Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Sen sus , gözlerin konuşsun..

• *
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#30: 08 Temmuz 2017, 13:51:21
Efendim , bazen aklıma Nezih Kılınçkını nın benden denizci olmaz konu başlığı geliyor.
Galiba benden de pek denizci olmuyor. Üc yıldır kendimce uzun seyirler yapıyorum. Durduğum her limanda sabah bir bakıyorum kimsecikler yok. En sona yine ben kalmışım. Yahu ne zaman uyandınız da gittiniz be mubarekler.

Efendim dün 65 deniz mili seyir yaparaktan önce sivrice koyna , oradan da Ahmetin ' manyakmısın abi sen . Her tareafı açık koyda ne işin var ' uyarması ile Assos a bu sefer denizden geldim.  :)

Baştankara olursanız sıkıntı yok. Assos bunun dışında bence inanılmaz bir yer. Antik liman. Bir daha söyleyeyim.. An tik li mannnn..

Dünyanın kaç yerinde böyle binlerce yıldır kullanılan antik bir limana yanaşabilir ki insan.. ?

Dün , Babakaleyi dönünce tüm hava raporlarında neredeyse sıfır hava gösterdiğinden rahatlayacağım sandımdı. Tekne küçük olunca ve yanlız seyir yapıyorsanız en büyük tehlike malum denize düşmek.

O yüzden dalgalı deniz daha çok korkutur beni. Rüzgar hızı çok da önemli değil diye düşünürüm .. Daha doğrusu düşünürdüm. Düne kadar.

Babakaleyi döner dönmez deli bir civarna bastırdı. Ben de çok yakın döndüm biraz açıktan geçeyim diye açıldım biraz. Anladım ki esen civarna değil , bil fiil rüzgarın kendisi imiş. Sorun bir anda bindirmesi oldu. Mizana direği çatırdamaya başladı. Bocurum yelkene saldırdım resmen. Sanki dört elim iki bacağım varmış gibi garibim bocurumu mizana direğine sarıverdim. İyi ki da önce anlattığım yöntemi kullanıyorum, yoksa yelkeni toplamak mümkün olmayacaktı,

Fioğu kapattım. Motor ile gidiyorum. Bastıkça basıyor . Dedim iyi ki rüzgar ölçerim yok. Yoksa ciddi paniklerdim her halde. Gerçi sancak feneri arkasında asılı çan , ki 25 knotan sonra çalar, deli gibi çalıyor.

Tam da bu sırada , otopilotun yeke bağlantıdını tutan şerefsiz vida sen git kırıl. İçinden hem de . Ben de gevşedi sanıp. Seyir halinde sıkmaya çalışıyorum. Otopilot ta iptal oldu mu. Bende bir de yeke üzerine sabitlenen manuel basit bir otopilot var. Can hıraş bir şekilde ona halat geçirip sabitledim. İçeri gittim telefonu alacağım o da ne ?

Tekne bir anda rüzgarüstüne döndü. Bir an yelkenlerden birini kapatmyı unuttum sandım. Bir yandan sayıyorum saliseler içinde.. yoooo.. Kapattım hepsini işte, Noluyo hüleynnn.

Evet dostlar bir ilk daha yaşadım.. Kuru direk tekne önce rüzgarüstüne sonra gerisin geriye döndü.

Söylenip duruyorum aslında bir farkettim ki bağıra bağıra konuşuyorum. Furni buraya gelecekmiş.. Geri zekalı.. Sen daha müsellim geçidini geçemedin.

Neyse efendim., sivrice koyuna zor attım kendimi. Sezonun ilk demirini attık. Bu admiralti nin gözünü seveyim. Attınmı tutuyor. Sanırsın Ultura.

Burada biraz kendime geldim. Otopilot yeke bağlantısında kırılan vidayı değiştiridim.

Ahmet ile konuştuk.Ahmet orada kalmamamı söyleyince o yorgunluğa rağmen Assos a devam ettim. Tecrübe ile sabit. Bu adamı dinlemez isem başım sertten kurtulmuyor. O yüzden dediğini aynen uyguladım.

İyi ki uygulamışım. Assos denizden yanaşması çpk güzel bir tarihi liman. Çok mistik bir kere, yanaşması da çok sorun değil. Tayo mar için daha zor aslında. Büyük teknekeler daha rahat yanaşıyor.

Sabah, ben yine uyanamayınca , ki öğleden sonra hava sertleyeceğinden saat en geç altı gibi çıkmam lazım, Ahmet ile konuşup, Ayvalığa gitmeye karar verdim. Tam tekneyi hazırlıyorum, birisi bana sesleniyor. Kaptan selam bir ihtiyaç var mı diye.

Hilmi bey ile böyle tanışıyoruz. Hilmi bey , burada bir ev yaptırmak istemiş, yasak. Ancak turistik tesis yaptırabilirsin diye cevap alınca otel işine girmiş. Otuz yıldır Assos ta. 54 feet teknesi de bağlı duruyor.

Zamanında rahmetli Sadun Boro Assos a geldiğinde limandan birileri mutlaka halatınızı alır. Tonozlar var. Hem para da vermiyorsunuz diye yazınca Hilmi bey o zamandır yanaşma parası almıyor kimseden. Bildiğiniz buralardaki tek bedava üstelik antik liman oluyor kendileri.

Şimdi diyeceksiniz ki , para almıyor ama , rstoranda yemek zorunlu ve fiyatlar da kazık.. Yok işte.. Dünkü yelkenci arkadaşlar Hilmi bey yemeği dahi ikram edince ayıp olmasın diye tok oldukları halde kalamar yemişler.

Hilmi bey gezgin korsan bu arada. Ben O nu hemen heyamolaya da davet ettim tabiki de,,  :)

Deniz tertemiz, bağlandığın yerden atla yüz. Taş evlerin önündeki kafeden yazıyorum bu satırları.

Gelince Hilmi abiye adımı verin.. Kyağım olsun.

Hilmi beyi da şu benim kibar yelkenciler gurubundan, Zafer Türkmen,Mustafa Ertör, Ali Kuban , Ahmet Kabaalioğlu , Bülent tarzı bir insan, yelkenci işte..

Off uykum geldi.. Şimdilik bu kadar.. yarın sabah bademli.

Türkiye deki madivler diyor Hilmi abi,. Bakıcazz
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#31: 08 Temmuz 2017, 15:36:04
Uyu dinlen biraz. Şu sert havayı daha ayrıntılı yaz.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Teknede yaşamak..tekneyi yaşamak..
    • Rota Atlantik
#32: 09 Temmuz 2017, 11:23:46
Ersin Babakale'yi dönünce dikkat et birden civarna indirir.. 😀😀😀 Müsellimin meshur tokadini yemeden Ege inisi olur mu be ya..

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
#33: 11 Temmuz 2017, 08:17:34
Efendim seyir tam planladığım gibi gidiyor. 😀 gitmeyi düşünmediğim her yere gidiyorum. Foça ya iki saat yolum var. Foça da bağlama ile ilgili yardımcı olabilecek kimse var mıdir..
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#34: 11 Temmuz 2017, 08:40:18
Efendim seyir tam planladığım gibi gidiyor. 😀 gitmeyi düşünmediğim her yere gidiyorum. Foça ya iki saat yolum var. Foça da bağlama ile ilgili yardımcı olabilecek kimse var mıdir..

Yetişemem :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • YAZDIKLARIMA O KADAR ÖNEM VERMEYİN.İHTİYAR İŞTE !!
#35: 11 Temmuz 2017, 08:41:18
Gestapo hangi foçaya bağlanacaksın? ne kadar kalacaksın?
  • IP logged

• *
#36: 11 Temmuz 2017, 09:04:47
Abi foça zaten bi tanedir.. dedim ya her şey plana uygun gidiyor.. poseidon a bağlı..😀
  • IP logged

• *
#37: 11 Temmuz 2017, 09:08:40
Gestapocum eski foca ve yeni foça diye iki ayrı yerleşim yeri ve limanı var sen hangisine geliyorsun?
  • IP logged

• *
#38: 11 Temmuz 2017, 10:03:12
Efendim çandarlı körfezini de ne yapmak istediğini bilmeyen , sıfır havada her yerden kababa dalga yapan saçma denizler lidtesine ekledim.
  • IP logged

K

Kemal Gündüz

#39: 12 Temmuz 2017, 22:48:41
İyi seyirler Ersin Reis

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#40: 13 Temmuz 2017, 09:07:29
Teşekkürler. Efendim an itibarı ile çeşme marinadayım. Kahve içiyorum. Bir iki saate sığacık istikametinde konyak tedariki için yola çıkıyorum.

Bu arada foça da beni Hüseyin abi karşıladı sağolsun. Bir şişe de ateş suyu getirmiş. Hüseyin abi buraya sıkışacak bir karekter degil. Ayrıca konu başlığı açacağım kendisi ile ilgili. 😀 bütüngün benimle birlikte idi sağolsun. Beraber mazot tedariki yaptık ve dah bir sürü şey..

Yazacak çok şey var..

Bu arada bu antik limanlar çok ilgimi çekiyor. Konumları çok ama çok ilginç. Teos limanı ni da bu gözle görmek istiyorum. Hakim rüzgarlara gore nasıl konumlanmış acaba?
  • IP logged
« Son Düzenleme: 13 Temmuz 2017, 09:09:47 Gönderen: Ersin Böke »

• *
#41: 13 Temmuz 2017, 09:40:21
Gestapo ile yarım güne sığışan kısa ama güzel bir günü; sanki kırk yıllık arkadaş gibi samimi bir şekilde omuz omuza yaşadık.Ateş suyu Bulgar Fabrikasyon imalatı bandrollü  Savoy marka viski.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#42: 13 Temmuz 2017, 10:54:40
Teşekkürler. Efendim an itibarı ile çeşme marinadayım. Kahve içiyorum. Bir iki saate sığacık istikametinde konyak tedariki için yola çıkıyorum.

Bu arada foça da beni Hüseyin abi karşıladı sağolsun. Bir şişe de ateş suyu getirmiş. Hüseyin abi buraya sıkışacak bir karekter degil. Ayrıca konu başlığı açacağım kendisi ile ilgili. 😀 bütüngün benimle birlikte idi sağolsun. Beraber mazot tedariki yaptık ve dah bir sürü şey..

Yazacak çok şey var..

Bu arada bu antik limanlar çok ilgimi çekiyor. Konumları çok ama çok ilginç. Teos limanı ni da bu gözle görmek istiyorum. Hakim rüzgarlara gore nasıl konumlanmış acaba?

Selametle Reis.
Antik Limanlar içinde Hüseyin abi özel bir yer tutar herhalde. :)

• IP logged

• *
  • Hayat suda başladı...
    • Denizci Kahvesi
#43: 13 Temmuz 2017, 12:03:39
Dün, tam da üç yıl önce olduğu gibi yine Tekirdağ'dan yola çıktım, Çanakkale üzerinden Kaş'a doğru. Tabi otomobille.  Denize yaklaştığım her an üç yıl önceki yolculuğum canlandı zihnimde. Arada da seni hatırlayıp gıpta ettim. Geceyarısı Kaş'a ulaştım, ama aklım Ege'de kaldı. İçim gidiyor uzun seyir için. Her anının tadını çıkart Böke.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
  • IP logged
"Clouds and winds and oceans I choose my fate to be...  Whom the sea has taken Never shall be free."

• *
  • Donatan Temsilcileri
#44: 13 Temmuz 2017, 12:21:45
Geçen sene daha çok yazıyordun. Zello'dan da canlı yayın yapıyordun.
Maceralarını merak ediyoruz. Heyamolahey'de şifreli ve ücretli  bir bölüm yapıp orada mı yayınlayacaksın yoksa?  :)

Şaka bir yana bence de Ege'nin keyfini çıkar. Takipteyiz. Selametle.
  • IP logged

Yukarı git