Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Serenity Seyir Defteri

• *
Ynt: Serenity Seyir Defteri
#120: 30 Ağustos 2017, 20:54:27
Ben de.  ://  :)
  • IP logged

• *
#121: 31 Ağustos 2017, 01:17:23
Bu yaz Kadans , lojistik teknesi gibi görev yaptı ...  :)xx :)xx

Dağ başlarına gidip demir atarsa olacağı o. :)
  • IP logged

• *
#122: 31 Ağustos 2017, 11:22:12
Ağıl , nam ı diğer ,Dirsek koyu ;

Marmaris ya da Yeşilova körfezinden gelirken Hisarönü körfezine girişte hemen sancağınızda kalan bu koy un denizi gerçekten  güzel ve temiz..

Dibe kadar gidip sancakta orada  girintiye 15-20 m. Ye demir atıp kıçtan koltuk alıyor ya da önünde 8-10 teknelik bir iskelesi olan restoran ın bu paralı iskelesinde yer varsa oraya bağlanıyor yatlar.

''İçindeki vahşi hayvan dışarı çıkmış''  yatçılar nedeniyle kıyıdan koltuk alamazsanız bu koyun önünde yine 20 m. Ye demir atıp bekliyor insanlar ki ben vardığımda Hasan reisin iskele tarafında iki tekne ilerisinde böyle bir adam yüzünden bir boşluk oluşmuştu ve Hasan reisin uyarısı ile ben de yanaşamadım oraya.

Adam tek başına üç teknelik yeri işgal etmiş gelen giden yatçı ile  kavga ediyor yanaştırmıyormuş.
Dedim ya ,yeni trend bu ; Denizi parselleyip o bölgeyi sahiplenecek ve yanınıza geleni gideni kovalayacaksınız.  Öyle bizim bildiğimiz ''Denizci kültürü''  filan aramayın , ''Vahşi Güney'' olmuş oralar ???

Dirsek te elektrik su alacağınız bir yer veya market-bakkal türü bir yer yok.
Restorant da ne yenir içilir onu da ben test etmedim ortama bakınca.
Benim yanaştığım yerde hemen yanımdaki balıkçı teknesinde bir ana kız Katmer ekmeği yapıyor ve sonra motorlu bir kayıkla dolaşıp satıyorlar, biraz pahalı (7 TL) ama 2 kişiyi  doyuruacak büyüklükte,, e dağ başında katmer yapıp teknenize kadar mazot yakıp servis te yapıyorlar makul karşılamak lazım.
Bu ana kız olmasa veya oraları bilip hazırlıklı giden Hasan reis ya da böyle yazan bir Öcal yoksa aç susuz kalırsınız bu yeni moda olmuş yerde , Suyunuz ve kumanyanız hazırlıklı gidin oraya. :)

Sancağımdaki Restaurant ın İskelesinin olduğum yerden görünüşü,

İskele tarafımdaki tekneler ,

Hasan reisin yanaştığı tarafın fotoğrafı yukarıda yayınlamıştım ,benim olduğum taraf Hasan reisin kamerasından , arkada sancağımdaki tekne o katmer teknesi ;

• IP logged
« Son Düzenleme: 31 Ağustos 2017, 11:24:36 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#123: 31 Ağustos 2017, 12:48:28
Selimiye ;

Ertesi sabah erken olmayan bir saatte kalktık oğlumla , katmerimizi alınca mükellef bir kahvaltı yaptık ve zinciri toplayıp demirimizi almaya başladık . Hasan reisin iskele taraf komşusu bir DADD üyesi teknenin zincirini de kaldırdık bu arada , (derinlik fazla olduğu için zincir uzun döşeniyor orada ) ve bir curcuna oldu ben zinciri kaldırınca bir anda bir kaç kişi yardıma geldi , neyse sonunda demirimizi kurtarıp Hasan reis ve ailesiyle el sallayarak vedalaşıp  yola çıktık.

Göcek ten ayrıldım ayrılalı şöyle esaslı bir yerleşim mahalline girip hesaplı bir kumanya ve su alışverişi yapamamıştım.
Trilye (Monako ) kontumuz Orhan Tatlıcılar reisi severim , sağolsun bizi çok misafir etmiştir Trilye de.Yazları da Selimiye Kontu dur o :) , telefonla oralarda olduğunu öğrenmiştim.
Hem alışveriş yapayım hem de Orhan reisi göreyim diye Selimiye ye doğru rotayı tuttum .
Alışkın olmadığımız firişka bir rüzgarla ve yelkenle Selimiye koyuna vardık , yahu ne güzelmiş bu aşağı gidiş. :)
Selimiye yerleşimine doğru yanaşırken telefonum çaldı , Orhan reis oralarda bir koya gitmek üzere arkadaş grubuyla yola çıkmış yanımdan geçiyormuş. Hemen yol kestim ,deniz üzerinde kısa bir sohbet , merhabalaşmadan sonra selametleştik ve Selimiye de iskelenin sağ tarafına hemen kıyıda bir motel restorant ın  önüne 8 m. ye demiri attım , ben teknede alargada nöbetçi beklerken Boğaçhan ı filika ile özellikle içecek namına önüne ne gelirse almasını tembihleyerek alışverişe yolladım. (Alargada hiç bir zaman tekneyi yalnız bırakmam mecbur değilsem.)

Selimiye Koyuna giriş ,

Trilya ve Orhan Tatlıcılar reis ;

Orhan reisin kamerasından Serenity ekibi,

Selimiye ye yaklaşırken ,

Alarga yeri ,

Nöbetçi  :)

• IP logged

T
  • *
#124: 31 Ağustos 2017, 12:59:59
Keyifle okuyorum tüm yazıyı. Resimlerle de harika oluyor.

(Yer işgal eden teknenin/teknelerin de adı gözükecek şekilde resimleri var mı ? Hani şu yanlış parkeden/engelli park alanına çekenler gibi.)
  • IP logged

• *
#125: 31 Ağustos 2017, 13:18:39

(Yer işgal eden teknenin/teknelerin de adı gözükecek şekilde resimleri var mı ? Hani şu yanlış parkeden/engelli park alanına çekenler gibi.)

Teşekkürler Kaan ,
Yok çekmedim ama yapmak lazım haklısın , çok sinir bozucu bir salgın davranış biçimi oluşmaya başlamış ama millet ya farkında değil ,ya kanıksamış ya da bana ne deyip kimse bahsetmiyor.

Oraların muhtarı Hasan Toparlak reis ,belki yazar bir iki satır bir şey. :)
  • IP logged

• *
#126: 31 Ağustos 2017, 15:57:07

Teşekkürler Kaan ,
Yok çekmedim ama yapmak lazım haklısın , çok sinir bozucu bir salgın davranış biçimi oluşmaya başlamış ama millet ya farkında değil ,ya kanıksamış ya da bana ne deyip kimse bahsetmiyor.

Motoryat ve gulet yanına kıçtan kara olmamaya çalışıyorum. Charter ve gulet programlarının tersine hareket ediyorum genelde. Cumartesi çıkarlar, önce şuraya giderler öyleyse ben buraya gideyim gibi.. Canımı sıkacak komşuluk ilişkilerinde toparlanıp başka yere gidiyorum. Önce huzur...

Dirsek'in restoran önündeki girintisi guletler için uygun olmadığından genellikle tercihim orası, DADD flaması gördüm mü giriveriyorum araya..

• IP logged

• *
#127: 31 Ağustos 2017, 18:53:14
Ne güzel derlemişsin Öcal abi.. Fotoğraflar da süper..

Tüm koylarda sevdiğimiz dostları ziyaret etmişsin.. Bombasın.. Ama söyleyeyim o dingi olmamış..

Neyse ben buldum dingiyi izmirden zaten sorun yok.  :)
  • IP logged

• *
#128: 31 Ağustos 2017, 19:38:04
Ne güzel derlemişsin Öcal abi.. Fotoğraflar da süper..

Tüm koylarda sevdiğimiz dostları ziyaret etmişsin.. Bombasın.. Ama söyleyeyim o dingi olmamış..

Neyse ben buldum dingiyi izmirden zaten sorun yok.  :)

Benim dingi katamaran ve arkada asılmadan rahat geliyor , hem rüzgara karşı kürekle gidişi de güzel biliyorsun Ersin , bindin ona.  ;D

Şaka bir tarafa , benim zodiak tamire ihtiyaç göstermese idi az kalsın Finike de atıyordum onu ,bir iki tamir ve boya ile güzel oldu. Ancak kıyı kıyı gezerken güzelde , uzun yolda güverteye almak için uygun değil , mataforada da kalabalık yapıyor.
İstanbul a gelince orada bırakırım onu herhalde ,ne zaman lazım olursa alırsın.. ;)

Programım sıkışık olmasa tüm dostları ziyaret etmek isterim ancak yol üzerinde bulduklarımla görüşebildim , bu sonbahar ve kış denizde , limanda olan herkese uğrayacağım inşallah.
  • IP logged

• *
#129: 31 Ağustos 2017, 19:56:28

Teşekkürler Kaan ,

Motoryat ve gulet yanına kıçtan kara olmamaya çalışıyorum. Charter ve gulet programlarının tersine hareket ediyorum genelde. Cumartesi çıkarlar, önce şuraya giderler öyleyse ben buraya gideyim gibi.. Canımı sıkacak komşuluk ilişkilerinde toparlanıp başka yere gidiyorum. Önce huzur...

Dirsek'in restoran önündeki girintisi guletler için uygun olmadığından genellikle tercihim orası, DADD flaması gördüm mü giriveriyorum araya..

Hasan hocam , gördüğüm kadarı ile ''içindeki vahşi hayvan'' (yav ne güzel bir tanımlama buldu Ersin , anlatmak kolaylaştı :) ) ı serbest bırakan yelkenciler de çoğalıyor şu senin iki yan  komşun , Serçe deki Fransız ve daha sonra Bodrum da şahit olduğum başka bir vaka da daha şahit olduğum gibi.
Eskiden olmazdı böyle maganda davranışlar. Tan  Kaan reisin dediği gibi bu adamlardan birkaçını afişe etmek lazım belki  hastalığın yayılmasının önünü erken kesmek için. Onu diyorum. ???

• IP logged

• *
#130: 31 Ağustos 2017, 22:18:58
Her türlü market in bulunduğu bu Selimiye de Kumanya ikmalimizi yaptıktan sonra demirimizi aldık ve Selimiye yi arkamızda bırakarak seyre başladık , rota datça yarımadası tarafından gezerek bol su olduğunu duyduğum Palamutbükü..

Selimiye den çıkış ,

Sonrasında yine tramolalarla ama çok hafif bir havada sallana sallana giderek saat akşam 10 gibi Palamutbükü ne ulaştık , limanda kimse yoktu , önce Boğaçhanı karaya çıkardım halatları alsın diye , bu arada acele karaya atlamak isteyen Cussy denize düşünce birde onu kurtarma operasyonu yaptık , limanda gezinen insanlara ilgi odağı olduk. :)

Kenarda bir tarama gemisi , onun yanında harika bir klasik ahşap Colin Archer olan  yere tek başıma zincir atıp kıçtan kara bağlandım.
Sonrasında karaya çıkarak güzel bir lokantaya gidip yemeğimizi yedik ve tekneye dönerek uyuduk.

Sabah kalktığımızda önce parçalanan cenovayı rıhtıma çıkararak serdim yere ,ölçülerini aldım , sağlam bölümlerden ileride başka yelkenlere yama olabilecek bir kaç parça kestim ve sonra oradaki çöp kutusuna atarak ön kamara yatağının üzerini meşgul eden bu yükten kurtuldum.:)

Palamutbükü nü çok beğendim , hortum patlatacak cinsten tazyikli tatlı bir suyu ,elektriği,barınağın hemen yanında makul fiyatlı lokanta ve marketleri , plajı velhasıl herşey var. Tümay Gören reis limanın tonozlarını bağlamış bir ara ve onun sayesinde DADD flaması taşıyan tekneler %20 indirimli bağlanıyor. Benim boyumda bir tekne den 40 TL alıyorlar günlük elektrik su dahil.

Günlerdir denizde serpinti yiyen tekne ve yelkenleri bol su ile yıkadım , tanklardaki kalan çamaşır suyu kokan suları da boşaltıp yerine bu sudan doldurdum , hatta boş bidonları bile doldurdum. :)

Palamutbükü ,Tekne parladı. :)

• IP logged

• *
#131: 01 Eylül 2017, 17:51:25
Denizin ve Teknenizin tadını çıkartıyorsunuz. İlgiyle okuyorum başından beri :) iyi tatiller Öcal reisim. Selametle

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#132: 01 Eylül 2017, 18:44:30
Teşekkürler Oğuzhan. Epeydir yurt dışındayım , geçmiş anıları fırsat buldukça yazıyorum , gelince beraber gezelim inşallah.
  • IP logged

• *
#133: 02 Eylül 2017, 22:28:57
Tekneyi yıkama,su alma ve neta işleri bitince öğle saatleri gibi yola koyulduk , rotamız Knidos.
Kafadan gene hafif bir rüzgar var , soluganlarda sallanmayalım diye bu rüzgarı değerlendirip orsa seyirle Knidos a ulaştık. Knidos Büyük Liman a girişte sancak taraf kıyıya yakın girmek lazım , iskele tarafta suyla beraber aynı seviye de görülmeyen kayalar var, seyirle içeri girince bir tur attım ve baktım bir teknede DADD bayrağı var , yaklaştım ve ismini okudum, facebook tan ve Whats up tan çok sohbetimiz olan ama yüz yüze hiç karşılaşmadığımız Esperanza teknesi ile Merih Aytaç ağabeyimiz orada. Bizim DADD flamamızı görünce o da havuzluğa çıktı , merhabalaştık ve sonra içeride bir turladım ve gözümün kestiği , girişe yakın bir yere 12 m. Suya demirimi attım.

Sonra oğlum beni filika ile Esperanza ya bıraktı , ben Merih ağabeyin ikram ettiği soğuk bir birayı içerken ve çok tatlı bir sohbet e koyulurken onlar (oğlum ve Cussy) kıyıya gezmeye gittiler.

Epeyce gezdikten sonra geldiler , beni aldılar ve tekneye geldik. Anlattığına göre oradaki antik kalıntılar ,manzara filan güzelmiş. Ben Serenity yi gözlediğim için çıkamadım kıyıya tabii.

Knidos a yaklaşırken,

Büyük koy,

Serenity sağ üstteki üçlü lacivert grubun önünde,

Serenity Knidos ta alarga da.

İskele ve lokanta ,

Esperanza ,

Merih Aytaç reisle beraber Esperanza da .

• IP logged

T
  • *
#134: 02 Eylül 2017, 23:52:14
Abi, kısmetse uzun yola çıkacaksın tek başına.
Sürekli tekneyi gözetme ve alarga da bırakma çekincen devam ederse gittiğin yerleri nasıl gezeceksin ? (Yoksa bu çekince bana mı öyle geldi ?)
  • IP logged

Yukarı git