Aşağı git Skip to main content

Gönderen Konu: Serenity Seyir Defteri

• *
Ynt: Serenity Seyir Defteri
#60: 01 Ağustos 2017, 16:41:41
Finike Marina da iki gün önce yabancı yatçılardan 25-30 kişilik bir grup arkadaşlarını veda partisi yapıp yaz tatili için İngiltere ye yollamıştı.

Bizim veda Port Hole deki partimiz de marina da ki Türkler ile şöyle bir grup oldu son gün. :)

Aynı grup ertesi gün sabah altı da beni uğurlamaya da geldi , buradaki fotoğrafları çekip bana gönderen sağolsun Ahmet N.Davran reis.
İki senedir acısıyla ,tatlısıyla zaman geçirdiğim ,tekneyi tek başıma refit yaptığım Finike Marina dan böyle ayrıldım.
Elveda Finike deyip arkadaşlarıma el sallarken üstlendiğim vazifeyi başarmaktan ve kendi teknemle yola çıkmaktan duyduğum sevinç ve artık alıştığım  yerli yabancı arkadaşlarımı ve marinayı ardımda bırakmaktan duyduğum hüzün duygularım karışıktı.  :-\

• IP logged
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2017, 16:55:06 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#61: 01 Ağustos 2017, 17:05:32
Öcal ağbi takibe devam..

Sağolasın Ali. :)
  • IP logged

• *
#62: 01 Ağustos 2017, 20:52:11
Kekova ;
Gökkaya Limanında İsmail ağabey ile görüştükten sonra tekneye dönüp yemeğimizi yedik ve demirimi kaldırıp oradan çıkarken selametleştik. Rota Kaleköy önünden Kekova Üçağız limanı. Yine sakin bir havada motor ve anayelken seyri ile Kaleköy önünden oraya uğramadan Üç Ağız limanı na vardım .
Aslında oraya da uğramadan doğrudan Kaş yapacaktım ama tayfanın ''Bir dahamı tekne ile geleceğiz buraya , çok uzak ,görmek istiyoruz '' nidaları üzerine girdim oraya. Girişte Kırmızı ve Yeşil şamandıralara dikkat etmek ve oradan geçmek lazım biraz tehlikeli bir girişi var.
İçerisi göl gibi sakin ,iskeleler ve arkasında iskelenin tüm kenarını kaplayan ve müşteri bekleyen restaurantlar , onların da arkasında üç adet saydığım marketler var .
Ben iskelelerin sol taraf açığına 5 m. ye demiri attım ,sonrasında karaya çıkıp dolaştık kumanya alışverişi yaptım biraz ve tekneye döndük sonrasında.
Görecek fazla bir şey yok ,suyu da tur teknelerinden dolayı pek temiz değil , pansiyonlarda kalanlar denize girmek için ağızdan dışarıya çıkıp Kekova kanalında bazı koylara gidiyorlarmış , bunun için kendi kayıkları varmış . İnsanlar gezmeye Kaleköy e gidiyorlar.
Akşamüstü masamı kurdum yine , yapacak en iyi şeyin o olduğuna karar vererek. . :)

Resimler şöyle ,

Kekova da güneşin batışı da muhteşemdi.

• IP logged
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2017, 20:58:22 Gönderen: Öcal Turan »

• *
#63: 01 Ağustos 2017, 22:19:30
Kekova - Kaş seyri ve Tiryaki reis ile buluşma ;

Üçağız limanında sabah 6 sıralarında uyanıldı , hızlı bir kahvaltıdan sonra Vira Bismillah diyerek demir alındı ve seyre başlandı. Kekova kanalında sakin bir seyirden sonra hava batıdan esmeye başladı , kafadan gelen bu havadan sakınmak için Akar boğazına girdim ve İç Adanın arkasına geçerek ,Uluburun un korumasında seyre başladım. Netice de yelken açamadan (daha tramolalara müsaade çıkmamıştı ikinci kaptan dan :) ) Meis adasının önünden geçerek Kaş önlerine geldim. Orada Hakan Tiryaki reisi aradım ,balkonundan görülüyormuş bölge , bana Öcal reis Bucak Denizi nin dibine kadar git ve kal orada , şu anda boş orası diye bilgi verince rotayı oraya doğrulttum ve dediği yere 5 m. Suya demirimi bıraktım.

Sonrasında kendisinin işleri dolayısı ile o gün görüşemedik ancak biz de karaya çıkıp gezip dolaştık , bir şeyler yiyip 15 senedir görmediğim Kaş ın ne hale geldiğini  hayretle müşahade ettim. Neredeyse metropol olacak az daha büyürse ,çok değişmiş.

Tekneye döndüğümüzde zaten istihbaratını Kekova da aldığım rüzgar sürati artmaya başladı , ben de zincirin kalanını ve ikinci demiri attım. Gece de bir kaç kere kontrol ettim.
Ne de olsa Tiryaki reis in memleketine gelmiştik. :)

Sabah kalktığımızda rüzgar epey sertlemişti ,o gün çıkmayı erteledim ve kıyıdan bir de koltuk aldım emniyet tedbiri olarak. Sonrasında oğlumla Hakan reis i ve yengeç i görmeye gittik karaya çıkıp oradan da limana yürüyerek.

Limandaki hava Batı dan şöyle esiyordu ama daha fazlası Bucak Denizinin içerisine boruya girer gibi giriyordu. Bende anemometre olmadığından Kaş limanında 33-35 knot gibi hava ölçtük Tiryaki reisle. Bu havaya ve fazlasına denizde alışacaktım daha sonraları Göcek-Marmaris-Bodrum ve Kuşadası na kadar olan yolda.

O havada Yengeç te keyifli bir muhabbet yaptık , Cem Eğrikavuk reisin teknesi de oradaymış , tekneye gittim ama kendisi yoktu görüşemedik. Bir dahaki sefere inşallah dedim ve tekneye doğru dönüşe geçtim yine, çarşıda ufak tefek alışverişimi yaparak.

Hakan Tiryaki Reis ile Kaş limanında Yengeç Hatırası şöyle ,

Arka planda Tiryaki reisin ihtişamlı motorsikleti görülüyor , kendisi de yakışıyor üzerine. :)

• IP logged
« Son Düzenleme: 01 Ağustos 2017, 22:32:29 Gönderen: Öcal Turan »

• *
  • Donatan Temsilcileri
#64: 01 Ağustos 2017, 22:30:19
Öcal Reisim, seyir yazını bölmek istemezdim ama çok keyifle okuyorum, bilesin istedim.. Fotograflar da süper..

Selametle..
  • IP logged

• *
#65: 01 Ağustos 2017, 22:35:51
Öcal Reisim, seyir yazını bölmek istemezdim ama çok keyifle okuyorum, bilesin istedim.. Fotograflar da süper..

Selametle..

Teşekkür ederim Eyüp Hocam , sevindiriyor beni, siz duayenlerden bunları duymak . :-[
  • IP logged

• *
    • Son Denk Kayıkçısı
#66: 02 Ağustos 2017, 00:08:56
Öcal Abi , viya bölee. Takipteyiz.
  • IP logged
S/Y Bidarka / Fatih / İstanbul

"Son Denk Kayıkçısının Hatırasına"

https://sondenkkayikcisi.blogspot.com/

• *
#67: 02 Ağustos 2017, 00:57:50
Teşekkürler paylaşım için Öcal kaptanım. Zevkle takipteyim.
  • IP logged

• *
#68: 02 Ağustos 2017, 08:31:52
Teşekkürler Necip Reis. :)
  • IP logged

• *
  • Donatan Temsilcileri
#69: 02 Ağustos 2017, 08:57:54
Öcal reis ,

keyifle okuyorum ben de teşekkürler .
  • IP logged

• *
  • Selamlar
#70: 02 Ağustos 2017, 10:34:58
Öcal Reis çok güzel paylaşımlar, sağolun

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
  • IP logged

• *
#71: 02 Ağustos 2017, 14:01:57
Teşekkür ederim Serkan ve Kemal reisler.
  • IP logged

• *
#72: 02 Ağustos 2017, 14:53:49

Keyifli paylaşımlar Öcal.Teşekkürler.
  • IP logged
Her hata bir ders, ne hata biter ne de ders.(Mevlanadan denizcilere)

• *
#73: 02 Ağustos 2017, 23:15:41
Kaş-Bucak Denizi :

Vardığımız gün tekneye hoşgeldin e gelen aile. Tuzlu suda ördek görmek beni şaşırttı ama çok ta hoşuma gitti. :)

Sancağımızda Kaş Marina..

Çok güzel bir yer ancak bizim filika için karaya çıkış pek rahat değil taşların üzerinden.  Vardığımız gün güzel havada kara izninden dönen tayfa. :)

Hakan Tiryaki reisten dönüşte karaya çıktığımız yerin üzerinden , fırtınanın geçmesini bekleyen teknenin bir de fotoğrafını çektim .  Olduğumuz yere dalga pek girmiyor ama rüzgar batıdan estiğinde , bazen çevredeki tepelerin üzerinden de çevrilerek  iyi rüzgar alıyor.
Tekneyi çok oynatmamak için koltuk halatı almak iyi olur.

Asıl sürprizle aşağıya filikanın yanına indiğimiz de karşılaştık , genlde kıçtan şemsiye tipi demirini atıp gererek baştan da bir yerlere bağlayıp bıraktığım bizim filika o rüzgarda demirini kurtarmış , üç saattir kayalara vurup duruyormuş. !

Eğer alargada isem ; Olduğum yerden , havadan en ufak bir huylanmam olursa teknede bir kişi muhakkak nöbetçi bırakırım.
Bu olayda da hanım teknede nöbetçi idi , ancak o ara hızlanan rüzgar ve kuru direkle bile zaman zaman yatan tekne de panikleyip filikayı kurtarmaya gidememiş. Halbuki koltuk halatı ile de bağlı idik.

Diğer yanda telefonunun şarzı da bitmiş ve yine panikleyip nasıl şarz edeceğini bilememiş ,halbuki hadi invertörü çalıştırmak onun için zor iş , bu tekneye gelip telefonuna sürekli şarz arayanlardan (veya şarzda tutanlardan) bıktığım için tekne de ayrıca üç yerde çakmaklık prizi yapmıştım.

Neticede teknedeki eksiklikleri de keşfediyoruz ya , ona özel ve şarz kablosu sürekli üzerinde takılı bir priz tahsis ettim , bundan sonrası mecbur olmadıkça alarga da ben nöbetçi kaldım. :)

Filika sağlam çıktı , yan ve alt boyaları çizilmesine rağmen bir hasar yok , tamir ederken attığım elastik epoksi arakat ın faydası oldu diye düşünüyorum. ?0-?
  • IP logged

• *
#74: 02 Ağustos 2017, 23:16:35

Keyifli paylaşımlar Öcal.Teşekkürler.

Sağolasın Kenan reisim.
  • IP logged

Yukarı git