Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: VOLVO MOTOR, EGZOZ'DAN BUHAR GELMESİ, DEVİR SAATİ, MERCİMEKLİ KÖFTE

• *
  • Donatan Temsilcileri
Sahiden de Kenan abi, mürettebat şahaneydi.
Ziyacığım, Masal 2002 model.

Güneş ailesinin yeni kızı (ismine göre ise oğlu) sizin kızdan daha yaşlı.
Aldığımız (alabildiğimiz) için ne kadar mutlu olduğumuzu yazacaktım ki, yaş muhabbetini duyunca utandım açıkçası

Ziya abi ,

Ne güzel bence mutluluğunuzu paylaşın bizimle okuması keyifli olacaktır. Bir karış şu eksik olmasın karinasından.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri

Aldığımız (alabildiğimiz) için ne kadar mutlu olduğumuzu yazacaktım ki, yaş muhabbetini duyunca utandım açıkçası

Selametle kullanın Ziyacim. Eski tekne yok bakımsız tekne var deyip işin içinden çıkarız.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *

Selametle kullanın Ziyacim. Eski tekne yok bakımsız tekne var deyip işin içinden çıkarız.

Mesele yaş hiç değil, bence bakımsızlık da değil.
Bazı parça, aksam ya da donanımlarda belli periyodlarda belli arızalar ortaya çıkıyor.
Genelde bunlar garanti süresi sonrasında denk geldiği için de pek kaydı kuyduna rastlanmıyor.
Önce Aali'nin, sonra benim şimdi Masal'ın ve arada diğerlerinin de başına geldiği üzere yaklaşık 10 yılda bir egzoz sisteminde korozyon sebebi ile arıza çıkıyor. Dolayısı ile 9. yılda, bir kaç Euro'yu verip arıza çıkmadan değiştirsek beklenmedik bu sorundan kurtulacağız. Çünkü eninde sonunda o masraf çıkıyor.

Benzeri ırgat için geçerli: henüz başıma gelmedi, o nedenle dikkatimi periyoda vermedim ama bir çok tekne sahibinin ırgatı belli yaşa gelince su koyveriyor. Bu yaşı da bilsem(k) biraz öncesinde gerekli değişikliklerle beklenmedik arızadan sıyırırız.

Bu ve benzeri için tutulmuş bir kayıt var mıdır bir yerlerde?
  • IP logged
SARIYAZ  Turgut / Marmaris

• *

Hesaplı aldığımız 1968 model klasik güzelin marşına basıp Finike den İzmir e sıkıntısız giden bir doktor arkadaşım geldi aklıma da bu lafın doğruluğuna bir kez daha inandım. :)
  • IP logged

• *
Mehmetciğim,

12. senede irgatim da bana veda etti biliyorsun.
Ama olan hasara baktığımda ( aluminyum dişli kutusunun 4 yönden boylu boyunca karpuz gibi çatlaması ), kendime diyorum ki " peki ya birader, sen niye teknende 12 sene bosa kancası ve halat donanımını taşıdın da, bir kere bile demirdeyken zincire bosa vurup, yükü ırgat gövdesi üzerinden almadın ? "

Amaaan...ben aşınacağıma mal aşınsın !  :-\
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Mal aşınırken bizi de aşındırıyor be abi.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
Oğuzhan Reis sorduğu için yanıt amaçlı yazıyorum;
Kesin olarak Kondense çıkışı dirsekten kaynaklı sorun olduğu tespit edildi. 385+100 avro işçilik bayıldık baba baskısıyla, parçayı değiştirdik.
soğutucularda başka sorun olmadığı testlerle teyit edildi. Bütün sistemin sağlıklı çalıştığı ve sorunun burada olduğu kesin olarak ortaya kondu.
1) Yola devam edebilirmişim.
2) İyi ki devam etmemişim.
Saygılar.
  • IP logged

• *
Oğuzhan Reis sorduğu için yanıt amaçlı yazıyorum;
Kesin olarak Kondense çıkışı dirsekten kaynaklı sorun olduğu tespit edildi. 385+100 avro işçilik bayıldık baba baskısıyla, parçayı değiştirdik.
soğutucularda başka sorun olmadığı testlerle teyit edildi. Bütün sistemin sağlıklı çalıştığı ve sorunun burada olduğu kesin olarak ortaya kondu.
1) Yola devam edebilirmişim.
2) İyi ki devam etmemişim.
Saygılar.
Teşekkür ederim paylaştığınız için. Zello'da sorunun kaynağını aradığınız sırada teknede kalıyordum. Motor bölmesini açıp bende olsa neden olabilir diye düşünmüştüm ki siz yazana kadar net olarak kestirebilmem mümkün değildi. Benzer motorların benzer sorunları oluyor. Araştırırken de genelde ingilizce olarak volvo penta D1-20 lerin yağ kaçırmasındaki ortak sebep ("volvo penta D common oil leak through idle") diye aratıyorum ve genelde gerçekten sorunlar oldukça sık yaşanan sorunlar olarak karşıma çıkıyor. Bu yüzden önemli motorunuza konan teşhis.

Şu anda da gaz kolunun bağlantı vidasından yağ damlatıyor motorum. O da sıkça yaşanan bir volvo penta problemi. Basit bir o-ring değişimi ancak vidayı çıkarabilmek için motoru parça parça sökmek gerekiyor. Halledebilirsem VP zede olarak faydam olsun diye paylaşacağım.

Tekrar geçmiş olsun.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
Bülent Reis' ten haber var mı?
En son seyre çıktı diye biliyorum.
  • IP logged

• *

En son Karacaören de görülmüş dün. :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri

En son Karacaören de görülmüş dün. :)

Epeyce yükselmiş..
Artık mercimekli köfte yanında cacık yenmiştir afiyetle.. :)

Selametle..
........
Sen nasılsın Öcal Reisim, tekneyi indirdin mi denize..

Sevgiler
  • IP logged

• *

Sen nasılsın Öcal Reisim, tekneyi indirdin mi denize..

Sevgiler

Eyüp hocam vardığım gün çıktım karaya Kuşadasında , on beş günlük bir karaya alma kampanyasından faydalanmak için . Sonrası Bulgaristan a döndüm oturum yenilemek için acele ertesi gün, Ağustos 8 ine kadar da buradayım mecburen. :(

Kuşadası marina tanıdık olduğu için talimatları verdim ayrıldım , yapıyorlardır herhalde. ::)
Aslında oralarda olan bir reis gözatsa iyi olur. :)

Denize inince Sığacık, Çeşme ,Karaburun yarımadasını gezerek İstanbul a kadar yükselmek niyetim. Marmara da kalırmıyım yoksa sevdiğim İzmir civarına dönermiyim tekrar , bu zaman sürecinde karar vereceğim.

Bi'l mukabele sevgi ve saygılar.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri

Çok özel tecrübeler edindiğim bir seyirdeyim abicim.
  • IP logged

Yukarı git