Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: KAYIKEVİ

T
  • *
Ynt: KAYIKEVİ
#165: 10 Eylül 2017, 15:24:54
Ben tersine denizde çoğalınsın istiyorum, En kötü tartışma bile tartışmamaktan iyidir hesabı. En görgüsüzümüz bile denizde olsun. Çok büyük bütçeler olmadan da bu işlerin yapılabilirliği görülsün. Deniz herkesi bir şekilde yontar diye düşünüyorum.

Bence üç'ü birbirinden çok farklı şeyler. Üç ayrı başlık.
Ama yeri burası değil. Diğer başlık altında yazmalısın ki konu dağılmasın.  ;)
  • IP logged

• *
#166: 12 Eylül 2017, 11:00:18
Alaskaya gitmek isteyene glsin..

http://reddotontheocean.com/
  • IP logged

T
  • *
#167: 12 Eylül 2017, 11:50:36
Beni benden alan, alaska bölgesine kayıkla gitmek istememin sebebini şu video açıklıyor

https://www.youtube.com/watch?v=XQz_eX49qOc
  • IP logged

• *
#168: 12 Eylül 2017, 22:22:36
Vay canına.. Bu arada bu davlumbaz uygulaması da ilginçmiş..
  • IP logged

T
  • *
#169: 12 Eylül 2017, 22:38:07
Zamanın olursa şu seriyi seyredebilirsin. Yelkenli değil ama coğrafya için seyredilir.

https://www.youtube.com/watch?v=L9MFX-smf6o
  • IP logged

• *
  • Bilen bilir
#170: 13 Eylül 2017, 09:09:31
28 feet bir teknede karasal destek almadan yaşamak gerçekten ciddi iş. Aslında karasal ve klimatik destek almadan desek daha doğru.

İçinde yaşamak için ciddi büyük bir tekneye ihtiyaç olduğu kesin. O yüzden teknede yaşama tercihi yapmış dostları ayırırsak, aslında Türk ve Yunan kıyıları birer küçük tekene cenneti olmalı ya da olmalıydı.
Sıcak hava , öğleden sonra her durumda akşama kadar devam eden esinti, kıyıda piknik ya da mangal yapabilme imkanı bulursunuz. Benim gibi en deneyimsizleri bile akşam yemeği çıkaracak kadar balık tutabilir.

Sonuçta kara hayvanlarıyız. Karada olmak hoşuna gidiyor insanın. Bir koya gelip , demirleyip, bakir küçük bir kumsala çıkıp, şezlong ve masaları kurup, kendi teknenizin manzarası eşliğinde sevdikleriniz ile vakit geçirmekten daha keyifli ne olabilir ki. ?

Şişme bot kadar, katlanır bisiklet, portatif şezlong ve masa, küçük bir mangal belki..

İyi bir olta takım kutusu, şezlonglar, masa, bisiklet, mangal ve aksesuarları Ege teknelerinin vazgeçilmezleri bence.

Tayo Mar , gelecek yılki seyrine bu mantıkla hazırlanıyor olacak..

Ormanlarımız piknik ve mangal nedeni ile cayır cayır.

Uzun zamandır sadece okuyordum.

Denizcilik ve kültürü diye döktürüp dururken be ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu oluşunca

yazmadan edemedim.

Bir de insan oğlunun üreme bölgesinin denizler değil ev olduğunu düşünüyorum.

Ne alaka derseniz sürekli ''denizlerde çoğalalım'' deyince aklıma bu geliyor  ;).

• IP logged
DeDe

• *
#171: 13 Eylül 2017, 10:50:41
Dede reis, bu ülkede ormanları mangalcıların yaktığını düşünen tek sen varsın galiba..

Gökova imara açıldı, bak geçen hafta yanmayan yer yanıverdi.. Bir bakmışsın seneye inşaat başlamış.. Yapma aalasen ..
  • IP logged

• *
#172: 13 Eylül 2017, 19:26:36
Bu da var; Alaska Juneau'dan Kanada Vancouver'a. Drone görüntüleri, su altı çekimleri, süper bir coğrafya, harika bir kırmızı ketch (sanırım Amel) ve dinlenesi iki güzel parça...

• IP logged

T
  • *
#173: 13 Eylül 2017, 20:42:35
Bu da var; Alaska Juneau'dan Kanada Vancouver'a. Drone görüntüleri, su altı çekimleri, süper bir coğrafya, harika bir kırmızı ketch (sanırım Amel) ve dinlenesi iki güzel parça...

Harika. Teşekkürler.

Tekne Amel değil.  Caroff dedikleri çelik, kutuplara uygun bir tekne.
Video da seyrettiğimiz, meşhur Kuzeybatı pasajı olan, greenland'dan güney alaskaya geçiş yapmış bir tekne.  Kaptanı Nicolas Mouchart. Teknenin adı "Perd pas le Nord"
Şimdilerde dünyayı turluyorlarmış.
  • IP logged

n

nuri_kongur

#174: 13 Eylül 2017, 21:00:37
Erkan Gürsoyun teknesini görmeyenler için buraya ekliyorum.
Teknenin adı Altan's dı galiba. O sene fuarda çok aradım teknesini en sonunda buldum. Kendisi ile tanışıp biraz lafladık. Sabahtan akşama kadar bir çok istek olmuştur teknesinin içini görmek için, Erkan beye gına gelmiştir diye arlandım, içini görmek için izin almadım. Kuzey kutbunun içinden geçerek atlantik okyanusuna çıkmış oradan aşağıya inerek akdenize ve İstanbula gelmiş. Yolda birde kasırgaya denk gelmiş. Kendi ağzından dinlediklerim bunlardı. Daha detaylı bilen veya teknesini fotoğraflayan varsa görsek okusak ne güzel olur. Hala Türkiyede ise, Tan Kaan reisimiz kendisi ile röportaj yapsa biz de okusak daha güzel olmaz mı?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#175: 13 Eylül 2017, 21:03:16

Harika. Teşekkürler.

Tekne Amel değil.  Caroff dedikleri çelik, kutuplara uygun bir tekne.
Video da seyrettiğimiz, meşhur Kuzeybatı pasajı olan, greenland'dan güney alaskaya geçiş yapmış bir tekne.  Kaptanı Nicolas Mouchart. Teknenin adı "Perd pas le Nord"
Şimdilerde dünyayı turluyorlarmış.
Süper bir video. Teşekkürler

• IP logged

T
  • *
#176: 13 Eylül 2017, 21:09:50

Teknenin adı Altan's dı galiba.

Altan Girl
  • IP logged

n

nuri_kongur

#177: 13 Eylül 2017, 21:15:05

Teknenin adı Altan's dı galiba.

Altan Girl
Hay eline sağlık Tan reis, Erkan bey, kasırgayı geçerken kendisini yatağa bağladığını günlerce teknenin okyanusta kasırga içinde geçerken hep yatağa bağlı kaldığını anlatmıştı. Tekne hacıyatmaz gibi hep düzelmiş . Kasırga ise kasırga, batmazlık ise batmazlık. Yanlış hatırlamıyorsam teknenin tasarımı ve yapımı da kendisine aitti.

• IP logged

• *
  • Selamlar
#178: 13 Eylül 2017, 21:15:20
O teknenin sahibi bir Türk idi ve galiba çok ters bir rotada Kanada üzerinden buraya gelmişti

• IP logged

n

nuri_kongur

#179: 13 Eylül 2017, 21:21:00
O teknenin sahibi bir Türk idi ve galiba çok ters bir rotada Kanada üzerinden buraya gelmişti

Kuzey kutbu içinden geçecek kadar eriyince, oradan geçmiş. Ama kutupta buzula sıkışmış. Günlerce kurtulamamış.  Kutup ayıları tekneye iyice yaklaşıp tehlikeli hale gelince , telefon ile karısına haber vermiş. Karısı da Kanada donanmasına. Şans eseri oradan bir kurtarma gemisi geçiyormuş da kurtarmış. Adamlar tekneyi terk et seni alalım demişler. Erkan bey kesin bir dille red etmiş. O zaman tekne ile birlikte kurtarmışlar.

• IP logged

Yukarı git