28 feet bir teknede karasal destek almadan yaşamak gerçekten ciddi iş. Aslında karasal ve klimatik destek almadan desek daha doğru.
İçinde yaşamak için ciddi büyük bir tekneye ihtiyaç olduğu kesin. O yüzden teknede yaşama tercihi yapmış dostları ayırırsak, aslında Türk ve Yunan kıyıları birer küçük tekene cenneti olmalı ya da olmalıydı.
Sıcak hava , öğleden sonra her durumda akşama kadar devam eden esinti, kıyıda piknik ya da mangal yapabilme imkanı bulursunuz. Benim gibi en deneyimsizleri bile akşam yemeği çıkaracak kadar balık tutabilir.
Sonuçta kara hayvanlarıyız. Karada olmak hoşuna gidiyor insanın. Bir koya gelip , demirleyip, bakir küçük bir kumsala çıkıp, şezlong ve masaları kurup, kendi teknenizin manzarası eşliğinde sevdikleriniz ile vakit geçirmekten daha keyifli ne olabilir ki. ?
Şişme bot kadar, katlanır bisiklet, portatif şezlong ve masa, küçük bir mangal belki..
İyi bir olta takım kutusu, şezlonglar, masa, bisiklet, mangal ve aksesuarları Ege teknelerinin vazgeçilmezleri bence.
Tayo Mar , gelecek yılki seyrine bu mantıkla hazırlanıyor olacak..
Ormanlarımız piknik ve mangal nedeni ile cayır cayır.
Uzun zamandır sadece okuyordum.
Denizcilik ve kültürü diye döktürüp dururken be ne perhiz bu ne lahana turşusu durumu oluşunca
yazmadan edemedim.
Bir de insan oğlunun üreme bölgesinin denizler değil ev olduğunu düşünüyorum.
Ne alaka derseniz sürekli ''denizlerde çoğalalım'' deyince aklıma bu geliyor
.