Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Serenity Seyir Defteri

e

erdal duran

Ynt: Serenity Seyir Defteri
#75: 02 Ağustos 2017, 23:54:31
Kaş-Bucak Denizi :

Vardığımız gün tekneye hoşgeldin e gelen aile. Tuzlu suda ördek görmek beni şaşırttı ama çok ta hoşuma gitti. :)

Kaş Setur marinanın ördekleri. Bebekliklerini bilirim :).
  • IP logged

• *
#76: 03 Ağustos 2017, 00:29:12
 :)
  • IP logged

• *
#77: 03 Ağustos 2017, 01:23:53
Kaş -  Göcek :

Fırtınanın olduğu gün Ahmet Kabaalioğlu reisle görüştüm , bana '' Abi Akdeniz in ortası çalışıyor ama kıyılarda bir şey kalmayacak yarin '' dedi.

Bunun üzerine iki gün geçirdiğim Kaş tan yola çıkmaya karar verdim ve ertesi gün sabah da kısa bir kahvaltı faslından sonra vira bismillah deyip demiri aldım.
Bucak Denizi çıkışından sonra gördümki hava hala batı dan tam kafadan az esiyor, kalmış ama geçen iki günlük fırtınadan kalan çok kaba ölü dalgalar var , bata çıka motorla giden tekneyi fena sallıyor.

Allah tan ortalığı neta etmiştik yola çıkmadan , eşyalar yer değiştirmiyor mutat olduğu üzere aşağıda. :)

Bir saat kadar sonra bu sallantıdan tayfanın midesi bulanmaya başlayınca taktik değiştirmeye karar verdim ve Gurmen adasının hizalarındayken ,ikinci kaptanı da ikna ederek yelkenleri açıp dalgaları omuzluktan alarak tekneyi açığa doğru sürmeye başladım .
Açığa çıktıkça rüzgar da bulmaya başladım ve teknenin salınımı azaldı ,tayfanın neşesi yerine geldi.  Göcek koyları hariç , Samos Adası Dip Burnu na kadar olacak tramolarla orsa seyri hayatımız başlamıştı. :)

Bu arada Erdal Duran reis i Kalkan da ziyaret şansını da kaybettim tabii , Çatal Adaları sancağımda kalacak şekilde epey açıktan geçtim oraları. :(

Bu arada Çatal Adalarını geçinceye kadar batı esen hava , ben rotayı kuzey batı ya değiştirince Karayel gelmeye başladı nasıl oluyorsa ?
Biz sıkı orsa seyrine ve tramolalara devam tabii.  Bu arada görmeyi arzu ettiğim Patara yı da uzaktan sadece değişen deniz rengi ile seyrettim.

Netice de sabah 6 da Kaş ta başlayan yolculuk, acayip adlı yedi adet burnu da geçerek ,ve sıkı orsaya girmeye çalışmaktan gurcata hizasında yırtılan bir cenova ile (çok eskimiş bir yelken idi zaten ) akşam 5 gibi gemiler adasının arkasında ,baştan 15 m. suya bıraktığım demir ve kıçtan kıyıdaki tarihi taşlara aldığım koltuk halatı ile 11 saat sonra selametle son buldu.
Gemiler adası benim Göcek e atlama taşım.

Gemiler adası Fethiye nin arkasında ,Ölü Deniz in yan tarafında , Karacaören koyunun içerde sancağına düşen üzeri suyun altına kadar giden eski roma harabeleriyle dolu bir yer. Adanın  dibine kadar girince görülen kanala girip orada barınılıyor.
Su kıyılardan itibaren çok derin olduğu için (15-25 m)zinciri benin gibi kısa olanların halat eklemesi gerekir.

Yorgunluktan fazla resim çekemedim orada ancak suyu inanılmaz temiz ve güzel bir yer ,tur tekneleri orada da var , sarı arı nüfusu en kalabalık yerlerden birisi. :)

Benim kız ın harabeleri seyrederken şöyle bir resmi var oradan ,

• IP logged
« Son Düzenleme: 03 Ağustos 2017, 01:29:57 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#78: 06 Ağustos 2017, 16:39:11
Göcek

Gemiler adasında yine erken kalkıldı , ancak bu kez hiç aceleye gelmeden mükemmel bir kahvaltı yapıldı ve sonrasında denize girildi , keyif kahvesinden sonra demir toplanılarak Göcek e doğru yola çıkıldı.

Cenova yırtık olduğu için anayelken ve motorla son acayip isimli burun olan İblis Burnu dönülerek Fethiye körfezine girildi.

Ben bu burun ve ada isimlerinin milleti denizden soğutmak için ,özellikle mi verildiği konusunda şüphelere sahibim.!
Ne demek ''İblis Burnu''  ?

Göceğe doğru rotayı doğrultup , yolda buraların gediklilerinden Çarkçıbaşımız Hasan Reisi aradım telefonla , Ankara da imiş , bana  Göcek de alarga da kalacağım yeri tarif etti , Fatih Tanış reis ve Burak Döneray reisin oralarda olduğunu zaten biliyordum ve onlarla da telefonla irtibatlaştım.

Sırasıyla D-Marin ve Belediye Marina yı  sancağımda bırakıp , Skopie Marina ile Marintürk arasındaki boşlukta 8 m. Derinliğe demirimi bıraktım.

Seneler önce karadan geldiğim Göcek e verdiğim sözü tutmuş ve  Tarih 21 Haziran 2017 yi gösterirken kendi teknemle de gelmiştim işte.

Yaklaşırken ,

Göcek Liman girişi ,

Alarga da ,

• IP logged
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2017, 16:41:13 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#79: 06 Ağustos 2017, 17:26:19
Göcek te demir atmamdan 2 saat sonra Burak reis i kıyıdan filika ile tekneye aldık , sağolsun hemen yırtık cenova yelkenini söktü , torbaladık ve kıyıya çıkarıp kendisini tanıyan North Sails in Göcek teki yerine götürdük , kısa bir incelemeden sonra adamların ''Bu yelken ve dikişleri güneşin UV ışınlarından yanmış ve çürümüş ,tam tamiri yeni yelken parası kadar tutar , adam olmaz'' laflarına rağmen bir umut beni İzmir e kadar idare edermi diye tamir edin dedik , ertesi güne kadar tamiri beklerken , Burak Reis in bizi ağırlaması ve ilgisi çok mahçup etti.

Bu arada organizasyon yeteneği hepimizin malumu olan Fatih Tanış reis faaliyete geçip Göcek te bulunan DADD üyeleri için bir yemek düzenlemeye başladı , yer olarak Boynuzbükü yat mola restoran ı seçmişti.

Ertesi gün yelken i tamirden alıp biz de Boynuzbükü ne hareket ettik. 11 Tekne olduk o akşam orada o anda Göcekte olan DADD üyeleri olarak   .

Yemek ten resmi bir de buraya koyalım. :)

Bu arada Cussy de Boynuzbükü nü çok sevdi ,restaurantın köpeği ile arkadaş oldu , yeşillik arazide bol bol gezdi. Tekne de gözcülüğü de ihmal etmedi resimde görüldüğü üzere. :)

• IP logged

• *
#80: 06 Ağustos 2017, 20:05:56
Serenity Boynuz Bükünde restaurant iskelesinde.

Gece saat 11 de Boynuz Bükü ne gelen Careffour marketin gemisi. Fiyatlar karadaki mağaza ile aynı.

Ertesi gün nereye gidelim derken Fatih in daveti üzerine Yassıca adalarına gittik , mükemmel bir gün ve geceyi iki tekne borda bordaya bağlayıp geçirdik , her şey için teşekkürler Fatih.

Denizin Fatihi , Yassıcalar da Serenity i beklerken. :)

Denizin Fatihi ve Serenity , Yassıca Adalarında

• IP logged
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2017, 20:07:31 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#81: 07 Ağustos 2017, 13:12:54
Her güzel şeyin de bir sonu var. :(   
Bulgaristan dan gelen bir telefon oraya acil dönmemi gerektirdi ,uçakla İstanbul üzerinden gidecektim ve tekne de köpekte olduğundan birilerinin nöbetçi kalması gerekecekti.

Ulaşım da olan Göcek Merkez de bir yerde kalmak şartı ile hanım talip oldu bu işe , ben ,okuldan staj zorunluluğu olan küçük oğlumla beraber ayrılacak o ise kuzenini de çağırıp kalacaktı .

Bunun üzerine fiyatları en makul düzeyde olan Göcek Belediye Marina ile telefonla görüştüm ; Evet bir tekne için bir haftalık yer vardı ,ancak iki saat içerisinde oraya bağlanmak şartı ile.  ::)

Yahu akşama bağlansam ne olur nasıl olsa bugünün parasını alacaksın diyemedim bile ses tonundan konuşan kişinin.
Bu nedenle ,epeydir beklediğim ve o da Antalya dan gelen Hakan Aytaç reis ile Yassıcalar dan çıkarken  tekneden tekneye görüşebildik.. :(

Belediye Marina :

Göcek te bu Belediye Marina da yatçı olmak , Amerika da Kunta Kinte veya Köle İsaura olmak gibi bir şeydi anladığım. :-\ .

Bağlanabilmek için oradaki görevlilerden birilerini tanımak ,görevlinin kafasına göre belirlediği bağlama ücretini ödemek , 5 ton da alsan 250 lt de alsan su parasını eşit ödemek ve ne yaparlarsa yapsınlar ses çıkarmamak durumundasın.

Tekne de kalanlar iki deneyimsiz kadın ve bir köpek olunca , ben yokken mataforayla kaldırıp sıkıca bağladığım filikayı indirmişler ,bordası benden yüksek tekneleri yanıma yanaştırıp ,koltuk halatlarını benim koltuk halatlarının altından geçirip halatları birbirine sürtmüşler , hatta lastikle yüksekliğini ayarladığım pasarellamı hangi amaçla bilmiyorum indirmişler ve  iskeleye değen bir tekerini kırılmış vs. On gün değil de 15 gün uğramasa imişim tekneyi nasıl  bulurdum bilemiyorum..

Diğer yanda çok kuvvetli koç boynuzları ve babalar yoksa teknenizde, işiniz gene kötü.

Bu marina denen yer , paslı profil demirlerin üzerine çakılan tahtalardan oluşan uzunca iki iskele.  (Benden sonra kısmen yıkılmış diye duydum , ahım tuttu zahir dedim. :) )

İskelelerin arasına tam yol giren çıkan tur teknelerini mi ararsınız  ,sürat yapan botları mı ararsınız ; Bağlı tekneyi 1 metre baş kıç veya ileri geri yaptıracak her şey var . Sıkı bağlamamışsanız veya koç boynuzunuz koparsa o paslı profillerden oluşan iskeleye çarpacaksınız.
Pasarella nın da tekeri , vatandaşlar benim yaptığım hassas ayarı bozunca bu baş kıç yapma ve sallanma nedeniyle kırılmış zaten.

Buna bir dur diyen yok ama , Göcek önünde alarga da kalırsan mahzurlu imiş ve Sahil Güvenlik kızarmış vs. Geyikleri yapılıyor bazı platformlarda.
Benim ihtiyaç gidermek için uygun bir yerde kaldığım bir iki günlük alarganın kime ne zararı varmış da yasakmış anlamadım.

Her neyse ; Uçak bileti bulamayınca araba ile vardım Göcek e , arabayı hanım a verip varış hedefim olan Kuşadası na yakın İzmir e yolladım bir tanıdığa ,oradan İstanbul a uçakla gitti o , ben de yine bana eşlik etmesi ve aynı zamanda yolda bir şeyler öğrenmesi için çağırdığım ve bir gün önce yine uçakla gelen büyük oğlumla buluştum ,paşa paşa bağlama ücretini ödedim , yaptıkları işlere biraz söylenince de ''Seneye gelirsem yer bulamayabileceğim  ??? ''  tehdidini yemedim ve onlara ben de  ''Ankara nın Dikmeni   8)''  tekerlemesini söyleyerek oraya varışımdan bir saat sonra halatlarımı çözüp canımı kurtardım oradan.Tarihler 14 Temmuz 2017 yi gösteriyordu.

• IP logged
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2017, 13:26:38 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#82: 07 Ağustos 2017, 13:46:31
Mecbur kalınca çekmek zorunda kalınıyor bu rezillikler Öcal Reis. Göcek iskele ve rıhtımı Muğla Büyükşehir alınca nasıl ağlaşacaklar görürüz

BALIM SY
  • IP logged
BALIM SY

• *
#83: 07 Ağustos 2017, 15:48:23
Mecbur kalınca çekmek zorunda kalınıyor bu rezillikler Öcal Reis. Göcek iskele ve rıhtımı Muğla Büyükşehir alınca nasıl ağlaşacaklar görürüz

BALIM SY

İnşallah Murat Reis, bu kadar laçka ve disiplinsiz bir yer hiç görmedim şu ana kadar. ??? 
  • IP logged

• *
#84: 07 Ağustos 2017, 17:03:51
Göcek Belediye Marina dan ayrıldıktan sonra büyük oğlum Boğaçhan ın ,''bir iki Göcek koyu da ben göreyim baba'' demesi üzerine, önce beğendiğim Boynuz Bükü ne
gidip alarga da kaldık ve filika ile kıyıya çıkıp bir şeyler yiyip içtik , akşam üstü ise yolumuzun üstü diye yine Yassıcalar a geçip gece orada kaldık. Marmaris e doğru pasaj geçişimiz başlıyordu.

Yassıca Adalarından resimler :

O gece Dolunay da vardı.

• IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#85: 07 Ağustos 2017, 21:08:12
Abi pasaj zor olmadi mi ?
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

• *
#86: 07 Ağustos 2017, 21:20:28
Göcek  Yassıca adalarından Marmaris Kumlu Bük e seyir 14 saat sürdü , iğneyle oya işledim Bülent reisim. :)
  • IP logged

• *
#87: 08 Ağustos 2017, 15:01:32
Temmuz ayı için geleneksel fırtına takvimi şöyle ;

11 Temmuz  ÇARH DÖNÜMÜ Fırtınası
16-17 Temmuz  Fırtına
25-26-27 Temmuz  Fırtına
30 Temmuz  KIZILERİK Fırtınası

Normal şartlarda iki-üç  gün beklemem lazım ancak 29 Temmuz da yurt dışındaki oturumum bitiyor ve en az 5-6 gün önce den orada olmam lazım , tekneyi Göcek te bırakmak istemiyorum yolda tesbit ettiğim bir takım aksaklıkları düzeltmek için mahallem dediğim İzmir civarlarına düşmem lazım. Neticede ben kendi çapımda bu tekneyi sert havalara da girebilecek gibi de hazırlamıştım  ve Finike den Kuşadasına olan bu yolculuk hem tatil hem de test idi tekne için.

15 Temmuz da Yassıca adalarında sabah erken kalktık , teknede artık hanım olmadığından yelken yapma bakımından bir rahatlık var üzerimde , tekne yatınca bağıran olmayacak bana artık. :)

Oğlumla beraber güzel bir kahvaltı yaptık ve saat 9 gibi vira bismillah deyip demiri aldık ve Tersane Adasının dışından Kurtoğlu Burnu na doğru rotaya girdim. Burun rüzgarı kestiği için ,yelken i açtırmayacak kadar hafif poyraz bir rüzgar da motor seyri ile Kurtoğlu Burnu na gelip rotayı sancağa değiştirince burnun kesintisi bitti ve rüzgarda tam kafadan hafif Poyraz dan esmeye başladı. Ancak bordadan ölü dalgalar alıyorum ve tekne sallanıyor biraz.

Bu arada sağımdan solumdan tam yol motora kuvvet bir takım tekneler geçiyor beni ve sallana sallana Marmaris yönünde uzaklaşıyorlar  ,ben yelken açıp trimle uğraşırken .

Sen de yürüyüp gitsene be adam.!

Neyse , ben rüzgardan hoşlanmayınca rüzgar bulabilmek amacıyla  Peksimet adasını iskelemde bırakacak şekilde açığa doğru çıkmaya başladım orsa seyirle , Rodos adasına yarı yol Yunan Karasularına  yakın da rüzgar şiddetini artırdı ve 15 knotlara yükseldi , ben de Dalaman a düşecek şekilde sıkı orsa seyire başladım.
Tabii rotayı Dalaman gibi tuttuğunuzda yanal sürüklenme nedeniyle daha geriye düşüyorsunuz.

Velhasıl ileri geri tramolalar yapıp uğraşırken saat öğleden sonra 2 olmuştu ve  rüzgar üzerine koymaya başlamıştı.. O keyifli anların sonuna doğru kısa bir video var çektiğimiz. Ufukta görülen yerler Türk kıyıları.

• IP logged
« Son Düzenleme: 08 Ağustos 2017, 15:06:19 Gönderen: Öcal Turan »

e

erdal duran

#88: 08 Ağustos 2017, 15:28:59
Öcal hocam, video açılmıyor.
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#89: 08 Ağustos 2017, 16:28:32
Valla açılmıyor.
  • IP logged
Saatin fazla tiz tıkırtısında,ışık yıllarının ömür süremizle alay eden sesini de işitiriz.

Yukarı git