Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Cyclades 2017 seyrimiz

• *
  • Donatan Temsilcileri
Ynt: Cyclades 2017 seyrimiz
#15: 27 Haziran 2017, 07:48:53
Astipalia ya bağlandık.
Erken konuşmuşum, Kos batı ucunu bordalar bordalamaz önce 16-20 knot sonra 25-30 Astipalyaya 10 nm kala 35 knot kuzey-kuzeybati rüzgarla karşılaştık. Önce full arma sonra camadanli yaklaşık 60-70 derecelerden dar apaz seyir ile uçarak liman ağzına geldik .
Limanda 5-6 teknelik bir yer vardı.
2,5 m ye 35 m kaloma verdik. Liman icinde Tam pruvadan 20 knot esiyor
Iskelede yaşlı bir bey palamar halatimizi aldı.
Hanımlar öğle yemeği taze fasulye, yoğurt ve domates biber salatalık sogus     olarak hazırlanırlar, yolda birşey yenmeyince iştahla hepsini silip supurduk..
Şimdi istirahat zamanı..

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#16: 27 Haziran 2017, 07:53:25
Biraz dinlenip soluklandik.
Yaklaşık 2 saat kadar sonra Ozlem- Ali Tuna Bahadır korsanlar limana geldi ve yanibasimiza kictankara bağlandı.
Zincirleri bizim zincirin üstünde.. " bi daha bizden habersiz gitme diye yaptik" dediler..😊
Hanımlar hemen karşıdaki plaja gittiler..
Mahir 'in bahsettiği Ouzeri Anastasia ya uğrayıp Şebnem hanımla tanışmışlar hatta koyu bir  sohbete başlamışlar..
Liman görevlisi geldi liman parası 7,40 euro , elektrik için 3,30 euro ödedik.
Sonra ben de yüzmeye gittim, Şebnem hanim a akşam 21.00 için 6 kişilik rezervasyon yaptık.
Tunc'un bahsettiği kaleye zorlu bir çıkış yaptık..
Fotolar dönünce..
Yeldegirmenlerinin orada birer kahve içtik. Internet wi-fi şifresi aldım ve bu mesajı yazıyorum..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#17: 27 Haziran 2017, 07:55:11
[26/06 13:20] Eyüp Ogan: Ouzeri Anastasia dan çok olumlu izlenimlerle ayrıldık. Ozlem-Ali Bahadır çifti ile biz toplamda 6 kişi, greek salad, yaprak salma, kalamar, ahtapot salatası, fava, tabula, humus, patates salatası benzeri bir meze, bekri meze, caciki, ev yapımı sosisli sote ve 2,5 litre nefis ev şarabı ve 3 bira, su, ekmek yedik içtik ve 120 euro hesap ödedik.
Şebnem hanim ve Yunanlı eşinin güleryüzlü davranışlarını , bizleri memnun etme gayretlerini ise söylemeden geçemiyeceğim.
Özkan ve Mahir e çok teşekkür ediyoruz.
...........
Geç saatlere kadar kumsaldaki masamızda çok keyifli sohbetler ederek ismi lazım değil (Lotus diye bir teknesi var) bir arkadasimizin kulaklarini da epeyce cinlatarak oturduk.
Daha sonra birlikte teknelerimize döndük. Sabah 6.30 da uyanmak için sözleşip yattık.
Ben hemen sızmışım.
...........
26 Haziran 2017
Sabah 06.00 gibi uyandım. Deliksiz bir uyku çekmişim.
Biraz sonra Mustafa da uyandi. Yan teknede once Ali sonra Ozlem ellerinde kahve bardaklariyla havuzluğa çıktılar.
Önce Ali sonra biz yavaşça demirimizi alıp Astipalyadan ayrıldık.
Rota Anafi...
Ilk defa gideceğiz.
..........
Rota açımız 250 derece, rüzgar dar apazdan 5 bofor esiyor. Full arma koşturuyoruz.
Hava güneşli açık, dalga pek yok..
Çevremizde yelkovan kuşları...
[26/06 21:29] Eyüp Ogan: Saat 12.30 da Anafi önlerinde 3 metreye 25 metre kaloma vererek demirimizi attık. Unutmadan bosa kancamizi da taktım.
Biraz sonra Ali ve Özlem SISU adlı tekneleriyle yanibasimiza demirlediler.
Deniz pırıl pırıl bizi çağırıyor.
............
Ben önce deniz sonra uyuyayım istiyorum. Ama önce yemek...
Kızlar her zamanki gibi adaya yanasirken uyandilar. Ve hemen yemek hazirligina giristiler.
...............
Tekneye gelmeden önce evde menemen altlığı diye tarif edebileceğimiz taze domates ve biberden konserve gibi cam kaplara koyup getirmislerdi...
Bol yumurtali nefis bir menemen, peynir, zeytin, domates, biber, salatalık.. ve çay... güzelce doyduk..
Biraz sonra botlarıyla Ali ve Özlem geldiler.. Hülyanın yazliklarinin bahçesindeki limondan hazırlayıp getirdiği limonatayi buz gibi içtik, arkasından sade kahveler içildi..
...............
Yeri gelmişken yazayim evde hazırladıkları kavurma, et vb bozulabilecek gıdaları, peynir, kuruyemişler vb vakumlatip tekneye getirdik. Yine zeytinyaglilar onceden pisirildi, Reyhanin diyet kurabiyeleri uzun seyirlerde çok ikrama geçti...
Meyva ve sebzeler fazla su sarfiyatı olmasın diye önceden yıkanıp posetlendi...
................
Su konusu'ndan da kısaca bahsedeyim;
Ornek olmak için seyre başlamadan saçlarımı üstü 4 yanlar 3 numara makina ile tras olmuştum.
Gün içinde her denize girip çıkışta duşu yasakladım. Akşamları son kez denizden çıkışta dus hakkı var.😁
Konu nerden nereye geldi.
[27/06 07:30] Eyüp Ogan: Anafi, ilk bakışta niye geldim diye düşündürecek tipte bir ada.
Tekne bağlayacak bir iskelesi yok, demir yeri lodosa ve güneyli havalara acik. Oldukça sığ, allah'tan dip tamamen kum... karşınız kumsal ve plaj..
Bir taverna, bir market ve bir cafe var kıyıda..  Feribot iskelesi hemen yanımızda...
Bizimle birlikte 5-6 tekne var alargada..
............
Yemek ve kahve faslından sonra tertemiz billur gibi denize atladım. Reyhan da denize girdi..
Hulya ve Mustafa ise yüzerek kıyıya kumsala çıktı..
Ben tekneye çıkıp hemen kamarada uyudum..
Saat 18.00 de otobüs varmış Chora ya..
15 dk kala uyanıp teknedeki botu indirip, dıştan takma motorunu oynak zeminde denize düşmeden zar zor takıp, çalıştırmak içinde epeyce uğraşarak kıyıya çıktık. Kıyıda Ali ve Özlem ellerinde fotoğraf makinası belki denize düşeriz diye beklesirken onların botunun yanına bağlayıp indik.😎
Biraz sonra otobüs geldi ve kişibaşı 1,5 euro bilet parası ödeyip Chora ya çıktık.
Son durakta indik.
Biraz yürüyüp en tepeye çıktık. Bir meydan kenarda yıkık bir yeldeğirmeni, ortada şehitler anıtı. Tertemiz minik ev ve sokaklar.. Bayram olduğunu hatırlayıp bayramlastik. 😘
Sokaklara rasgele girip yürümeye başladık. Bol bol fotoğraf çektik.
Biz Anafiyi çok beğendik. Küçük, sessiz daracık, çiçeklerle donatılmış , beyaz evler ve bahçeler...
Hanımların çok beğendiği dar ve küçük bir Ouzeri bulduk, minder ve sandalyelerine kurulduk, manzara harika..
Ali, Reyhan ve ben barbayani marka 20 lik bir uzo içip, 3 kisilik küçük bir meze tabagini paylastik, Ozlem sade bir kahve, Hulya ve Mustafa ise birer cappucino içtiler. Güzel, bol kahkahali sohbet sonrası 24 euro hesap ödeyip çıktık.
Yine güzel sokaklarda dolaşıp, yürüyerek dolambaçlı patika bir yoldan sahile indik.
Reyhan yüzerek tekneye gitti.
Biz bota bindik ama meret bi türlü çalışmıyor. Zaten bu hep başıma gelir. Asıl kureklere Eyüp...
Tekneye Reyhanla aynı zamanda vardık.
Hicbirimizin canı yemek yemek istemeyince, havuzunda milyonlarca yıldız altında sadece demir fenerimiz açık diger ışıkları kapatip , karşımızda da Anafi sahilden uzaktan çocuk sesleri geliyor, sohbet edip oturduk..
Mustafa ve ben birer duble single malt viski içip sonrası gec vakit uyuduk.
Velhasi kelam; Anafi yı çok sevdik, bir daha geliriz dedik. Iyi ki gelmişiz dedik.
............
Biraz da yeri gelmişken adaları neye göre sevdik diyoruz kısmından bahsedeyim;
Eğer, gittiğimiz adada olumsuz bir durumla karşılaşmadıysak orn: demirleme, bağlanma, hava durumu, solugan olup olmaması, demir tarama vb..
Birlikte seyir yaptığımız kişilerle iyi anlaşıp, kaynaştıysak, ortak noktalar bulup dünya görüşlerimiz birbirine benziyorsa,
Ve adalar sessiz, sakin temiz, insanlar güleryüzlü ise seviyoruz.☺
Yani duygu durumumuz belirliyor herşeyi. Bizim sevdik dediğimiz bir adayı bir başkası begenmiyebiliyor veya tam tersi olabiliyor.
.........
Hem beceremeyip hem de felsefe yapmak buna denir herhalde... 😅
.......
Yarın sabah 06.00 da kalkacağız.
Rota Ios..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#18: 27 Haziran 2017, 07:58:39
Not: geziyle ilgili fotoğrafları yükleyemiyorum. Bu nedenle seyir sonrası eve döndüğümde yapar ve toplu olarak seyri yazarım diye düşünmüştüm.
Ama geç kalıp, bu sıralar benzer seyri yapacak olan reislere yardımcı olamam endişesiyle copy paste ederek paylaşıyorum.

• IP logged

• *
#19: 27 Haziran 2017, 08:46:45
IOS da buraya da uğrarsınız herhalde :) :  36°39'29.08" N  25°22'8.92" E
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#20: 27 Haziran 2017, 12:48:06
Bir de bizim hikayeyi dinleseniz. :)
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
  • Donatan Temsilcileri
#21: 27 Haziran 2017, 14:08:19
27 Haziran Salı
Alargada sorunsuz bir geceden sonra sabah 06.00 da kalktık. Hanımlar uyuyor.
Tekneyi neta edip, demirimizi aldık.
Allahaısmarladık Anafi...
Anafi liman ve alarga yerinin 360 derece fotosunun çekimini Zafer ağabeye bırakarak güneş arkamızdan yükselirken ayrıldık.
Rotamız 30 nm uzaklıkta İos...
SISU teknesi uyuyor.. onlar yola biraz geç çıkacaklar..
Hava açık, güneşli, rüzgar şimdilik yok (büyük konuşmayayım simdi)
Chartplotteri açtım. İos 310 derece kuzeybatıda..
Santorini 270 derecelerde ve güneydoğu ucu 10nm görünce hazır herkes uyuyorken dümeni Santoriniye kırdım.
Santorini calderasina geldiğimde uyandırıp sürpriz yapacağım.
Santorini ye bağlanmak oldukça sıkıntılı, daha önce 2-3 kez geldiğimiz için bu sefer planda yok. Ablamlar da yakın bir adadan günübirlik feribotla gelip gezecekler diye konusmustuk.
Hemen yanibasindan gectigim Santorini güneyi oldukça sığ. Burun vb yerlerde derinlikler çok daha azalıyor. Seyir yapacakların dikkatli olması gerekir. Bazı yerlerde deniz üstünde minik kayalıklar da var.
Vlikhada marina ise sanırım girişi derinleştirmek için çalışma yapılıyor ve 6-7 tekne liman dışında alargadaydi.
Calderaya girince hanımları ve Mustafayı uyandırdım.
Fotoğraf makinalar ellerinde...
Caldera da kocaman ferryler ve cruise gemiler dubalara bağlı.. aralarından geçtik..
Bu sırada Santorini'nin kuzeyinden Oia tarafından beyaz " ETS TOUR" cruise gemisi gelip yanimizdan gecti..
Oia kasabasını bordalip geçerken son fotolar da çekildi ve calderayı terkedip İos a 345 dereceye dümen tuttuk.
Köy peyniri ve yine ablamın yaptığı zeytinle Reyhan in kurabiyesi ile hafif bir kahvaltı yaptık..
Kahvaltı sonrası deniz suyuyla havuzlugu yıkadım.
Yine mi erken konuştum bilemiyorum, rüzgar kuzey batıdan 24-25 knot bandına oturdu, karşımızda sırasıyla İos, Sikinos ve Folegandros nedeniyle fazla dalga yok.
Tam orsa seyir yapılacak hava ama hanımların muhalefetiyle karşılaştık. Tekne yatmasın istiyorlar...
Yaklaşık 2 saatlik bir seyirle İos ana limanına girip Feribot iskelesinin karşısına demir atıp kictankara bağlandık. Elektrik ve su var...
Limanda 7-8 teknelik yer var..
Karşımızdaki feribot iskelesine yarim saat arayla 2 feribot geldi.
Şimdi makarna ve salata zamanı...
Hanımlar mutfakta..
Ben de bu notları yazma bahanesi ile havuzlukta serin serin oturuyorum.
Yemek sonrası karşıdaki plaja gidilecek..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#22: 27 Haziran 2017, 14:10:03
Bulentcim, geçmiş olsun..
Sorunlar bitip, seyir tamamladığınızda bu günleri unutursunuz..
Sağlıcakla..

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#23: 27 Haziran 2017, 14:13:51
IOS da buraya da uğrarsınız herhalde :) :  36°39'29.08" N  25°22'8.92" E
Zafer abi senin de kulaklarını cinlatiyoruz..😊
DADD flamamiz kiklad adalarinda keyifle dalgalanıyor.
Sevgiler...

• IP logged

• *
#24: 27 Haziran 2017, 16:50:33
Keyifli selametli seyirler Eyüp hocam.
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#25: 27 Haziran 2017, 22:41:39
Selametle , ilgiyle izliyoruz.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#26: 28 Haziran 2017, 10:48:53
Eyüp Kaptanım,
keyifli seyirleriniz olsun...  C:-)
Ah Bir de fotoları görebilsek, tadından yenmez.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#27: 28 Haziran 2017, 12:17:14
Bence yazı,  seyir yazısı yazacaklara sahici bir öneri sunuyor.
İlkin, ilkin tekne yaşantısını sıradan-gündelik olarak anlatıyor. Bu, özellikle uzun ve ailecek yapılan seyirlere alışkın olmayan ve/veya hiç böyle bir deneyim yaşamamış kişilere işi abartmamaları gerektiğini gösteriyor. Fazla ayrıntılı değil, keyifli, kelimenin tam anlamıyla gündelik yaşam.

Rota bilgilerini abartılı olmadan veriyor. Bu bilgiler, ortalama bir denizci için sunulmuş. Basit, anlaşılır,  genel. Muhakkak bir pilot kitap değil. Ama ortalama denizci, sığlıklar, genel yanaşma yerleri, hava hakkında ön bilgiye sahip oluyor. Gerisi zaten kaptana kalmış.

Ve kuşkusuz, bir Eyüp Oğan klasiği olarak, kişinin gündelik hayatında da zarafet içinde davranabileceğini anlatıyor ki, asıl mesele burada :)

Seyir anılarını böyle yazmalıyız.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#28: 28 Haziran 2017, 14:12:06
Eyüp reisim takibe devam,Sayenizde bedava tatil yapıyoruz okuyarak:)
  • IP logged
“Merhaba denizci, sen de senden sonrakilere anlat…”

• *
  • Donatan Temsilcileri
#29: 28 Haziran 2017, 15:04:18
İos;
Gelen giden feribotların haddi hesabı yok, neden oldukları çalkantılardan endişe ederek tekneyi iskeleden biraz daha açtım.
Feribotlar devasa boyutlarda, o dar yerde yaptıkları manevralara hayran kaldım, hepsini izliyorum.
Ve dikkatimi çeken bizim banliyö trenlerinden bile kısa kalıp hemen ayrılıyorlar...
Her gelen feribottan bir sürü turist çantalarıyla iniyor. Gençler çoğunlukta..
.........
Mustafanin ve benim günlerdir hayalini kurduğumuz tereyağlı, domates ve biber soslu, kavurmalı makarnayı ve yanında cacik'i iştahla yedik. Arkasından da çay demlenmiş... Aferin kızlar..
........
Yine suyu idareli harcamak, mutfakta bulaşıkla bu sıcakta bunalmamak, denizi kirletmemek için disposeble bardak, tabak ve kağıt masa örtülerimizi bolca almıştık.
Liman ve koylarda bulaşık yıkamıyoruz, açık denizde ise seyir sırasında tekne içinde uzun süre bu işle uğraşınca mideler bulaniyor, renkler değişiyor.
Bu çözümü herkese öneririm.
Özellikle hanımlar mutlu oluyor.
Ekip mutlu ise kaptan da mutlu..☺
........
Limana girerken bize yer gösterip, palamar halatimizi alan ve kibarca hoşgeldiniz diyen gorevliden su ve elektrik nasıl alacağımızı öğrendik.
10 euro verip, elektrik ve su aldık. 10 euro da kart için depozit ödedik. Bunu giderken kartı teslim ettiğimizde geri alacağız.
..........
Sularimizi doldurduk. 5 günde toplam suyumuzun 3/8 ini harcamışız. ( nasıl hesap ama) Çok acımasız davrandigimi düşünüyorum. Su kullanımını biraz daha serbest bırakmaya karar verdim.
.........
Güleryüzlü, sevimli bir bayan port police gorevli geldi, kaptan kim, evraklarla beraber hemen arkamızdaki binayı tarif ederek davet etti.
Mustafa, hemen atılıp kaptan benim diyerek keyifle bayan polisi takip ederek gitti.
Biz de karşıdaki plaja gittik.
Mustafa da hemen geldi,transit log a giriş kaşesi basmislar. Ne zaman cikis yapacagimizi ve nereye gidecegimizi sormuslar. Biz Milos'a diye onceden konusmustuk. Sikinos ve Folegandros' dan bahsetmeyecektik.
Plaj çok güzel incecik kum olmasına rağmen denizini hiç beğenmedik.
............
SISU teknesi Özlem ve Ali de bizden 2 saat kadar önce gelmişler, arkası durak, fırın ve caddelerin olduğu cadde kısmına tonoz alıp kictankara olmuşlar.
Plajda karşılaştık.
............
Plaj dönüşü zeytin ağacından bir iki minik parça süs hediyelik alıp tekneye döndük.
Halis zeytinyağından yapılmış sabunla dus yapılabilir izni veriyorum, suyumuz bol nasılsa.. 😎
Mürettebat çok mutlu oluyor, onlar mutlu kaptan da...
..............
Dus sonrası temiz şort ve tişörtleri giydik. Hanımlar ne ara süslendi ve tekneye gelirken nasıl da düşünüp o kıyafetler getirilmis anlamadım mutlu mesut güverteye çıktılar.
20 dk bir Chora ya otobüs var. 1,80 euro kişibaşı ödeyip gittik.
Ali ve Özlemle buluşup, bir tur atip, çocuklara da birer hediye alıp tekrar limana indik. Biz inerken kızlı erkekli birçok genç Chora ya yeni yeni geliyordu.
...........
Limanda Enigma adlı bir Tavernaya oturduk.
6 kisi bir kuzu fırın, 3 porsiyon sardalya, 2 pizza, fava, zeytin ezmesi, 1 uzo, yarım lt sofra şarabı ve meyve tabağına toplam 80 euro hesap odedik.
Keyifli sohbet sonrası burukca vedalastik. Yarın ayrılıyoruz, Ozlem ve Ali küçük sikladlara, biz ise Sikinos, Folegandros uzerinden Milos a dogru gidecegiz.
Çok keyifli yol arkadaşı oldular... Yolları açık olsun..
..............
Tekneye geldik, bir çay içip yatacağım.
Hemen sancagima kocaman bir motoryat bağlanmış ve jeneratörü çalışıyor, havada bir eksoz kokusu...
Canımız sıkıldı, teknede kimse de yok uyaracagimiz.
Yattık uyuduk..
..............
Sabah en erken ben uyandım.
Biraz sonra ablam uyanıp geldi havuzluga, hemen kıyıdaki fırından 2 si çikolatalı, ikisi tereyağlı 4 kruvasan ile kalamata zeytini alıp geldi.
Tekne salonu serin olunca kahvaltımızı orda yaptık.
Bu arada yandaki motoryatin filipinli gemicisine geceki sorunu birazda sert bir şekilde söyledik. Cunku ters

• IP logged

Yukarı git