya hele bir demir at.. al oğlanla kızı birer bir şey iç.. hele sohbet et.. bir tavla atın..pişti oynayın.. yüzün eğlenin.. al hanımı burunda oturun..oohhh misss.. gün batımı romantik romantik.. sabah kalkın..bakın duruma göre.. çocuklar ile oturun birlikte karar verin.. hadi oğlum sen dümendesin.. hadi kızım biz annenle rahat edelim hele sen al demiri.. sorun mu çıktı.. ne olcak ki hallederiz..

Gidersin öteki koya.. çıkalım biz bir sebze meyve.. basit şeyler yiyelim.. iki kadeh rakı..

Aa ahava döndü haydiii toparlandık çıktık apar topar..ne anı ama dimi ne macera.. gülüşelim..

Gibi program da alternatif olarak var :) ne olmuş yani Dirsek'ten çıkmasan.. ne fark eder.. aile mutlu..sen mutlu gibi değişik alternatiflerde var..

İşte var bi şeeler gari :)

Geçen sene haldır haldır İstanbul-Marmaris yapacaktım.. baktım ahali sevdi.. 10 gün Bademli'de resmen ailecek balayı yaşadık.. mis gibi oldu.. sonra da oğlana al ulen getir bizim tekneyi geri dedim.. (benim ki fena değil) aldı geldi.. :)
  • IP logged

• *
Kemal reis, sanırım siz aileye tatil yaptırmak kadar yelken yaparak tecrübenizi de geliştirmek için devamlı seyir halinde olacağınız rota çizdiniz. Eğer öyleyse kiralama firmasından laser istemeyi deneyin derim. Herkes yüzerken ve tekne demirdeyken yelken yapabilirsiniz böylece. Bulup verebilirler mi orası ayrı konu tabi :)
  • IP logged

• *
    • instagram
Kemal Bey Merhaba,
Marmaris Hidarönü arasının en iyi yanı sırtıyla balık avı. Tarih balığın zamanına göre yaklaşık 10 gün erken ama denemeye değer.
Benim için bencik, dirsek bükü, adaboğaz, bozukale ama ille de oğlanboğuldu.. Kalamasanız bile gelip geçerken bir yüzme molası verilmeli.. Marmaris'te Cennet adasında hayatta durmam dışardan geldikten sonra moral bozuyor. Bir de adada çapa atarken dikkat etmel lazım. Yanlış bilmiyorsam boru hattı, eski tonozlar vs. var. Çok çapa bırakan var orada diye biliyorum..
Keyifli bir tatil dilerim..
Selametle

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged
Akdenizli, Balıkçı

• *
  • Donatan Temsilcileri
Tekneyi aldığınız ilk gün ekip ve kaptan biraz gergin olur..
O sıcakta tekneyi teslim almak, alış veriş yapmak, o eşyaları tekneye yerleştirmek, sizlerin tekneye yerleşmesi derken saatler geçer ve iyice gerilirsiniz.

Benim önerim;
ilk gün kısa bir seyirle Gerbekse yerine Çiftlik koyuna herhangi bir restoranın iskelesine tonoz alarak kıçtan kara bağlanmanız. İskeleden bağlanmanıza yardım ederler, böylece bağlanma stressini de çok az yaşarsınız. (Ben, yıllardır Denizkızı restorana giderim, sahibi Hayrullah çok iyi bir insandır)
Hem denize girer serinler hem de duşlarından faydalanırsınız.
Marmaris- Çiftlik koyu 12 nm

2.gün Serçe koyu veya Bozukkale olabilir veya Korsan koyu, umarım yer bulursunuz, eğer bulur ve tek tekne olarak geceleyebilirseniz mükemmel olur.

Aslında tüm liman ve koyları yazmışsınız :) Benim tekrar etmeme gerek yok..
Sadece bir iki minik tavsiye vereyim, Arap adasında demirleyip, adaya doğru koltuk alırsanız, demiri kayalara takma ihtimaliniz çok olur, dikkatli olun. Denizi çok berraktır, görerek demir atmanızı tavsiye ederim. Ayrıca Arap adasında pek geceleme tavsiye etmem, karşıdaki dağ ve vadiden sağnaklar çok oluyor.
Serçe limanda koyun batısına güney tarafındaki kayalara koltuk alabilirsiniz. Dipteki restoranın tonozları da var ama demir atıp dediğim şekilde geceleyebilirsiniz.

Yeşilova körfezi;
Adaboğazı mükemmeldir. Kızıl ada ile kara arasında derinliklerin uygun olduğu bir geçit var ama ben hiç kullanmadım, Adanın güneyinden iskelenize döndüğünüzde Kiseli ada sancağınızda kalacak şekilde ilerleyip, uygun bulduğunuz yere demirleyip kıçtan koltuk alabilirsiniz. Kiseli ada ile kara arasında da derinlikler uygun değildir.

Bozburun limanı demir atarak bağlanabileceğiniz, su elektrik alabileceğiniz bir yer. 3 m. derinlikler ve çok sakindir. Bozburun'dan Limon Ağacı'nda dondurma, limonata varsa sütlaç yemeden ayrılmayınız. :)

Söğüt'te Muhammedin Deniz Kızı restoranı ahtapotu ve kalamar ızgarayı yiyebileceğiniz en güzel mutfağa sahiptir. 4-5 teknelik tonoz alıp bağlanacak iskelesi ve açıkta 2 şamandıralı tonozu daha vardır. Duş, wc, su ve elektrik imkanı var.

Hisarönü Körfezi, Yeşilovadan çıkıp (Atabol kayalıklarına dikkat!) karşınızda Symi, sancak başomuzlukta Datça yı göreceksiniz, sancağınıza rota tutarsanız Hisarönü.
İlk koy Dirsek bükü (Ağıl koyu) koyun dibinde L şeklinde bir iskelesi olan restoran var. Ama bence burada demir atıp, kıyıya bağlanarak gecelemek en doğrusu..
Demirinizi atıp kaloma verirken cimri davranmayın, çünkü biranda ciddi bir civarna inebilir tepelerden..

Önünde Dişlice adaları ve koyun girişinin sancağında tepede (bence çok çirkin görüntüsü olan) bir oteli çok uzaklardan seçeceksiniz.
İşte Bencik koyu.. :)
Derin kıvrımlı bir koy, dışarda tufan olsa haberiniz olmaz.. minik minik koycuklarla dolu, kıvrımlı koyun sonuna doğru bir plaj ve iskele göreceksiniz, çok sığdır, bağlanılmaz.. o plajdan daha ileriye gitmeyin.
Minik koycukların çevresindeki minik burunlara da yakın durmayın, sığdır..
Mutlaka bir gece geçirin.. Arı vardır ama hava kararınca bir tane kalmaz..

Orhaniye kız kumu mürettebatın ilgisini çekebilir. Yüzme molası ve görmek için gidebilir, koyun girişinde iskelenizdeki Martı Marinaya pis su verebilir, mavi kartınıza işletebilirsiniz. Eksik varsa alış verişinizi marketinden tamamlayıp, wc vb kullanabilirsiniz.

Koyun içinde göreceğiniz kalenin bulunduğu adacığın her iki tarafı da su yoludur..

Bir sonraki koy Selimiye... Söyleyeceğim fazla bir şey yok. Arkadaşlar yazmış.. Sadece restoranların otellerin önündeki iskelelere rahatlıkla bağlanabilirsiniz. Hepsini muhtarlık işletiyor. Ayrıca tam karşınızda Camiyi kerteriz alarak ilerlediğinizde göreceğiniz bir marinamsı iskelesi daha var.

Selimiyeden çıkınca sancağınızda sıra sıra dizilmiş adalarla kara arasından gezerek ilerleyebilir, ilk ada olan Kameriye adasının önünden geçerken kıyıdaki tarihi manastırı görebilirsiniz. Önündeki ağaca bizim gibi çaput bağladıklarına şahit olabilirsiniz. Önünde tur tekneleri demirler..

Kocabahçesi, Hurmalısı, Kurucabükü,Sığlimanı saymakla bitmez...

Bence bir gün iskele vb, bir gün ıssız koylarda alargada veya kıyıya koltuk alarak bağlanmanız şeklinde bir seyir planlaması eş ve kızınız için çok iyi bir seçenek olur.
Geleceğe yönelik hayallerinizin devamını sağlar. ;)

İyi seyirler..

• IP logged

• *
Değerli Reisler, kısmetse Ailecek Ağustos 12 / 19 arası haftalık yelkenli kiralama ile Marmaris Netsel Marinadan hareket ile Yeşilova ve Hisarönü körfezi rotası için kıymetli öneri ve tavsiyelerinizi rica etmekteyim.

Açıkçası 2 sene önce ki Turgutreis Marina çıkışlı haftalık ilk kiralamada aileyi biraz (fazlaca) ürküttüğümden bu sene daha keyifli bir rota ve seyir olmasını temenni ediyorum. Yoksa tekne alma hayalim iyice zorlaşacak :).

Bu geçen sürede hem ara ara pratik ders almaya, hem de uzun tekne transferlerine katılarak tecrübe artırmaya devam etmekteyim. Teorik olarak ise her daim okumaya ve izlemeye devam.

Aşağıda kabaca hazırladığım taslak rotayı görebilirsiniz, ama sanırım yine fazla sıkışık bir program düşündüm. Bölge ile ilgili bu dönemde rüzgardan dolayı sanki sabah daha erken hareketle bir sonraki noktaya ulaşmak daha mı doğru bilemedim.

Aktivite   Tarih   Çıkış   Varış       Mesafe   Zaman   Locasyon   Alternatif
Start           12.8   15:00            Netsel Marina
Geceleme   12.8      17:30   14,2   02:30   Gerbekse   
           13.8   09:00               
Yüzme    13.8      11:45   16,2   02:45   Korsan   
           13.8   14:00               
Geceleme   13.8      16:40   17   02:40   Dirsek   
           14.8   10:00               
Yüzme   14.8      11:10   7,7   01:10   Bencik   
           14.8   13:00               
Yüzme   14.8      13:10   1,1   00:10   Dişlice Adası (İnbükü ?)
           14.8   14:30                                  
Seyir           14.8      16:00   8,8   01:20   Orhaniye   
Geceleme   14.8      17:40   11,1   01:40   Selimiye      (Sığ Liman ?)
           15.8   10:00                                  
Yüzme   15.8      13:00   18,3   02:50   Kiseli Ada   (Kuz Bükü, Koca Bahçe?)
           15.8   18:00                                   
Geceleme   15.8      18:30   2   00:20   Bozburun   
           16.8   09:00               
Seyir           16.8      10:30   9,5   01:30   Söğüt   
Yüzme   16.8      12:00   7,8   01:10   Oğlan Boğuldu
           16.8   17:00               
Geceleme   16.8      18:30   9,9   01:30   Bozukkale   
           17.8   10:00               
Yüzme   17.8      10:40   4,2   00:40   Serçe   
           17.8   13:00               
Yüzme   17.8      14:30   9,3   01:30   Arap Ada   
           17.8   16:00               
Geceleme   17.8      17:30   6,2   01:30   Çiftlik   
           18.8   10:00               
Yüzme   18.8      11:10   7,7   01:10   Kumlubük   
           18.8   13:00               
Seyir           18.8      14:00   6,3   01:00   Keçi Adası etrafından
Yüzme   18.8      14:30   3,5   00:30   Cennet Koyu
           18.8   15:45               
Bitiş           18.8      16:30   3,8   00:35   Netsel Marina

Teşekkürler...

Teknem Marmaris te iken 2 yıl oralarda dolaştım hep,,, yazdığınız her yer çok güzel ama bence biraz sıkışık program olmuş.  O kadar çok yere gideyim diye zorlamayın kendinizi, bir miktar azaltın gezilecek yerleri,,, İyi seyirler iyi tatiller
  • IP logged

• *
  • S/Y ANABELLA (Sadler 32)
15 sene öncesine kadar Yeşilova körfezinden Söğüt körfezine, Söğüt adasının kuzeyindeki Darboğaz'dan geçiyordum. Teknenin su çekimi 1,60m idi. Söğüt adasının güneyinden dolaşmaya gerek kalmıyordu. Şimdiki durumunu bilmiyorum.

Darboğaz'ın batısından girdiğinizde, doğuya doğru ilerleyip kanalın en sonundaki dar geçitten mümkün olduğu kadar sancağa yanaşarak geçebilirsiniz. Söğüt'ten Darboğaz'a girerseniz iskeleye yanaşıp girebilirsiniz.

Son durumu hakkında bilgisi olan reisler varsa daha açıklayıcı bilgiler verebilir.

• IP logged
"Bilgeliğin dudakları anlamayacak kulaklara kapalıdır." --Kybalion

• *
Öncelikle fikir ve önerilerini paylaşan tüm Reislere çok teşekkür ederim. Açıkçası nasıl mutlu ve keyifli hissettiğimi anlatamam  :D. Dostlar meclisinde olmak çok ama çok güzel, sağolun varolun...
Dün öğleden sonra önceden alınmış doktor randevumdan dolayı işten erken çıktım, akşam da mobil cihazdan yazmayı denedim ama muvaffak olamadım. Şimdi işteyim ve geç cevaplamamdan ötürü kusura bakmayın. Sanrım birazda bu işlere acemiyim :-[.
  • IP logged

Yukarı git