Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Navionics de koordinat bulma..

• *
Navionics de koordinat bulma..
OP: 30 Haziran 2017, 21:43:53
Ali Ünalan dostumuzun gelmesi iyi oldu. O nun yazdıklarından önemli konu başlıkları çıkıyor.

Ali den demirlediği nokta ile ilgili koordinat bilgisi istenmiş. Ali de fotoğraf göndermiş koordinat bilmiyorum demiş.

Efendim cep telefonunuzda Navionics yüklü ise , verilen bir koordinatın nasıl harita üzerinde tespit edileceği bilgisi önemli olabilir. Örneğin bir yardım çağrısı aldınız ve koordinat verildi. Hele bu koordinat zello dan verildi ise tekrar tekrar dinleme imkanı da var.

Şöyle bulacağız efendim.

Haritanın üzerinde bir büyüteç ( eski ismi perthapsız gibi bişeydi dedemde vardı bu ne dediğmde böyle söylerdi galiba ) işareti var. O na basınca sağ üst köşede "lat/long "  tuşu var. Bu tuşa basınca kollu kumar makinaları benzeri iki ekran çıkıyor.

Üstte latitude altta longitude değeri var. Hadi bakalım.. Latidude hangi yönü gösteriyordu? Göksel navigasyonda yazdıydık.. Kuzey güney yönünü efendim. Llongitude de doğu batı yönünü gösteriyor, Türkiyenin bulunduğu denizlerde yine malum, latitude N yani kuzey, Longitude E yani doğu oluyor.

Elinizle basitçe istediğiniz koordinatı ayarlayıp, aşağıdaki, " show on the map " tuşuna bastınızmı haritada istediğiniz koordinat hoop diye çıkıveriyor . Bilginize..

• IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
Ynt: Navionics de koordinat bulma..
#1: 30 Haziran 2017, 22:16:17
Benimkinde ana ekranda çıkan + işaretinin sağında bulunan soru işaretine basınca üstte konumu bildiriyor
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#2: 30 Haziran 2017, 22:18:13
Tamam da diyelim bir çağrı aldın, kordinat bilgisi verildi haritada yerini bulup rota tutman lazım.. O zamanbenim dediğimi yapmak zorundasın.
  • IP logged

• *
#3: 30 Haziran 2017, 22:22:35
Ersininde bahsettiği bir bilgim yok koordinat konusunda,ama önemli bir şey olduğunun farkındayım.
Teknemde Raymarine Dragonfly 5 Pro var,harita üzerinde Marmarada tüm kaçabileceğim,Barınak,Marina Riskli yerlere de konumlar atıyorum boş zamanlarımda,bu koyduğum konumlara görede rota çiziyorum.
Gece seyri yapmayı çok seven birisi olarak bu attığım konumlar çok işime yarıyor.
Düz mantık olayları kavramaya çalışıyorum,sebep,sonuç ilişkisinden hareket ediyorum,ara detaylara kafamı yormuyorum.

Koordinat bilgisi konusunda bilgilenmek isterim açıkcası,görsel hafızam iyidir fotoğraflı olursa kaymaklı ekmek kadayıfı olur:)

• IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#4: 30 Haziran 2017, 22:25:53
Tamam da diyelim bir çağrı aldın, kordinat bilgisi verildi haritada yerini bulup rota tutman lazım.. O zamanbenim dediğimi yapmak zorundasın.
evet onu düşünmemiştim.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
  • S/Y ANABELLA (Sadler 32)
#5: 30 Haziran 2017, 22:33:23
Sevgili Ersin,
Herhalde "pertavsız" demek istemiştin...  :P
Sevgiler...

• IP logged
"Bilgeliğin dudakları anlamayacak kulaklara kapalıdır." --Kybalion

• *
#6: 30 Haziran 2017, 23:02:20

Şöyle bulacağız efendim.

Haritanın üzerinde bir büyüteç ( eski ismi perthapsız gibi bişeydi dedemde vardı bu ne dediğmde böyle söylerdi galiba ) işareti var. O na basınca sağ üst köşede "lat/long "  tuşu var. Bu tuşa basınca kollu kumar makinaları benzeri iki ekran çıkıyor.

Üstte latitude altta longitude değeri var. Hadi bakalım.. Latidude hangi yönü gösteriyordu? Göksel navigasyonda yazdıydık.. Kuzey güney yönünü efendim. Llongitude de doğu batı yönünü gösteriyor, Türkiyenin bulunduğu denizlerde yine malum, latitude N yani kuzey, Longitude E yani doğu oluyor.

Elinizle basitçe istediğiniz koordinatı ayarlayıp, aşağıdaki, " show on the map " tuşuna bastınızmı haritada istediğiniz koordinat hoop diye çıkıveriyor . Bilginize..

:)xx
  • IP logged

S

Serdar Çırak

#7: 01 Temmuz 2017, 02:14:32
Ersin in verdiği bilgi çok önemli.
  • IP logged

k

kevorkcamci

#8: 09 Mayıs 2018, 01:11:57
ipad için navionic aldım fakat yeri doğru göster memekte

gprs yokmuş neyapmalıyım
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#9: 09 Mayıs 2018, 07:44:19
Ipad için bir gps dongle alabilirsiniz veya mevkinizi kerteriz ile belirleyip eski usul devam edebilirsiniz.
  • IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#10: 09 Mayıs 2018, 07:57:43

Ipad sim kartlı olan modellerinde GPS modülü var, Diğerlerinde yok.
Selamlar
  • IP logged

R

Recep Ertürk

#11: 09 Mayıs 2018, 08:19:06

Bende eski model ipad 2 var. Sim kart takılamayanından.. Wınn benzeri aletlerle wi-fi ile bağlandığınızda Navionics veya başka haritalarda bulunduğunuz yeri görüyorsunuz.

Türkiye'deki telefon vericilerine ulaştığınız müddetçe sorun yok :)

• IP logged

O

Oktay Eryılmaz

#12: 09 Mayıs 2018, 08:22:57

Bende eski model ipad 2 var. Sim kart takılamayanından.. Wınn benzeri aletlerle wi-fi ile bağlandığınızda Navionics veya başka haritalarda bulunduğunuz yeri görüyorsunuz.

Türkiye'deki telefon vericilerine ulaştığınız müddetçe sorun yok :)

Evet internet bağlantısı olduğu zaman mevkinizi görüyorsunuz, konum bilgisi açık olmak kaydı ile
  • IP logged

• *
    • Yat Tekne Sörveyi, ekspertizi, ozmoz muayenesi
#13: 09 Mayıs 2018, 08:34:51
GPS ile telefon aracılığı le elde edlen koordinat bilgileri arasında ciddi farklar olabilir. GPS bazı cihazlartda modül olarak var, yani doğrudan GPS uydularından tam mevki belirlemek mümkün ama telefon hattından mevki belirleme cihazın telefon istasyonlarına olan mesafelerini ölçerek yher belirlemeye çalışıyor. En az üç istasyon yakalayabilirseniz nisbeten doğru yer belirleyebilirsiniz.
  • IP logged

• *
    • AÇIK DENİZ AKADEMİ
#14: 09 Mayıs 2018, 12:25:10
ayped ve ayfona takılabilen (kablolu, kablosuz) pek çok gps modülü var;
https://www.tektouch.net/satnav/GPS-Receivers-For-iPad.php

ama Türkiyede bulunur mu bilmem.. kısa bir gugıllamada satana rastlamadım..
  • IP logged
><(((º>

Yukarı git