Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Sen sus , gözlerin konuşsun..

• *
Ynt: Sen sus , gözlerin konuşsun..
#150: 24 Ağustos 2017, 11:56:02
Problem şu ki daha bitmedi..  :) daha en çok korktuğum marmara etabı var..
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#151: 24 Ağustos 2017, 12:04:24
Problem şu ki daha bitmedi..  :) daha en çok korktuğum marmara etabı var..

Çok kısa yazıyorsun, biraz detaylara gir istersen. Mesela mutfaktan hiç bahsetmiyorsun, günde beş öğün yediğimiz yemeklerden. Hepimiz kilo aldık arkadaş.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

B

Burak Doneray

#152: 24 Ağustos 2017, 15:42:54
O yemekler ben uyurken yenmiş hep. Bana iki kere ekmek arası kavurma verdiler okadar.Birde Ahmet reis günlük tur teknesinden balık,tavuk ızgara aldı gayet güzeldi.

Tur teknesiyle Ahmetin diyoloğu borcumuz ne kadar ? Ne  verirsen ver abi. Kardeşim söyle birşey. 5 kişiyiz birer sigara parası ver yeter abi. Tamam al şu yüz lirayı 50 lirasını geri getir.

30 dakika sonra Ahmet hala gelmedi para üstü. Ersin sen unut o parayı .Ben gelmez o para üstü seslen iste .1 saat sonra Gulet demir almaya başladı Ahmet hala umutlu paranın geleceğinden bakıyor gulete.Ersin bari çöpleri verseydik.Gulet ayrılıyor ortada tek bir adam yok.Kadınlar kızlar göbek atarak gidiyorlar .

Ahmet o para helal değil valla .Ersin bitti valla o gulet sezonu çıkarmaz Ahmetin ahını aldı. Ben batar o gulet. Hep beraber gülüyoruz.

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#153: 24 Ağustos 2017, 17:05:07
O yemekler ben uyurken yenmiş hep. Bana iki kere ekmek arası kavurma verdiler okadar.Birde Ahmet reis günlük tur teknesinden balık,tavuk ızgara aldı gayet güzeldi.

Hep yemek saatlerinde uyursan öyle olur işte. Evet kardeşim ya , hep ağır sofraları sen uyurken kurduk. Menü sana uygun değilse uyandırmadık bile. Yanarım yanarım durduğumuz yerdeki restaurant seçimlerimize yanarım.
Çıkan sonuç : Demek ki turistik yerlerde dışarıda yemek yememek lazım.

Tur teknesiyle Ahmetin diyoloğu borcumuz ne kadar ? Ne  verirsen ver abi. Kardeşim söyle birşey. 5 kişiyiz birer sigara parası ver yeter abi. Tamam al şu yüz lirayı 50 lirasını geri getir.

30 dakika sonra Ahmet hala gelmedi para üstü. Ersin sen unut o parayı .Ben gelmez o para üstü seslen iste .1 saat sonra Gulet demir almaya başladı Ahmet hala umutlu paranın geleceğinden bakıyor gulete.Ersin bari çöpleri verseydik.Gulet ayrılıyor ortada tek bir adam yok.Kadınlar kızlar göbek atarak gidiyorlar .

Ahmet o para helal değil valla .Ersin bitti valla o gulet sezonu çıkarmaz Ahmetin ahını aldı. Ben batar o gulet. Hep beraber gülüyoruz.

Ne bileyim güneydeki emekçiler bizim gibi değiller demek ki. Bizde olsa para bile almazdık. Adama özellikle sormuştum bir kişi yemek ve içecekler dahil günlük 50 lira demişti. Bari giderken helal et deselerdi en azından. Tek tesellimiz altı kişilik yemek göndermişler, artanların hepsini göndermişler işte. Bilseydik tekneye çıkar masada oturup en azından servis edilerek yerdik valla. Neyse bu da bana ders olsun.
  • IP logged

• *
#154: 24 Ağustos 2017, 17:29:51
Burak , domates, peynir, zeytin, yumurta yemiyor. Bunların içerisinde olduğu herhangi bir gıdaya da allerjisi var. Kokusu bile rahatsız ediyor. O nu , kuruvasan ve badem ezmeli çörek ile idare ettik.Bir de kahve. Hem de her türlüsünden, soğuk, sıcak.. Sadece kahve versen yetiyor adama zaten.

Kavurma hayatımızı kurtardı. Özellikle çedar peynirlisini soğanlı ekmek ile sandwich yapıp yedik. Her gün yerim valla, çok iyiydi
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#155: 24 Ağustos 2017, 17:37:22
Reisler ,

okurken çok eğlendim ve güldüm  :) , neşeniz keyiniz daim olsun  C:-)
  • IP logged

T
  • *
#156: 24 Ağustos 2017, 17:54:53
Burak , domates, peynir, zeytin, yumurta yemiyor. Bunların içerisinde olduğu herhangi bir gıdaya da allerjisi var. Kokusu bile rahatsız ediyor.

Çok zor yahu.
Benim oğlum da domates, zeytin ve yumurta yemez. Kokusu geliyorsa sofraya bile oturmaz.
  • IP logged

B

Burak Doneray

#157: 24 Ağustos 2017, 17:57:21
Tıp çözüm bulamadı tadını bile bilmiyorum hiçbirisinin.Eskiden bende sofraya oturamazdım.Yumurta dışında artık oturabiliyorum.

Kimseye anlatamıyorsun nedenini bilmediğin bir şeyi baktım olmuyor alerjim var aman yemeğimde olmasın diyorum dışarıda yerken.
  • IP logged
« Son Düzenleme: 24 Ağustos 2017, 18:02:18 Gönderen: Burak Doneray »

• *
#158: 25 Ağustos 2017, 17:41:41
Bir şekilde gidiyorsun işte.. Hele hele yelken açtıysan, öyle çok yormayacak bir rüzgar da varsa.. Güneş yakmaya başlamış. Uzun seyrin ilk günlerinde , hemen koruma faktörlü en pahalısından aldığın güneş kremlerini sürünüyorsun.

Aradan bir hafta geçtiğinde , sürekli elinin altında olan bu krem ve benzeri modern her şey , sana çapariz vermeye başlamış, bir güzel bronzlaşmışsın, ilk sıcağa alışık olmayan derin soyulmuş gitmiş. Yepyeni güneşe dayanıklı bir cilt yerini almış, bir bakmışsın ki hava öyle sıcak ta  gelmiyor artık.

Yol aldıkça , koskoca şehirler yerini küçük kasabalara , kasablar tek tük binalara sonra bir bakmışsın kara da kalmamış.

Önce serinlemek için sonrasında saatlerce suda kalmışsın, bir bakmışsın ki aburcubur da yemiyorsun artık. Sadece acıktıkça..hayatındaki en önemli problem demir atmak olmuş.

Gittiğin koyda demir atacak yer var mı, kıçtan kara mı olacaksın bu.. Bu kadar..

Önceleri telefonda hava raporu siteleri elinden düşmezken , şimdi bulutlardan gelen havayı da okumayı öğrenmişsin. En az altı saatlik tahmin yapabiliyorsun. Ufuk önünde , onu kesen binalar yollar dağlar tepeler de yok çünkü..

Görüş mesafen nereden baksan on mil..

Bir süre sonra saat maat da hak getire.. Güneş battı ay doğacak, ay batıyor, çoban yıldızı yükseldi, güneş doğacak .. Zaman ölçütün bu oluveriyor işte..

Bir bakmışsın günleri unutmuşsun. Kaç gündür o limanda ya da koyda olduğunu unutursun inan bana.. Çarşamba mı geldiydik..? Bu gün günlerden neydi sahi..?

Sabah güneşle uyanırsın, akşam ay doğarken sızarsın güvertede. Gün nasıl geçti anlamazsın.. Kendi rutininde bir sürü iş yapmışsındır .. Hayret hiçbirşey yapmadan da yorulur mu insan?

Yılların yorgunluğudur o , geç farkedersin. Sızıp kaldıysan güvertede bir iki birşey içip, sabah uyandığında biraz üşümüş ve tutulmuşsa kemikler, eh yaşlılık ta var artık.. O sabah güneşi nasıl da tatlı tatlı ısıtır seni.

Gerinirsin, güneş çam ağaçlarının arkasından yavaş yavaş yükselirken, o zümrüt rengi gıcır gıcır suya bırakırsın kendini. Sodalı gibi sudaki kabarcıkar okşar tenini, bir daha bir daha elinle kabarcıklar yapıp, beklersin sarsınlar seni.

bağırsın gelir tek başına yüzdüğün koyda.. Bağırırsında .. Hiç bağırmayı denediniz mi..?

Konuşmaktan bağırmayı unuttuğunuzu farkedersiniz. Bağıran binlerce yıl önceki hayvandan başkası değildir üstelik. Hele bunu bir de akşam olurken denemişseniz..

İnsanın aslında ne derece korkunç olduğunu da anlarsınız. Önce , stres atmak için bağırdım sanırsınız. Sonra bağırmak hoşunuza gider. Sesiniz koyda çınlar geri gelir. Kendi hayvan sesinizden korkarsınız emin olun. Kedi miyavlaması, köpek havlaması gibi benzer bir insan çığlığı olduğunu da farkeder şaşırırsınız.

Sonra neden bağırdığınızı hissedersiniz. Anlarsınız demedim bakın özellikle . Bağıran siz değil binlerce yıl önce soyundan geldiğiniz , doğada yaşayan hayvansı atalarınızdır. Ben bu gece bu koydayım. Ben buradayım.! Bana ilişmeyin ,!  burası benim bölgem. !

Çok tuhaf birşey olur o anda.. Daha önce hiç duymadığınız başka hayvanların , kuşların sesi gelir siz bağırdıkça. Onlar çıkardığınız sesi bilirler ..

Artık yarattığınız o sanal, saçma dünyanızda olmadığınızı hissedersiniz. Artık vücüdünuz sanki başka bir hormon salgılıyordur. Gece zifiri karanlıkta da görebildiğinizi, kıyıdan gelen küçük bir çıtırtı ya da denizdeki hafif bir çırpıntıyı bile rahatlıkla duyduğunuzu görürsünüz. Kendinizi daha zinde, daha güçlü, daha cesur hissedersiniz de şaşırırsınız.

Sonra bir gece seyir ederken ilk defa görürsünüz o nu.. Gecenin karanlığında binlerce denizin gözü yanıp söner öylece. Üstünde yüzdüğünüzün canlı olduğunu , sizi kavrayıp tuttuğunu hissediverirsiniz.

İşte o an geldi mi bırakın kendinizi.. Sonra bir daha hiç denizden korkmadığınızı farkedeceksiniz çünkü..

Ama en önemlisi , kendi yarattığınız sanal dünyayı terkedebilirseniz , bu dünyada size verilenlere ihtiyacınız olmadığını, ihtiyacınız olanların size çok önceden zaten verildiğini göreceksiniz. Yeteri kadar ama.. İhtiyacınız kadar..

Budur .. Bu kadardır..

• IP logged

T
  • *
#159: 25 Ağustos 2017, 17:50:27
Süper.
Eline sağlık.

Hani konuşmuştuk yalnızlığı ve demiştim hiç yalnız hissetmem doğada diye. Belki daha iyi anlamışsındır beni. Bunu bir kaç gece yerine uzun bir zaman dilimi olarak düşün.
Kelimelerin kifayetsiz kaldığı hisler bunlar. Anlatabilmek çok zor.
  • IP logged

• *
#160: 25 Ağustos 2017, 18:52:53
Vay, vayyyy

Ersin devrem sen bu yazı işini sürekli geliştiriyorsun sanki😊

Böyle devam hocam ( bu hocam lakırdısı eski günlerin hatırına, zaten yaşlılıktan da bahsetmişsin)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#161: 26 Ağustos 2017, 00:29:23
Olmuşsun sen. Az daha,tamam sonra.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#162: 26 Ağustos 2017, 00:59:39
Olmuşsun sen. Az daha,tamam sonra.

Pazartesi akşamki havadan sonra böyle oldu.
  • IP logged

• *
#163: 27 Ağustos 2017, 01:26:50

Son yazın gerçekten müthiş olmuş.Ellerine sağlık.
Bu yazıyı herhangi bir yerde yazarını bilmeden okusaydım,kesin Azra Erhat yazmış derdim. O derece yani.Yazdıkça güçleniyorsun sanki.
Devam lütfen.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
#164: 31 Ağustos 2017, 11:44:14
Efendim teşekkür ediyorum.. Tayo Mar, cuma sabahı bir aksilik olmaz ise , Ayvalık tan avara olacak. Asos ve Babakale istikametinde devam edecek. Muhtemel keyifli bir yelken seyri yapacak.

Akiamı babakale de kalacak. Sabah erken avara olup, orhan abilik yapacak ve bozcaada güneyindeki koyları araştıracak. Bakacak bakalım beleş kalacak koy var mı? var sa tüm Heyamola forumuna ilan edilecek.

Sonra , Cumartesi akşamı, Morto koyu, yetişebilirse Çanakkale ye yürüyecek.. Pazar günü Çanakkale geçişi var..

Biraz ağırdan alacak çünkü her seferinde Marmara da dayak yemekten bıktı. pazartesi lodos veriyor hava tahminleri , lodosu yakalayıp, marmara adası, asmalı, ve tirilye üzerinden esenköy küçükyalı rotasını takip edecek..

Tirilye den Rojdanın siparişleri tedarik edilecek, zeytin, zeytinyağı tedarik edecek. Palamut başlamışsa çingene palamudu yiyecek..

Bakalım evdeki hesap çarşıya uyacak mı.. ?
  • IP logged

Yukarı git